Elden Ring

• Креатор на темата Креатор на темата iceiceice
  • Време на започнување Време на започнување
Мислам дека си првиот кој го рипнал Маргинт јас многу рано го ќушнав.

Гледам ја завршувате пополека, супер.
Супер јас али имам пар ствари кои морам да ги кажам кои ме нервираат во играва.

Прво и можда не толку битно-
Crafting and harvestable materials respawning.
Собирам крафтинг материјали, одам на грејс, се враќам - повторно истите на истото место од кое сум ги собрал.
ЕЈ WTF??!!!!!! :facepalm: WHY? Имате ли вие памет бре идиоти? Д гејм лукс соу факинг броукен.

А сега и големото-
Сите ја хајпавме „леелее open world souls, прекраснотија„ "Леелее оваа игра заснова нови стандарди" бла бла бла.
Па и уште „не се секирајте, не ве форсира да правите конкретни ствари кои не ги сакате во даден момент во текот на играта, секогаш сте слободни да правите што сакате". "Сакате да шибате само мејн стори- ноу проблем, сакате да истражувате и да фармате - ноу проблем, ју дисаjд!".
Јееееа ноу факинг проблем, тенкс а лот Елден Ринг!!!!!!!!
Ова е проблем за мене. Ова ми крши филм.
Случајно прочитав некаде дека факинг првиот бос не е опционален (а сум бил грешка) и мораш да го минеш ако сакаш да отклучиш нов контент и да одиш даље... и со таа помисла играв веќе неколку недели- спремаќи се за кај Маргит.
Преминав од Limgrave без да свртам баш таму кај што треба и заминав таму кај што не треба.
Цела недела играв и експлорав во оваа област, мислеќи дека на мостот ме чека првиот мејн бос и се надевав дека треба да се соочам баш на ова место. А уствари босот ме чекал овдека а јас го скокнав. Го скокнав затоа што мапата не ми беше пронајдена, а откако ја пронајдов веќе бев длабоко во другата област и не очекував дека сум го скипнал.
Сношти случајно поминав на истото место и ги приметив војниците со катабултот и не бев сигурен дали бев веќе на тоа место или не. Сфатив отакако ја преминав капијата, али веќе ми падна мрак.
Но на целата таа нервоза не успав да се воздржам а да не се насмеам на босот, кој кутриот толку се потруди да се испрезентира самиот што умре само од промајата замавнуваќи со тоа хамерот... Ете толку беше очаен.
А поочаен се почувстував јас што играва ми допушти вака да прескокнам етапи.

Ок, дај ми слобода на движење и слобода во истражувањето на играта, но не ме оставај несвесно да залутувам.
Ќе бев малку посреќен доколку имаше барем малку поконкретни дирекции во кој правец ми е главниот квестлај. За жал ги нема. Успеав уместо во Stormveil Castle да заминам под мостот, преку тој прелазот од урнатини кај што е првиот фингер ридер.

Вичер, АК и TES се open world да, ама ти даваат слобода во прогресот. Добро ти е јасно што треба да правиш и каде да се движиш ако сакаш стреитфорвард да ја минеш, а што треба да правиш ако сакаш паралелно мејн и сајд квестинг да правиш. Можеш сите сајд квестови да ги поминиш, но мејн сторито ти стои на нивото до кое си стасал.
А овдека ... "Очу д бест опен ворлд да будем"- е нечеш!

Сите ја критикуваа Скајрим - „лееее overpower те прави, не е интересна„. Не е интересна затоа што ти така си одлучил да играш. Имаш јасни дирекции што треба да правиш ако сакаш да си ОР. Ти си се согласил на тоа штом си решил да отепаш 100 саати по пештери собираќи материјали за крафтање на оружје и армори. Си имал опција да ја одиграш почеленџинг, но си одбрал полесен начин а цимолиш и ругаш.
Овдека немаш никакви инструкции, едноставно те пушта ко теле на ливада и пасиси ти. А кога ќе ти го здрват стапот дека си влегол во ливадата од комшијата веќе ќе биди касно...
Да не се разбереме погрешно -ја сакам играва и ја играм со голема страст, пошо е наше чедо али ОW-от им е broken.

Ме невира затоа што дозволи да се нафидам далеку повеќе отколку што имав намера да бидам. Сакав тој „првиот„ бос да го осетам баш вистински.
Па за беља ни фидбек не добив дека непријателите се ор спрема мене во Liurnia of the Lakes, сѐ ми течеше онака глатко. Лесно ја пердашев целата област па дури и мејџот босот - „кралицата на месечината„ не ме даде дознаење дека сум на место на кое не треба да бидам. Ја поминав пред Маргит, а не требаше... :unsure:
Sto ako ti kazam deka ti trebaat samo 2 shardbearers da prodolzis kon endgame.
Margit e opcionalen :)

А и има стрелка која го води кон него, што ја игнорирал :icon_mrgr:

Sto ako ti kazam deka ti trebaat samo 2 shardbearers da prodolzis kon endgame.
Margit e opcionalen :)
Да сфатив дека е опционален, навреме нели? :LOL:

А бе види... ок е, не е крај на светот и играта е игрива и после ова, не дека готово си пропуштил дел од контентот и тоа e крајот. Али ме нервира тоталната дезориентација која ти е допуштена од самата игра.
Сметам дека можеле барем да стават некое NPC до некој грејс кој барем ќе ти поткажи нешто околу босот и автоматски ќе ти се маркира некако. Значи не знам, нека има некој маркер на мапа да знам барем дека има нешто битно и дека е дел од главниот квестлајн, па не мора да одам. Не мора да биди "еј брале таму и таму ќе те пердаши Маргит, го знаеш Маргит?„
А и има стрелка која го води кон него, што ја игнорирал :icon_mrgr:

Претпоставувам за овај грејс зборуваш
Capture.PNG

Да, сега вака кога ја гледам сликава евидентно е каде сум згрешил. Али ако гледаш стрелката, т.е грејсот не е точно пред патеката која води до него. Стрелката покажува кон планината да, но јас ко дојдов до мостот и ко го видов фингер ридерот (право) претпоставував дека до таа дирекција треба да стасам преку тој премин.
Воопшто не го приметив закривениот прелаз пред мостот и јбг.

Да сфатив дека е опционален, навреме нели? :LOL:

А бе види... ок е, не е крај на светот и играта е игрива и после ова, не дека готово си пропуштил дел од контентот и тоа e крајот. Али ме нервира тоталната дезориентација која ти е допуштена од самата игра.
Сметам дека можеле барем да стават некое NPC до некој грејс кој барем ќе ти поткажи нешто околу босот и автоматски ќе ти се маркира некако. Значи не знам, нека има некој маркер на мапа да знам барем дека има нешто битно и дека е дел од главниот квестлајн, па не мора да одам. Не мора да биди "еј брале таму и таму ќе те пердаши Маргит, го знаеш Маргит?„

Претпоставувам за овај грејс зборуваш
Прегледај го приврзокот 326565

Да, сега вака кога ја гледам сликава евидентно е каде сум згрешил. Али ако гледаш стрелката, т.е грејсот не е точно пред патеката која води до него. Стрелката покажува кон планината да, но јас ко дојдов до мостот и ко го видов фингер ридерот (право) претпоставував дека до таа дирекција треба да стасам преку тој премин.
Воопшто не го приметив закривениот прелаз пред мостот и јбг.
Кога влегуваш во континентот имаш НПС кој те прашува дали гледаш грејс ида го следиш ако незнаеш кај да одиш. :D

Кога влегуваш во континентот имаш НПС кој те прашува дали гледаш грејс ида го следиш ако незнаеш кај да одиш. :D
Тоа баш пробував да објаснам погоре. Грејсот и стрелката се под планината, што значи требаше да ја заобиколам и да најдам пат до таму. Во тој момент претпоставував дека тоа е после урнатиот мост и таму продолжив.
Да беше грејсот точно пред мостот немаше да дојди до забуна. Али ок бе ја разбирам фората, малце tricky им е направено.

Nekoj sto prati lore, koja e danocnata politika na Marika? :coffee:

Nekoj sto prati lore, koja e danocnata politika na Marika? :coffee:
17% Ддв во рунска противредност на сите малопродажни стоки, 6% на сите автохтони стоки од Лејндел, сите стоки по брза пошта поевтини од 4500 руни се бесплатни, и акцизи за прихрана за коњи се 7% на сите производи...
:D

Да бе затоа сите конзили ставиа АМД процесори и графички и гејплејот е по смуд на новите конзлои. :icon_mrgr:
Баш.
Затоа и конзолите изгледаат како Капетанот од десно :ojeaa:

сљакање на годрик.jpg

Единственото нешто на кое се сеќавам од борбата - катсцените.

:kafence::toe:

SourWeightyAmericankestrel-size_restricted.gif

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom