ЕМО стил!

• Креатор на темата Креатор на темата ^182^
  • Време на започнување Време на започнување
Не бе. Според мене: емо-глупавост-глупавост-емо. Иначе сметам дека ваквите луѓе имаат блага ретардација или не се доволно созреани.

Епа сето зависи до вкус....значи заклучок според вас: емо-тага-тага-емо:pos2::pos2:
Просветли не и те молам кажи ни што подразбираш под целокупен емо стил.

А,да .. и дали некој можи да ми ја кажи разликата помеѓу емо и scene?

Емо-Се сече и тече крв.
scene-Не се сече, се прави дека се сече и тече кечап.
:toe:

Сега како што гледам многу е актуелен ЕМО стилот на облекување.

Шо ке кажете вие за овој стил? Ви се допаѓа или не.

п.с. лично јас да си кажам ме нервираат овие ЕМО работи ама шо да се праи ... таков е живото :wink:
не ми се допаѓа и да е до мене сите емовци би ги пуштил да ги стрелат:violent1:

emo-the real thing
scene-posers

emo-the real thing
scene-posers
добро де брат... сеа ко видиш некој се облекува у Hip Hop или што знам Rap стилот.. мора да значи дека е рапер? нема врска темата е ЕМО стил!.... што значи за тие ПОЗЕРИ или ВИНСТИНКИ ЕМО ФРИКОВИ што и да се се работи за изгледот..зш секогаш сакате да уништите тема?насловот прашува друго..вие зборуате друго..ако имате нешто против емо стилот... пример не ви се допаѓа фризурата..или шминката или облеката ... тоа кажете .. а не дека се сечат и што знам какви глупости прават

Не бе. Според мене: емо-глупавост-глупавост-емо. Иначе сметам дека ваквите луѓе имаат блага ретардација или не се доволно созреани.
Тоа е вистинскиот одговор се согласувам....

Хм , еве ти поделба.
Емо е целосно движење кое вклучува одредена идеологија која ја следат поединците во него . Стилот на облекување најчесто во движењата не е пресуден меѓутоа има некој свои одлики (како кај овие шишките , креоните и сл. ) .
Меѓутоа паралелно со емото луѓе на кој што не им се допаѓала целата таа мазохистичка идеологија си го превземале само начинот на облекување и створија таканаречен scene стил . Поради тоа што не ја следат целата таа идеологија не се приврзуваат на тоа „Се е темно , никој не ме сака“ и сл. па си експериментираат и со посветли бои , повесели . Тоа никој не им го брани бидејќи не се идеолошки поврзани со емото .

Емо:
Banlieuerouge.jpg

Тажно , повлечено детенце седи во ќош.

Scene :
6-276x300.jpg

Разиграно весело меѓутоа сепак со таа легендарна шишка.

• Ми се допаѓа
Reactions: VeS
Разиграно весело меѓутоа сепак со таа легендарна шишка.
Многу се нервирам ради генерализацијата при носење таква шишка :)
Ако носиш таква шишка, гото`о, фураш ЕМО/SCENE стил...боже сачувај...

Ај сеа ке измислиме кајгана стил и ке носиме кратка коса, па после некој ако се ишиша краток, тема ке му извадиме и ке го ребраме пошо не е кајганџија а ни краде стил...:pop:

Многу се нервирам ради генерализацијата при носење таква шишка :)
Ако носиш таква шишка, гото`о, фураш ЕМО/SCENE стил...боже сачувај...

Ај сеа ке измислиме кајгана стил и ке носиме кратка коса, па после некој ако се ишиша краток, тема ке му извадиме и ке го ребраме пошо не е кајганџија а ни краде стил...:pop:
Ехее тоа си шишката си постои веќе од господзнае кога ама аутоматски секој со шишка стана емо ... Да знам и ја се нервирав ради тоа и се ишишав кратко...

Емо стилот од секогаш ми бил занимлив и често и тема на ремет
од проста причина како што рече инфекшн од миљарда среќни моменти во животот они наоѓаат една причина да се тажни и повлечени
викаат сакаат да се сами ова она а всушност бараат внимание
со самиот факт што се облекуваат различно (различно мислам не кежуал) некако се експонираат и провлекуваат внимание
некој ако не сака внимание сигурно ќе се обиде да се втопи во масата а не да двои како тринаесеттото прасе и да вика ја сум тажен ама бегајте(не буквално)
ај малце за стилот на облекување од моја гледна точка
Не ми се допаѓа!
Причина...Глупо ми е да глеам здрави убави женски(ова не го викам пошо само женските се емо туко пошо глеам убави женски:helou:) забулени и затворени и сневеселени башка секој ден како на погреб да идат
ова е мое размислување

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom