ЕП 2016 - елиминациона фаза (1/8, 1/4, 1/2 и финале)

• Креатор на темата Креатор на темата Uli Hoeneß
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е поголем експерт?

• Вкупно гласачи
    49
  • Гласањето е завршено на .
Погледнете на каква експертска анализа налетав сеа, елаборат со факти и аргументи пишан пред двомечот Шпанија-Италија, Џони Вајсмилер во неговото најдобро издание, сува класа експерт, доктор.

Италија ќе ја победела Шпанија:pos:..дада секако..како да подзаборавија фановите на Италјанските екипи каков масакар му се случи на Италија во финалето 2012 па сега сите возбудени од победата на Хрватска типуваат на Италија..полека малце полека

Секoгаш кога ќе се напише кој наместо кои умираат двајца професори по македонски јазик...

Во 21 век народот уште не знам, не сакам, не можам споено ги пишува, ти за заменките си се фатил.

Погледнете на каква експертска анализа налетав сеа, елаборат со факти и аргументи пишан пред двомечот Шпанија-Италија, Џони Вајсмилер во неговото најдобро издание, сува класа експерт, доктор.

:pos:

Го умре.....

Иначе најдобра и најобјективна по мене е анализата по натпреварот на Алан Ширер...ја удара поентата директ у чело:

-англиската лига е моментално далеку од најдобра лига во Европа.
-моменталниот квалитет на лигата во најголем дел се потпира на играчи од странство.
-домашните фудбалери едноставно во моментов не се доволно добри.
-репрезентацијата нема визија,нема план,конкретно со Хоџсон на чело тоа најмногу дојде до израз.

Незнам само каква врска имаат неуспесите на репрезентацијата со квалитетот на лигата. Па се случувало англичаните да имаат по 3-4 тима во завршница од ЛШ а репрезентацијата да не им се пласира на европско. И тоа имиња како Лампард, Бекам, Џерард, Руни во најдобра форма, Рио, Тери, Ешли и Џо Кол итн.
Оваа е најслаба репрезентација на Англија во последната декада. Или барем со најнезвучни имиња.
Англичаните одсекогаш имале играчи но немале тим. Никаков концепт, никаква хемија меѓу играчите. Додуша и тренерите кој ја водеа репрезентцијата се кој од кој полош.

Само не ми е јасно како тоа што репрезентацијата била исфорсирана и преценета, ја прави и ПЛ исфорсирана и преценета. Ко цела лига да се состои само од овие на првенствово што играа :unsure:

najinteresni se onie sto se popalija deka anglija ke osvoela ili ke turkala do samiot kraj....Pa kakvi igraci imaa vo minatoto so bekam lampard gerard runi teri rio.... i ne uspeaja do pominat 1/4 finale,sea so ovie drvava finale ke igrale ili ke osvoele :S

Испаѓа дека Англискиве играчи се само теоретски добри. Најдобри се изгледа ако 9-10 неангличани се со нив на терен, како во ПЛ. Уште долги години ќе гледаме ваква репрезентација затоа што Англиските клубови во глобала го бараат брзиот успех со многу и големи трансфери него со долгорочна стратегија да изградат јаки фудбалери. До некаде ги разбирам, со тие огромни пари да се замараш со градење играчи...

Младата репрезентација на Англија е една од најдобрите во светот, имаат млади деца еден куп.
Проблемот со тие млади деца е, наместо да си ја пробаат среќата во Европа, тие по секоја цена остануваат на островот па макар и играле цела кариера во Чемпионшип.
Владее кај сите овде тој островски менталитет, среќни сме на нашиот мал остров и ништо друго не ни треба, заеби ти ЕУ, заеби нови фудбалски филозофии итн.

Го умре.....

Иначе најдобра и најобјективна по мене е анализата по натпреварот на Алан Ширер...ја удара поентата директ у чело:

-моменталниот квалитет на лигата во најголем дел се потпира на играчи од странство.
-репрезентацијата нема визија,нема план,конкретно со Хоџсон на чело тоа најмногу дојде до израз.

А бе затоа Исландската и Велшката лига разбиваат. 80% од тимот на Исланд играат во Чемпионшип, да биде иронијата поголема.

Тоа последното е. 10-15 години наназад.

Ајде доста за Англија, испаднаа заслужено, чао фала пријатно... Дајде малце за следниве текми да збориме, да прогнозираме, да си кажеме мислење.. Еве јас мислам дека Португалија ќе дотурка до финале, ќе ја елиминира Полска пак на продужетци/пенали и мислам дека после ако вкрсти со Белгија дека конечно ќе распали Кики а богами и цела репка и ќе има многу голови да не речам 4-2 за Португалија...

Го умре.....

Не може така да се курчи, да влага без респект и со крајно потценување. :D
Исто вака ги потцени и Ирска па имаше среќа што се распаднаа тие за 5 минути иначе ќе го збеснеше цел форум.
Не е интересно ако не се зајадеме со Вајсмилерот, се гледа дека не му идат турнириве, ама затоа ќе биде жустро коа ќе почнат лигите и европските натрепвари. :D

Го заслужив целиот ремет на светот..преслаб сум нема што..и се огласив на темата фан клуб Шпанија за мојте истресени глупости..сепак како што напишав неможам се да погодам..претходно ја типував Франција 1 и т1 каде сите од возбуда сакаа Ирска да одат понатаму па никој не се најде да ме пофали за тоа,туку веднаш се дрзнувате сите да критикувате кога некој промаши :D:.да ви ебам тоа хејтерите[DOUBLEPOST=1467143804][/DOUBLEPOST]
И да Нолито е шпанскиот Варди...сеоски класа фудбалер добар само во својот мал сеоски клуб @Џони Вајсмилер

Нолито не е виновен што Дел Боске е излапан и не знае кај тера..во овој концепт и овој систем на Шпанија Нолито неможи да функционира и нормално ќе изгледа изгубен кога нон стоп е опкружен од двајца дефанзивци и нема никаков простор да проигра со некого бидејќи Иниеста,Силва и Фабрегас се забавени снимки ..во Селта Виго играта му се базира преку крила и контри па затоа се истакнува неговиот квалитет...

Ама ме нервирате колкави хејтери сте сите до еден..само кога ви одговара вам тогаш пишите и се правите паметни..зошто не напишавте кога Нолито даде асистенција и постигна гол со Турција туку како да чекавте лош натпревар и веднаш судите.

Затоа не се комуницира нормално на форумот,секој натпревар друга приказна...и ги спомнувате моментите кога вам ви одговара..утре на пример Нолито да изигра ѕверска партија во Сити и да постигни хет трик и да му разеба мајки шајки на некој клуб никој нема да коментира туку ќе си ќутите од срам,а ако изигра лошо на гла ќе ми се качите...како со деца мали да се дискутира.

Јас некни кога ја погодив Франција тука и кога сите ги направив будали што се палеа на Ирска и што сакаа да победат што требаше да направам?..да го кренам форумот и да ги тагнувам сите шо истресија глупости?..ајде смирете се малце со експертизите

Последно уредено:
Младата репрезентација на Англија е една од најдобрите во светот, имаат млади деца еден куп.
Проблемот со тие млади деца е, наместо да си ја пробаат среќата во Европа, тие по секоја цена остануваат на островот па макар и играле цела кариера во Чемпионшип.
Владее кај сите овде тој островски менталитет, среќни сме на нашиот мал остров и ништо друго не ни треба, заеби ти ЕУ, заеби нови фудбалски филозофии итн.
Исто може да се каже и за Српската репрезентација, само што таму владее мислење дека младите играчи прерано излегуваат во странство и демек затоа не бидува ништо од нив...

Не сум искоментирал ништо за англичаните, со тој очај од фудбал што го играат не ме изненадува ништо од нив.

Само би ги прашал луѓето (а ги има доста) што трубеа за 10-0-0 скорот во квалификациите на Англија, што мислат сега, каде е влијанието на тие мечеви што според повеќето беа битен фактор?
Ти искрено што мислиш за Англија и нивниот репрезентативен фудбал?
Не си ваљда ко другиве што да си заговараат како мали деца дека генот не им го бивало, немале пасија, визија, карактер и слични глупости?

Никој како поединец не е крив, дури ни Рамос ни Де Геа. За така Хуанфран беше очај невиден, Бускетс дух, Иниеста исто. Чим секој еден играч потфрлил се знае кај кого лежи кривицата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom