eRepublik

• Креатор на темата Креатор на темата Smert
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Сега иам 5 голд,дај кажете шо да прам.Левел 6 сум и сум во Ну Јорк,зеам плата 5 долари, а скил иам 2.2.....дај препорачајте шо да прам сеа.

Се преселив во Романија, Подолија по читање на повеќе постови, заклучив дека дека е тоа најдобро:)
Влегов во борба, и сега што ме мачи бев со 45 велнес а ми го намали на 35, имав strength 3.5 и се борев без оружје.
Истотака после борбата, сакав да одам во болница а отидов во маркет и болница ама таму ми викаше дека нема болници во регионот.
XD

П.С Денеска eRepublik прави 500 дена од постоење, лебот во торта го направиле:pos2:

Се преселив во Романија, Подолија по читање на повеќе постови, заклучив дека дека е тоа најдобро:)
Влегов во борба, и сега што ме мачи бев со 45 велнес а ми го намали на 35, имав strength 3.5 и се борев без оружје.
Истотака после борбата, сакав да одам во болница а отидов во маркет и болница ама таму ми викаше дека нема болници во регионот.
XD

П.С Денеска eRepublik прави 500 дена од постоење, лебот во торта го направиле:pos2:
Како мислиш нема болница во регионот кога има Q5 болница.

Во моментов има неколку што нудат 19.. вчера имаше и за 20. Ѕирни во Human Resources.
А во каква фирма работиш Q1 или Q2?

Сега иам 5 голд,дај кажете шо да прам.Левел 6 сум и сум во Ну Јорк,зеам плата 5 долари, а скил иам 2.2.....дај препорачајте шо да прам сеа.
Па пресели се во регион со Q5 болница и кревај лвл и работи во добра компанија.

E aj eve preporacaj mi kaj da odam???

Ако си во Podolia и веќе си се борел еднаш денес, 100% ќе ти биде отворена опцијата за лечење (профил -> клик на Podolia -> клик на Heal одма до Hospital).

Aksi16 напиша:
А во каква фирма работиш Q1 или Q2?

Најмалце битно.. :)
Во моментов во Q1, а за 6 саати.. сеедно дали Q1 или Q2, се` додека платата е околу 20.

Ако си во Podolia и веќе си се борел еднаш денес, 100% ќе ти биде отворена опцијата за лечење (профил -> клик на Podolia -> клик на Heal одма до Hospital).

Најмалце битно.. :)
Во моментов во Q1, а за 6 саати.. сеедно дали Q1 или Q2, се` додека платата е околу 20.

Не знам дали ме прочита 2-3 поста погоре,во Њу Јорк сум, и не можам да се борам денеска,пошто нема битки.Прашањето ми е,дај препорачај ми кај да се преселам, Aleksandar dee_jay ми е името,побарај ме,и види предложи ми нешто:):smir:

му пишав на еден турчин и ми даде 1 голд:vozbud:
шо да правам сеа со тај голд,како да го претворам во пари??

Идеш Monetary Market, си менуваш таму ќе се снајдеш како да земеш пари. Златото е многу вредно, ја потрошив досега 0.3 злато негде, а земав доста долари..

Не знам дали ме прочита 2-3 поста погоре,во Њу Јорк сум, и не можам да се борам денеска,пошто нема битки.Прашањето ми е,дај препорачај ми кај да се преселам, Aleksandar dee_jay ми е името,побарај ме,и види предложи ми нешто:):smir:

Извини, те помешав со друг :)

За преселба, ист предлог имам како и другите: Romania -> Podolia. Не знам каква е ситуацијата во Германија (уште колку австриски провинции останаа за "ослободување"), а тука во Романија има барем една активна војна.

makedonche напиша:
колку од прилика пари ке земам?

Провери де.. оди Market - Monetary Market, одбери дека продаваш злато, одбери во која валута сакаш да ти биде исплатена сумата (по default е валутата на земјата во која престојуваш) и најгоре ќе ти ја прикаже најповолната понуда.

За преселба, ист предлог имам како и другите: Romania -> Podolia. Не знам каква е ситуацијата во Германија (уште колку австриски провинции останаа за "ослободување"), а тука во Романија има барем една активна војна.
Австрија има само уште една територија која мислам дека не може да се освои. Австријците си тераат некоја ослободителна војна, а сега Германија е во војна и со Унгарија, само што во моментов нема активни битки на тој фронт.

Дојди во Флорида, имаш Q5 болница, добри фирми и скоро секој втор ден има некоја војна со Мексико

Да не има некој да фрли една карта да отидам во Романија да се истепам малку.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom