Енергетски пијалоци - Да или Не?

• Креатор на темата Креатор на темата [MkD]Scout
  • Време на започнување Време на започнување

Енергетски пијалоци: да или Не

• Да - пијам..

Гласови: 57 20,2%
  • Пијам Понекогаш..

Гласови: 126 44,7%
  • Не , не пијам..

Гласови: 99 35,1%

• Вкупно гласачи
    282
Хммм... Имаш 2 најдобри... Red Bull и Shark... Шаркот делува побавно и покасно од Ред Буллот... Ако сакаш за побрза реакција користи Ред БУлл.. Најдобро ти е да не ги мешаш со алкохол бидејки кога ке почне да дејствува ке те опијани мн брзо, а лошо е и за желудникот... Рекацијата... Не осекаш ништо посебно, не ти никнат крилја, рогови или било што, само од кофеинот неможеш да заспиеш, те држи буден :)

Ред Бул дајет.
5 аурс енерџи.
Монстер.

Ихаа има куп.

Јас преферирам Ред Бул, дајет, за кога ми треба буст на енергија, брзо и итно, а 5 аурс енерџи кога ми е за подолг период и постепено задржување на концентрација и фокус и имање енергија.

Шаркот го расипаа. Порано беше зелен и убав, сеа ми е ист ко Tiger.
Најдобри се Дарк Дог и BATTERY+ ама за жал првото веќе неколку години го нема во Македонија а другото сеуште никој не се нафатил да го увезува.
Од она што може да се начека во МК моментално најдобар е Стардон.
Најнов од енерџи дринковите што го имам пробано е Guarana Mojito.

Патем, ме имаше на Во Тренд на Канал 5 пред 2 недели, со мојата колекција лименки :)

Пијам чисто така оти се благи и слатки а не така 10 да испијам и тоа не алкохол тоа е освеживач и штетно е нели :)

Убаво оди паралелно со комбинација од црн чај и зелен чај+жен шен.

(може и сок од нони али 3000 ден е литар....поарно гуарана)

Пијам чисто така оти се благи и слатки а не така 10 да испијам и тоа не алкохол тоа е освеживач и штетно е нели :)

Се што е премногу е штетно....а 10 се премногу.

Бремени жени(никако) и деци под 16 не е препорачливо.

пијам ама не знам не осеќам некое дејство-уште ми се спие :toe:

потребни се највеќе кога возите ноќе на подолга релација со гласна музика (некоја поенерѓична) :vozbud:

More tie za zabe gi pravat nemate nikakva korist od niv napraveni se da lazat "deca" i taka da sobiraat pari

пијам енергедски пијалоци , посабно Red Bull ,особено кога сум излезен месано со конјак.или пак да го разбијам мамурлокот со Red Bull, Red Bad.

пијам енергедски пијалоци , посабно Red Bull ,особено кога сум излезен месано со конјак.или пак да го разбијам мамурлокот со Red Bull, Red Bad.
Red Bat, овој е ориѓиналот
red.JPG

а кај нас се продава овој
Red+Bat+Energy.JPG

си пљуцкам енергенси :)
знам дека нечини со жестоко али шо да праам, топ е.

Red Bull,Rockstar,NOS,Monster и Jolt ми остаиле впечаток од тоа што иам пробано...
скоро ништо кај нас нема квалитетно, Radioactive Energy,Hype,energy Bomba,Piranha и мн. други...

Немам пиено искрено а и не ми ги препорачуваа мн.Имав пред година две проблеми нешто со срцето и одев на многу прегледи и во државна и по приватни лекари и сите тие ми рекоа дека енергетските пијалоци ми биле премногу штетни и како прва работа да ја избегавам ми ја рекоа и не дека ги послушав нив јас ина4е и пред тоа не ги пиев ама не сум знаел дека биле штетни на некој начин.Зна4и на сите тие прегледи меѓу првите 5 прашања беше дали пијам енергетски пијалоци дали пушам и за дрога....незз колку се штети тие пијалоци и ДАЛИ СЕ или само пошто јас имав проблеми такви па не ми ги препорачуваа ама сепак ни пред тоа па ни сега немам никаква желба да пијам.Ина4е многу ги фалат шо знам...

Само еднаш имам пробано ред бул, и наместо да ми даде енергија ми се приспа. :nesvest:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom