Erepublik - помогнете на еМакедонија

• Креатор на темата Креатор на темата Мартин`
  • Време на започнување Време на започнување
Ќе кажит некој шо мајка бараме во Умбрија ?

во потрага по ресурси ќе се сели главниот град,оригиналните територии им ги препуштаме на еБГ....се надевам накратко...

Парите дадени за одбранбени системи и болници у Повардарие и Западна Македонија ќе паднат у вода ама ај....
Иначе имате 4 болници по ред во Повардарие. Нез дали лошо броев али 6 пати излеа ја фатив. :pos:

Зошто баш на еБГ, зш не на еСрбија или еТурција ?
Не дека сакаме на еБГ да и ги остаиме. Ама они веќе не нападнаа. А после турците и србите можат да си ги земат од бугарите ако сакаат.
Како и да е, многу е глупа идејава.
Ја сум за да не се префрламе али јбг.

За се е крив тоа гнидата МДИ па уште и се притуткува со шаутови, заради него имаме војна со тие што го бранеа од бугарите (Франција) и тој им даде територии на Италијанците...

Боооо глупости. Цел еСвет ни се смее. Од респектот што го имавме порано, сега ни т неаме. Ебате администрацијата јака...

Го јадевме.

На деца леб не се остава а не па земја. Дај да се направи екипа за спас на еМакедонија. Најискусните и најквалитетните кои се разбираат во управување со државата нека бидат на подолго време, да се средиме малце. Па ПОСЛЕ нека се бркаат медали копиљанава.

Ае Драш станал турчин...

И Баталгази македонец, едно 4-5 пати минимум. Само јас два пати му иам одобрено државјанство. :)
Иначе дај боже Драш таму и да си останит, заедно со Македонија до Индија под рака и да не ги видам уш еднаш, никогаш.

И Баталгази македонец, едно 4-5 пати минимум. Само јас два пати му иам одобрено државјанство. :)
Иначе дај боже Драш таму и да си останит, заедно со Македонија до Индија под рака и да не ги видам уш еднаш, никогаш.

Шо толку згрешил Драш? Прилично нов играч сум па незнам.

Го јадевме.

Го јадевме. +1

Шо толку згрешил Драш? Прилично нов играч сум па незнам.

МДИ, Драш исти курац палац како и едниот така и другиот кога станува збор за водењето на државата

Инаку НВО губи скоро на сите фронтови освен шпанциве против УСА така да кој и да дојди на власт тешко дека ќе семни нешто. Кога србите ја изгубија Западна Србија што станува збор за другите....

чудно како толку брзо падна моќта на НВО не е разбирливо ова.....

картите остануваат во игра? да не се попишманија админите или беше чиста шпекулација пуштена од нив...

Пропаднавме:kesa:
Нека ги дадат сите територии па да не се брукаме веќе, доста беше.

богами......зафркната работа.......вчера си дадов и здравје и пари....денес Западна Македонија под окупација......ни можам да работам ни нишо.......абе .....
а оној нека се лади во умбрија..ко шо гледам и таа че падни

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom