Erepublik - помогнете на еМакедонија

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
Ќе кажит некој шо мајка бараме во Умбрија ?
во потрага по ресурси ќе се сели главниот град,оригиналните територии им ги препуштаме на еБГ....се надевам накратко...

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
Парите дадени за одбранбени системи и болници у Повардарие и Западна Македонија ќе паднат у вода ама ај....
Иначе имате 4 болници по ред во Повардарие. Нез дали лошо броев али 6 пати излеа ја фатив. :pos:

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Зошто баш на еБГ, зш не на еСрбија или еТурција ?
Не дека сакаме на еБГ да и ги остаиме. Ама они веќе не нападнаа. А после турците и србите можат да си ги земат од бугарите ако сакаат.
Како и да е, многу е глупа идејава.
Ја сум за да не се префрламе али јбг.

Член од
2 август 2009
Мислења
1.739
Поени од реакции
136
За се е крив тоа гнидата МДИ па уште и се притуткува со шаутови, заради него имаме војна со тие што го бранеа од бугарите (Франција) и тој им даде територии на Италијанците...

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Боооо глупости. Цел еСвет ни се смее. Од респектот што го имавме порано, сега ни т неаме. Ебате администрацијата јака...

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Го јадевме.
На деца леб не се остава а не па земја. Дај да се направи екипа за спас на еМакедонија. Најискусните и најквалитетните кои се разбираат во управување со државата нека бидат на подолго време, да се средиме малце. Па ПОСЛЕ нека се бркаат медали копиљанава.

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Ае Драш станал турчин...
И Баталгази македонец, едно 4-5 пати минимум. Само јас два пати му иам одобрено државјанство. :)
Иначе дај боже Драш таму и да си останит, заедно со Македонија до Индија под рака и да не ги видам уш еднаш, никогаш.

Воин без Коњ

краток и јасен
Член од
18 септември 2010
Мислења
850
Поени од реакции
1.213
И Баталгази македонец, едно 4-5 пати минимум. Само јас два пати му иам одобрено државјанство. :)
Иначе дај боже Драш таму и да си останит, заедно со Македонија до Индија под рака и да не ги видам уш еднаш, никогаш.
Шо толку згрешил Драш? Прилично нов играч сум па незнам.

Член од
22 ноември 2009
Мислења
644
Поени од реакции
156
Го јадевме.
Го јадевме. +1

Шо толку згрешил Драш? Прилично нов играч сум па незнам.
МДИ, Драш исти курац палац како и едниот така и другиот кога станува збор за водењето на државата

Инаку НВО губи скоро на сите фронтови освен шпанциве против УСА така да кој и да дојди на власт тешко дека ќе семни нешто. Кога србите ја изгубија Западна Србија што станува збор за другите....

Sluzbarski

Македонец
Член од
21 јули 2009
Мислења
3.364
Поени од реакции
78
чудно како толку брзо падна моќта на НВО не е разбирливо ова.....

картите остануваат во игра? да не се попишманија админите или беше чиста шпекулација пуштена од нив...

F

FuckYouAll

Гостин
Пропаднавме:kesa:
Нека ги дадат сите територии па да не се брукаме веќе, доста беше.

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
богами......зафркната работа.......вчера си дадов и здравје и пари....денес Западна Македонија под окупација......ни можам да работам ни нишо.......абе .....
а оној нека се лади во умбрија..ко шо гледам и таа че падни

Kajgana Shop

На врв Bottom