Erepublik - помогнете на еМакедонија

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.046
Поени од реакции
1.175
Дадоа мисија малку покасно, се надевам ке даваат секој ден.

Уште едно прашање :)

Гледав една статија ги споредуваа цените на храната и оружјата. Ако не се лажам во Полска беа најевтини тенковите, а јас на ден трошам најмалку 10. Дали може да се преселам во Полска и да купам тенкови па да се вратам во МК?
Денес добив 6 злато па да се искористи за нешто :)

RadE_Strongest

Field Marshal
Член од
31 март 2009
Мислења
665
Поени од реакции
334
прави некој мулти акаунти? знае како да се праи тоа ? нов сум во играва али сфатив што како треба само глеам многу се збори за мулти мулти .... па дали знае некој финта за да не го банираат?

друго прашање, 21 левел ке бидам скоро а имам само 50 стренг, како е тоа можно :/ ... и сите пари ги потрошувам за оружје и храна -.-

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
прави некој мулти акаунти? знае како да се праи тоа ? нов сум во играва али сфатив што како треба само глеам многу се збори за мулти мулти .... па дали знае некој финта за да не го банираат?

друго прашање, 21 левел ке бидам скоро а имам само 50 стренг, како е тоа можно :/ ... и сите пари ги потрошувам за оружје и храна -.-
1. мулти само ако си најдеш добри проксија (ако не знаеш шо се - гуглај, и ќе сфатиш целата поента)
2. 21ви левел само 50 стр? Трошиш сите пари на оружје и храна? Епа баш затоа :D Многу брзо си излевелирал (со тепање многу), а стрентот е лимитиран на одреден број дневно. Собирај пари (не се бори) и инвестирај во фирми. Инвестиција во фирми на ереп без пари од џеб е ко во вистинскиот живот, треба неколку месеци минимум за да се исплати, е после тоа сите пари ги праиш у злато и тренираш за str.
3. Замена за двојката, не се бори, сите пари праи ги злато, тренирај секој ден со 0.19 или 1.79 злато бустер (двата по можност ако си рокфелер).

RadE_Strongest

Field Marshal
Член од
31 март 2009
Мислења
665
Поени од реакции
334
1. мулти само ако си најдеш добри проксија (ако не знаеш шо се - гуглај, и ќе сфатиш целата поента)
2. 21ви левел само 50 стр? Трошиш сите пари на оружје и храна? Епа баш затоа :D Многу брзо си излевелирал (со тепање многу), а стрентот е лимитиран на одреден број дневно. Собирај пари (не се бори) и инвестирај во фирми. Инвестиција во фирми на ереп без пари од џеб е ко во вистинскиот живот, треба неколку месеци минимум за да се исплати, е после тоа сите пари ги праиш у злато и тренираш за str.
3. Замена за двојката, не се бори, сите пари праи ги злато, тренирај секој ден со 0.19 или 1.79 злато бустер (двата по можност ако си рокфелер).
фала за одговорот, и јас подобро се распрашав и видов сега што е грешката , но се борев заота што иам мисии каде што ми бараат голем ранк, убвиај ова она па и затоа морав -.-

иначе ми рекоа дека најдобро било да купувам најскапите рудници за метал и да ги продавам тие суровини , тип? позз

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
фала за одговорот, и јас подобро се распрашав и видов сега што е грешката , но се борев заота што иам мисии каде што ми бараат голем ранк, убвиај ова она па и затоа морав -.-

иначе ми рекоа дека најдобро било да купувам најскапите рудници за метал и да ги продавам тие суровини , тип? позз
најскапите увек највише се исплатат, логика :)
али рачунај дека играва не е “играм 2 месеца и сум јак колку сите други“ туку за жал играва е “трошам real life пари/сум почнал пред тебе да играм и сум појак од сите“
тоа со парите највише

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
Колку ми скурчи од играва....
Ја играм уште само пошо ми е жал да фрлам у вода две и пол години играње. А ко ќе видам некој со 5 месеца играње дека е 3 пати појак од мене ми се :sere: ... :D

RadE_Strongest

Field Marshal
Член од
31 март 2009
Мислења
665
Поени од реакции
334
најскапите увек највише се исплатат, логика :)
али рачунај дека играва не е “играм 2 месеца и сум јак колку сите други“ туку за жал играва е “трошам real life пари/сум почнал пред тебе да играм и сум појак од сите“
тоа со парите највише
ок, мене ми беше за да знам како понатаму :D

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Колку ми скурчи од играва....
Ја играм уште само пошо ми е жал да фрлам у вода две и пол години играње. А ко ќе видам некој со 5 месеца играње дека е 3 пати појак од мене ми се :sere: ... :D
Дај линк да те видам? :D Ја играм пола година без денар потрошено (лажам, еднаш купив 3.5 злато), ме интересира колку сум далеку од 2ипол години играње.

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
http://www.erepublik.com/en/citizen/profile/1370986

Можда не си бољи али сигурно си приближно јак ко мене. Доста долго време играм ко двокликаш, ворк и траин само. И по некад ќе се размавам колку да се каже. :)

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
http://www.erepublik.com/en/citizen/profile/1370986

Можда не си бољи али сигурно си приближно јак ко мене. Доста долго време играм ко двокликаш, ворк и траин само. И по некад ќе се размавам колку да се каже. :)
Шо кењаш бе, 5к стрент и вика за 5 месеца ќе го стгине некој. :D Тоа значи 1000 стрент на месец, или 33 стрент на ден (патем дур него му поминат 5 месеца и тебе ќе ти поминат 5 месеца, не е ко да ти паузираш он дур игра).
Иначе, исти левел сме, многу ми бегаш у ранк, али стрентот убер појак ти е :D

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
Шо кењаш бе, 5к стрент и вика за 5 месеца ќе го стгине некој. :D Тоа значи 1000 стрент на месец, или 33 стрент на ден (патем дур него му поминат 5 месеца и тебе ќе ти поминат 5 месеца, не е ко да ти паузираш он дур игра).
Иначе, исти левел сме, многу ми бегаш у ранк, али стрентот убер појак ти е :D
Јак стренгт иам пошо на времето ранкот за кур не вредеше, па само тоа го билдав, после се смени и го попушив поштено :D Сеа ранкот има многу поголем удел во ударот одколку стрентот ( ко шо знам, може и да не е така ) Иначе со пари и прикаската твоја е возможна. :D

п.с Шо не ме аднеш бе, ќе ти лајкнам некој коментар. <3 :icon_mrgr:

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Јак стренгт иам пошо на времето ранкот за кур не вредеше, па само тоа го билдав, после се смени и го попушив поштено :D Сеа ранкот има многу поголем удел во ударот одколку стрентот ( ко шо знам, може и да не е така ) Иначе со пари и прикаската твоја е возможна. :D

те иам ко шо глеам :D
http://www.erepublik.com/en/citizen/profile/4624997
не пишувам многу (читај: ич)
ќутам и играм

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836

Абе што збориш 1200 удар имаш без оружје, прилично си јак, а ако успееш и ранк да качиш малку што би било релативно лесно за тебе ќе бидеш еден од најсилните играчи. Јас цела година скоро играм па едвај 850 удар иако сум повисок левел и ранк од тебе.

Член од
10 април 2009
Мислења
146
Поени од реакции
9
ај малце мултивитамини. дали можам од дома да правам профили, да стигам со нив до 20ти левел, и да ги не ги играм понатака? да играм преку нив, 2,3 дена, да го префрлам златото на 3ти акаунт(кој ми се наоѓа на друг компјутер надвор од домот), и после преку него на мојот првичен? чекам одговор пред да се нафатам на овој чекор...

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
ај малце мултивитамини. дали можам од дома да правам профили, да стигам со нив до 20ти левел, и да ги не ги играм понатака? да играм преку нив, 2,3 дена, да го префрлам златото на 3ти акаунт(кој ми се наоѓа на друг компјутер надвор од домот), и после преку него на мојот првичен? чекам одговор пред да се нафатам на овој чекор...
1. Не смеат да бидат преку реферал
2. Ако праќаш нон-стоп на еден злато од едно исто ајпи - ќе јадеш бан, превод: мора еден до два акаунта (не реферирани) per IP
3. ако сакаат ќе те банираат па и без основ така да...

Kajgana Shop

На врв Bottom