ЕП 2014 - Група А (Македонија, Данска, Чешка, Австрија)

• Креатор на темата Креатор на темата ElNinho
  • Време на започнување Време на започнување

Кое место во групата ќе го освои Македонија?

• Вкупно гласачи
    162
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Очекувано за жал изгубивме од Данска. Не ми е криво, бидејќи очекував дека ќе биди научна фантастика да ги победиме. Криво ми е дека имавме прилично технички грешки, што доколку беа помалку немаше на крајот да бидат 8 разлика. Стојчески колку шо изигра, изигра добро и Борко беше на ниво вечерва. Ние мора да си ја тепаме Чешка и да си го направиме успешно првенствово :)

Мислам дека Обрван е доволно зрел селектор со тоа што ги воочи нашите послаби страни денес и во вторник со победа да си го обезбедиме пласманот во втора рунда. Мора и Ојлески да добива поголема минутажа, некако позрел ми изгледа при излегувањето пред голман од Манасков. Исто и Јоноски да си биде во комбинација само за одбрана, во напад не.

За натпреваров со Данска не го изигравме лошо колку шо го изигравме глупо али не е страшно со овој тим ова е супер.
Прво за кој кур им е Злате во тимот за вода носење пак ке речам Темелков за мене е прв избор за крило тој го имат измислено ракометот за него.Второ со Мојсо и ако го добиевме Вугринец ке бевме многу посилни иако и овој Стојчевски изигра солидно.
Трето па нели имаше некој од репрезентација да им викнит шутните ГОРЕ,ГОРЕ па голманов 99% од одбраниве ги направи легнат на земја башка слаб,еластичен лесно може да падне на земја кај шо има поке шанси да одбарни пошто со нозете покрива поголем простор + оптег на раце отколку горе кај шо може само со раце да брани.
Борко по мене најдобра наш играч во одлична форма ако не извади тој на првенствово и нормално Кире потпомогнат од Миркула.

@Stefan-kobe со повреме побратиме, денеска во 5 до 12 смени аватар.
634005565017165996_jichafilip_100124_vp.jpg

Ја ко што сфатив пишува како ја одбил наредбата на тренерот да биде изменет а пред тоа му ја земал топката од рака на соиграчот што требало да шутне пенал. Претпоставувам ова се десило на една од утакмиците кога ни беше Шундо тренер. :D Ништо изненадувачки за Кире и авторитетот негов у репрезентација.

go sfativ samo ne razbrav zoshto go kazhuva toa. Moeto mislenje e deka sakashe da predupredi deka se rabotelo za sramezhliv i skromen chovek koj bil beskompromisen na teren, bidejkji prethodno zboruva kako kafe piele zaedno . Megjutoa toa e koga ne se razbira jazik. : ) A za zhal kaj nas nema ni kade da se uchi danski.

Сами се победивме денес...:eek:
Толку зицери да ги промашиш од 6 метри против Данска , се знај каков ќе биди исходот.
Иначе не бевме надиграни од данците , колку што сами си ја искомплициравме играта.
Чешка и Австрија ги добиваме 100%

Inaku shto se odnesuva do mechot, ne ochekuvav bash +8, ama poraz vo sekoj sluchaj. Ona shto me raduva od celata rapsodija koja ja vidov beshe odlichnata igra na Borko. Toa mi vleva i optimizam deka so takov golman protiv Cheshka (koja pak ne veruvam deka mozhe da izigra polosho od denes) i Avstrija, imame mnogu dobri shansi za pobedi. Danska e sepak, aktuelen evropski shampion i svetski vice shampion, zgora na toa i domakjin, koj ima ambicii vo godinive koi sledat, so ova generacija + ushte nekoi mladi rakometari da go povtori senzacionalniot uspeh na francuskite "eksperti". Na deneshniov mech spored mene ne pokazhaa deka se neshto mnogu sposobni za toa. Vidov mnogu malce organizirani akcii i skromen pozicionenen napad. (Shpanija na primer se pokazha vo mnogu podobro svetlo po ovoj odnos). Sepak i na prethodniot shampionat ne pochnaa uverlivo, pa ja krenaa formata doagjakji do shampionska titula. Kje vidime.

go sfativ samo ne razbrav zoshto go kazhuva toa. Moeto mislenje e deka sakashe da predupredi deka se rabotelo za sramezhliv i skromen chovek koj bil beskompromisen na teren, bidejkji prethodno zboruva kako kafe piele zaedno . Megjutoa toa e koga ne se razbira jazik. : ) A za zhal kaj nas nema ni kade da se uchi danski.

Не го читав текстот, оти не разбирам дански хаха :) Ама претпоставувам на што се мисли, за мечот со Данска, на тајм-аутот нашите играчи се договориле да ја чуваат топката до крај, ама Кире Лазаров се полакомил за победа и шутнал :)

Не го читав текстот, оти не разбирам дански хаха :) Ама претпоставувам на што се мисли, за мечот со Данска, на тајм-аутот нашите играчи се договориле да ја чуваат топката до крај, ама Кире Лазаров се полакомил за победа и шутнал :)

hahahah. definitivno ne.:) Iako ako ne bi bil takov se somenvam deka bi bil KIRIL LAZAROV.

Верувале или не после денешните натпревари сум многу пооптимист за пласманот во втората фаза. Може да се добијат и Австрија и Чешка со оваа игра. И тоа имам впечаток дека Австрија ќе ја добиеме на последниот натпревар, а од Чешка може и да изгубиме, а да поминеме со 2 бода заради нивната катастрофа со Австрија.

hahahah. definitivno ne.:) Iako ako ne bi bil takov se somenvam deka bi bil KIRIL LAZAROV.
Кирил Лазаров промаши пенал на почетокот на натпреварот. Како Македонците подоцна добија уште еден тренерот повика на друг играч овој пат да шутира. Тој требаше но не . Лазаров отиде до неговиот тимски колега, малце го турна и му ја зеде топката. Потоа, дискусијата завршува, а Лазаров го промашува пеналот. Подоцна во текот на играта тренерот мислеше дека Лазаров мора да биде заменет и го повика него на клупата. Ѕвездата само погледна, замавна покажувајќи со прстот . Тој не беше надвор. Тој беше на терен и играше. Тоа не беше одлуката на тренерот. Очигледно.

Сега го прочитав текстот, како да зборува за меч од младински категории :)

Да точно кога имал 16-17 год , и тогаш бил егоист , ама новинарот кажува дека сега е еден од најдобрите играчи и му е еден од омилените.

Незнам дали благодарение на сигурното водство на Данска, но имавме одлично судење :cuc:

Да точно кога имал 16-17 год , и тогаш бил егоист , ама новинарот кажува дека сега е еден од најдобрите играчи и му е еден од омилените.

ти знаеше Дански? Го разбрав ова само не разбирав што има врска со тоа што го кажува на почетокот и со насловот и на крај зошто на ТВ2 би имало ваква статија.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom