Елитни места за излагање

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување
кепче е држка со обрач на едниот крај, а на обрачот има мрежа. служи за "вадење" покрупни риби претходно уловени со трска.
Културни паб-ресторани низ градов има многу, ама сите работат до 12, што после?
Поштуем Бистро(МНТ), Времеплов(бившо Why Not) карши центар за странски јазици, пивница Кригла карши ЦК, пивница Матине на млечен и тн.

Vittoria е кул, поранешна Победа. Бев таму кога бев у Скопје сега, средено е со доста вкус, газдата е човек кој си ја знае работата, ама не е клуб, туку ресторан.
На скопсите „елитни” клупчиња и кафиќи сум алергичен. Полни се со новокомпонирана квазиелита, позери и слични лигуши.
Повеќе ми одговараат места каде што се чувствувам опуштено.

А да и у Охрид имаше една доста елитна меана, Антико мислам дека се викаше. Таму исто е кул.

А Македонска елита и аристократија постои, само ретко ќе ја најдеш по таквите места(мислам на „елитните, у Антико и Vittoria ќе налеташ, ако баш ти е до тоа).

Антико е ланец на селски меани со високи цени во Охрид. Така ти е тоа кај нас, некој овчар ќе си види малку изварка на стапот и ќе отвори бачило. Не знам ти од кој град си, ама предпоставувам дека во твојот град има покомиње места за искачање него во наше Скопје. Дај кажи кои се тие места за опуштање, тоа е тема на дискусија

pa mozebi i podobro e sto nema takva elita kako na Zapad ama toa druga tema e:)

gOJDO напиша:
Антико е ланец на селски меани со високи цени во Охрид. Така ти е тоа кај нас, некој овчар ќе си види малку изварка на стапот и ќе отвори бачило. Не знам ти од кој град си, ама предпоставувам дека во твојот град има покомиње места за искачање него во наше Скопје. Дај кажи кои се тие места за опуштање, тоа е тема на дискусија
Антико беше кул кога јас идев таму последен пат, а тоа е пред доста години. Еден познат академик(дедето одговорно за статуите на Мајка Тереза и Кирил и Методиј во Охрид) не водеше на вечера таму.
Зборувам за оној на улицата која води од Света Софија до шеталиштето.

Од Куманово сум, и искачам во доста места, ама кај нас нема многу елитизам. Обично сум во Цариград или Принц, кога сум дома. За навечер и нема некоја шема. Мислам има, ама ја такви гужви и не поднесувам многу.

За Љубљана, џабе ќе ти разлагам :)

А темата е за елитни места за излегување... Мене излегувањето не ми е само по клубови, туку идам и на вечери во ресторани.
Ја на тие се сетив. Во Куманово Копакабана беше доста елитна, ама се затвори и газдата го отвори Vittoria во Скопје. Франш мислам дека му е достојна замена.

И овие места што ги наведов(рестораните) се елитни во смисла на уреденост и услуга. Не одбиваат тие луѓе само затоа што не се у аристократија. Секој е добредојден. Додека има пари да си го плати цехот и додека се однесува како што доликува.

не да е топ, лочеш точено и пуцаш билијард. поготово она интимното сопче дијагонално од влезот зад шанкот, ко да си дома а не си. како и да е момците што служат се прва лига, знаат и да те насмеат:-)

gerard напиша:
За да има елитни места треба да има елита. Кај нас нема елита.. а јас баш би сакал да има такви “елитни места“ за да тие што мислат дека се елита никогаш да не ги сретнам.

Знаете каков град е Скопје? ќе купи некој добра кола... ќе го видат во град и после коментари од типот “еве го бе овој со алфата“ да речеме...

Абе не сме ние Лондон.. колку и да не го поштувам Бени, еднаш убаво кажа... никој во Скопје не може да се праи недопирлив.. затоа што ќе ти се деси да го видиш во 12 навечер како купува хамбургер од 7мица...

и нека не не чуди тоа што главни фаци во градоиов ни се вризери и шминкери... да не речам елита

колку си само у право пријателе :)

У право е, ама и не е.

Зошто?

Во Скопје постои елита, каква - таква, сепак постои. Друга приказна е што нема вистински елитни места, како што си ги замислувате вие, или да ги наречеме "филмски".

Вистинската елита не ја сочинуваат фризери, шминкери, вратари, ванаби рендом фаци... има сурати кои што не се ич експонирани ни медиумски, ни по чаршиску муабети. Си ќутат, си траат, си трпаат...

Trend, Broz, Ања.....................................се знае каде што одам јас!!!

Мистичен напиша:
У право е, ама и не е.

Зошто?

Во Скопје постои елита, каква - таква, сепак постои. Друга приказна е што нема вистински елитни места, како што си ги замислувате вие, или да ги наречеме "филмски".

Вистинската елита не ја сочинуваат фризери, шминкери, вратари, ванаби рендом фаци... има сурати кои што не се ич експонирани ни медиумски, ни по чаршиску муабети. Си ќутат, си траат, си трпаат...
токму така, си ќутат, не е нивна задача да ја превоспитаат рајата и да ги евроепизираат дупките во земјава. Останува само да се отиде надвор од земјава на некој ден или да се организираат журки од затворен карактер

Е сеа ме изнервиравте и ме натеравте да постирам рандом слики од ЕЛИТНИ клубови во Њу Јорк. Не ми се верува дека Антико, Кригла, Ања, Тренд и не знам уште што прочитав се елитни места :icon_eek: :icon_eek: :icon_eek: . Мислам да беше темава добри места/ресторани/клубови за искачање ај ќе сватев, или ресторани со добра храна, или места што највише ги сакате, ама збориме за ЕЛИТНИ МЕСТА. Исто мислев дека темава не е дали постои елита во МК туку дали постојат такви МЕСТА за излагање.
Елем, глеајте ги сликиве од неколку ресторани/лаунџ барови/клубови во Њу Јорк и после споредувајте елитни места у СК или МК.:pishtoldz

Местово се вика Aer

aer19rs.jpg
[/URL][/IMG]

aer22yk.jpg
[/URL][/IMG]

viploungeaer7it.jpg
[/URL][/IMG]

Ова место се вика Suede. Многу некако ме потсеќа на Матине...да не го украле стилот овие мамицата нивна??:icon_eek:

suede11ar.jpg
[/URL][/IMG]

suede24ct.jpg
[/URL][/IMG]

Местово се вика Bungalow 8 и од тоа шо прочитав наводно е стварно елитно ВИП место кај што идат познати фаци

bungalow87wx.gif
[/URL][/IMG]

Ви текнува на епизодата од Sex and the City кога отидоа у еден клуб и лежеа на кревет? Епа мислам дека ова е тој клуб,или барем личи на тој, се вика Bed, погодете зашто :icon_lol: Местово е :cuc: :cuc: . Иначе у стилов и креативноста ме потсеќа на нашите елитни места, пљукнато бе, ко у Тренд да сум исто:lud:

bed8cy.jpg
[/URL][/IMG]

Ова место се вика Glo

glo8uf.jpg
[/URL][/IMG]

Ај доста се. Мислам дека сега сите ќе се сложиме дека НЕМА елитни места во МК. Не збориме за добри места, пријатни места, добра храна итн, збориме за елитни места. Ако има, постирајте ми слика да го видам тоа чудо.:raz:

U pravo si nema sto!!!
Kaj nas za elitni gi smetaat tie mesta sto gi napisa ama ne mozes da gi sporeduvas so tie od slikite-toa NE E MOZNO

MarthaGraham напиша:
Ви текнува на епизодата од Sex and the City кога отидоа у еден клуб и лежеа на кревет? Епа мислам дека ова е тој клуб,или барем личи на тој, се вика Bed, погодете зашто :icon_lol: Местово е :cuc: :cuc: .
bed8cy.jpg
[/URL][/IMG]

Ај доста се. Мислам дека сега сите ќе се сложиме дека НЕМА елитни места во МК. Не збориме за добри места, пријатни места, добра храна итн, збориме за елитни места. Ако има, постирајте ми слика да го видам тоа чудо.:raz:
ja gleav Sex and The City i toa e toj club Bed i jako e so e jako inace u Makedonija koj ke najde sliki od "eliten club" ili koga ke uspee da nabroi nekoj asalen, neka mi titne:wink:

awe nemozete da sporeduvate amerika i makedonija so clubovi i cafe barovi prvo ne e mozno kaj nas prvo standardot e pa moze 80% pomal nema pari da se napravi toa ama kolku tolku ima interesni kluwchinja i prostorii kaj nas na primer mene mi e mnogu elitno den i nok aleksandar palace posle proces koa se otvori weshe eliten sea pushtaat se i seshto unutra sea eliten kafich e spa !!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom