ЕМО стил!

• Креатор на темата Креатор на темата ^182^
  • Време на започнување Време на започнување
емо е стил на живот ( каков и да е ) а screamo е музиката која е поврзана со емото ... .... емо не е музика .. =)

емо е стил на живот ( каков и да е ) а screamo е музиката која е поврзана со емото ... .... емо не е музика .. =)
Имам зборувано за ова и претходно.
Денеска тоа што е наречено Скримо е всушност Алтернативен Рок помешан со Металкор.
Емото како емо е жанр кој произлегол од панкот во 70`, се издвојува по текстовите.
Еве ти пример за 2 бенда , Скримо и Емо.
Alesana, скримо бенд, „емо“ стил на облекување.
Circle takes the Square , емо бенд , нормален стил на облекување.
Значи Емо стилот како моден стил зема грешен замав со тоа што земаат грешно име , Емо -Емоушнл.
Стилот поточно е наречен Вижуал-Кеи , јапански стил , само малце погеј верзија се нашиве на тоа. :)
Инаку истото е. :)
А патем , стилот на емото зафаќа и други стилови и заради тоа многу го мрзат. Ска-коцките станаа наеднаш емо коцки , и блузите по линии од нормална облека станаа емо облека.
Истото стана и со карираното.
Металкор и Хардкор бендовите кој имаат емотивни лирики (не емоционални , емотивни ) започнаа да придобиваат „Емо“ фанови и знам и бајаги бендови кој се откажале од создавање на музика од таа причина.

A da gi ostajme emovcite na mira da zhiveat...Nivni zhivot,nivni izbor,nivni stil...-.-

Ми се свиѓаа ептен женските ама машките ич :)

10 пута си пишал ова =) па и мушки свиѓаш ? =)

A da gi ostajme emovcite na mira da zhiveat...Nivni zhivot,nivni izbor,nivni stil...-.-
A да прочиташ, па да видиш дека они се тема на муабет? о.О

Немам ништо против емовците, нека си се бедираат, ама нека не се цепаат јавно, у стил на: Ај ќе сечеме масовно вени.
Океј, интересен е стилот, ама ептен претераа, со самиот стил на облекување си наметнуваат и самите депресивни состојби. Не сум видела емовец да се облака како емовец, а притоа да не е проследен со солзи и срцепарателни поеми каде што кажува „о колку на него/неа му/и е срање животот“. И мене ми се свиѓаат таканаречените „емо-шари“, и знам да ставам такво нешто на мене, и имам шишка, ама тоа не значи дека сакам да се самубијам, или дека „цел свет е против мене“.
Очигледно, многу луѓе/деца го имаат погрешно протолкување сето значење на емо музиката и на „емо“-стилот.

A да прочиташ, па да видиш дека они се тема на муабет? о.О

Немам ништо против емовците, нека си се бедираат, ама нека не се цепаат јавно, у стил на: Ај ќе сечеме масовно вени.
Океј, интересен е стилот, ама ептен претераа, со самиот стил на облекување си наметнуваат и самите депресивни состојби. Не сум видела емовец да се облака како емовец, а притоа да не е проследен со солзи и срцепарателни поеми каде што кажува „о колку на него/неа му/и е срање животот“. И мене ми се свиѓаат таканаречените „емо-шари“, и знам да ставам такво нешто на мене, и имам шишка, ама тоа не значи дека сакам да се самубијам, или дека „цел свет е против мене“.
Очигледно, многу луѓе/деца го имаат погрешно протолкување сето значење на емо музиката и на „емо“-стилот.
emo e da ima6 6i6ka golema na strana, pomoznost farbana roze, da nosi6 marama, da imas crni ring-like pirsovi na dolnata usna, i da nosi6 tesni maicki i pantoloni vo crna/rozeva boja...pustikam.ok pozZzZ....:pos:

ако во Македонијава ја направам фризурата ќе речат дека сум емо не аниме :)

Не сваќам што им е на сите со марамите , оние ко карирани што се бели арапски, "емовциве" ги присвоија :pos:.
И ги носат во секоја можна комбинација , а се бајаги ружни , бар за мене. :)
:baeh:

аман ... малце да ја подпораснам косата и одма сите емо си? емо си?
или па да носиш старки и одма приговараат нешто ... ц ц ц :wink:
да се надоврзам :pos: еден емо разговор :pos:

XxSlavetoAnguishxX: omg my gf just left me
acidburnedsoul: that sux man
XxSlavetoAnguishxX: i blame myself only i'm such an ass *cries*
acidburnedsoul: dude come over to my house and we can cut ourselves together
XxSlavetoAnguishxX: okay *cries*
acidburnedsoul: omg dashboard confessional has a new cd, i preordered it already
XxSlavetoAnguishxX: dude they're my favorite band to self-mutilate to
acidburnedsoul: i prefer to cut myself while watching Napoleon Dynamite on my bigscreen
XxSlavetoAnguishxX: dude that movie is so deep. i cry every time i see it
acidburnedsoul: me too. i hate myself
XxSlavetoAnguishxX: yeah we're such tortured souls, nobody understands how hard life is for us
acidburnedsoul: yeah we got it tough dude. pass the tissues

хахахахахахахаха

Во петоков во парк видов една емо девојка. Се заљубив жими се. Топ девојка. Ем убава ем баш добро до крај го искористила стилот.

А АКО СУМ ЕМО ЗНАЧИ МОРА ДА СУМ НЕНОРТМАЛНА? ИЗВИНИ АМА ЈАС ТАКА ГО СВАЌАМ ЖИВОТОТ МОЕ МИСЛЕЊЕ.А ДАЛИ СУМ ЈАС НОРМАЛНА УВЕРИ СЕ САМИОТ.ЈАС САМО СЕ ОБИДУВАМ ДА ИМ ГО ПОПРАВАМ МИСЛЕЊЕТО НА ДРУГИТЕ ШТО МИСЛАТ ДЕКА СИТЕ ЕМОВЦИ СЕ НЕНОРМАЛНИ ИЛИ НАРКОМАНИ ИЛИ СЛ. РАБОТИ
Да не користиш BIC случајно?

П.С. Иди лечи се додека е со време ако сакаш да бидеш нормален човек. Јас го сваќам тоа дека е свој избор...ама да те ругат и да те плукат и да те оговара цел народ на пример тоа не е ок...

не ми сметаат, нека праат шо сакаат, ама не се чувствувам пријатно во нивно присуство. На пример едно девојче шо го познавав одамна и шо бевме во мн добри односи стана емо. Почна на училиште , на сред час да се сече со жилети, да става црнила и нацртани капки крв 5 сантиметри под и над очите.. да си тура раствор од кромид енд стафф фо очите за да и бидат крвави, па дури и на заболекар ( како што слушам, а не сакам да ја видам пошо ќе се разочарам) си ги изоштрила кучешките заби.. ова за мене не е нормално.. на крајот на краиштата, има ли таа родители? умерени емо умислени луѓе признавам..:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom