Elden Ring

• Креатор на темата Креатор на темата iceiceice
  • Време на започнување Време на започнување
Неколку поинтер-вичер(ќе да и некои од другите титули во серијава) имаа неверојатен систем на борба. Некако ми доаѓа легиран заради некакво си queue т.е. се што треба да правиш е некако со задоцнување(и не зворам casting time итн туку ти зборам залет и такво срање.
А за мијазки што тврди дека е перфектна игра? Напунил со еден куп од неговото тролање. Нека вика дарлинг што вика, булшит си е булшит.
Е да, и јас имам впечаток дека има минимално доцнење на контролите, па проверував дали твто ми е на гејм моуд, па се убедував самиот дека трипам, и сеа ти ми потврди. Иначе не читав и не сакам да читам ништо за играва дур не ја поминам еднаш.

Зошто булшит?

Е да, и јас имам впечаток дека има минимално доцнење на контролите, па проверував дали твто ми е на гејм моуд, па се убедував самиот дека трипам, и сеа ти ми потврди. Иначе не читав и не сакам да читам ништо за играва дур не ја поминам еднаш.

Зошто булшит?
За тоа првото прочитав на јутјуб и споив 2 со 2 оти нешто не ми штимаше со “преносот на моите команди врз аватарот во играта, во форма на задоцнети или дупли реакции, и недостаток на кенсел/оверрајд„.
За тоа второт...не знам колку искуство имаш со мијазаки, претпоставува дека имаш барем малце. Без да те спојлирам(оти ќе изгуби ефект), кога тогаш ќе сетиш на своја кожа...

Rdr2 bucese kornese ama nemase dropovi, javanjeto bese ispolirano do jaja. Ne mi smeta ako raboti maximum konzolata ako dobivam kvalitet otkolku da ne ja ni slusam a da mi secka na nova konzola. Tuka pobednikot e rdr2 a donev da mi se izvini so me izlaza, u retrospektiva, javanjeto u elden e janky ko skyrim!

Ne sum primetil delay u napadi, da ne spamate attack a snemuva stamina? Tuka ima eden moment sto odposle ti teknuva so se desilo.

Inace mene mi smeta ds1 gargoyles momentot, eden e tezok eve ti dva, pa tri... Sega sekade gledam mecki, po dve statui macki itn... Povtoruvanje na glaven sekogas me nosi nakaj hejt

Ja sum 20 saati in samo, ama poleka ke ja grickam. Mi falese vakviot feeling, se pustas koga ti tekne i imas cel svet za lutanje. M3 vrati na deziorientiranosta bez mapa i slicno vo kecot. Sakam da potrae, ne se brzam da svrtam posleden boss za 60 saati.

Crafting nekoj se pozali, ne e ic nesto tesko, dosadno ili zamaranje. Ok e. Ova novata dimenzija so skokanje stvarno refreshing. Osven sto nekade izgleda kako old gen za sega i am having a blast. Cekor poblizu do idealnata dark souls. Pls god neka e u space, ne ovie mecha remakes so se zbori. :D

Cuvstvuvam nekoj minimalen lag, uste od odma koga ja pustiv, mislev i TVto da ne slucajno sum go prefrlil na drug mode. Inace pustiv HDR, deluva poispolirano, ma da mnogu mi se jaki boite i krati na performance, i ne znam dali voopsto ima poenta da bide ukluceno. Konjot go probav, i ne e tolku los, ama pak nekako, ne znam, me nervira tolku promaseni hitovi, valda ke go naucam.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Не знам за вас, али јас со години се жалам на минорен дилеј во игриве. Поготово на даџ и спринт.

Инаку претпоставувам јас сум со најмалку саати тука.
Искрено презафатен сум периодов и неам многу време на располагање. Едвај чекам да седнам едно 5+ саати без воздух удахнување.

Имам едно 10тина саати и убив 2 босови, или па беа мини босови не знам. Буквално појма немам за светов и како функционира играва воопшто.
Нити видеа, нити Вати нити мати сум гледал. Донекаде и намерно, пошо сакав сѐ сам да најдам и истражам, не сакав дежавуа.

Е сеа нормално тоa си има и свои недостатоци.
Пример ми требаа неколку саати да сконтам како се прави фаст травел (ќути немој не ме плакуј) :facepalm: :ROFLMAO:
Па јас навикнат на бонфаер да се телепортирам бре! Кое ти е ова Асасинс факинг Крид фаст травелинг ...
Ми идеше да сe самоубијам, онака брутално во WC шоља да можам да влезам и вода да си пуштам.

Друга работа која порано можев да ја согледам беа борбите со змејот и коњаникот. И двата босови 10 пати полесно се тепаа на коњ отколку регулар а поготово змејот. Змејот воопшто и да не се тепаше без коњот.
А кај коњаникот секогаш фатален ми беше slam нападот кој го правеше после пола сила.

Последно уредено:
Sto e rabotata, zosto nieden trofej dosega nemam osvoeno, bi trebalo verojatno barem nesto da mi dade do sega makar i za nekoja banalna rabota. Ili pokasno doagaat trofeite?

Sto e rabotata, zosto nieden trofej dosega nemam osvoeno, bi trebalo verojatno barem nesto da mi dade do sega makar i za nekoja banalna rabota. Ili pokasno doagaat trofeite?
Освен ако тепаш некој главен бос (Маргит), покасно. Не знам точно кога се тригернува првиот. Знам дека е сигурно доколку пробаш да го тепаш Маргит и не успееш, ама и без тоа би требало да се случи тоа што треба да се случи за да ти го отклучи, само не знам за тајмингот.

Не знам за вас, али јас со години се жалам на минорен дилеј во игриве. Поготово на даџ и спринт.

Инаку претпоставувам јас сум со најмалку саати тука.
Искрено презафатен сум периодов и неам многу време на располагање. Едвај чекам да седнам едно 5+ саати без воздух удахнување.

Имам едно 10тина саати и убив 2 босови, или па беа мини босови не знам. Буквално појма немам за светов и како функционира играва воопшто.
Нити видеа, нити Вати нити мати сум гледал. Донекаде и намерно, пошо сакав сѐ сам да најдам и истражам, не сакав дежавуа.

Е сеа нормално тоa си има и свои недостатоци.
Пример ми требаа неколку саати да сконтам како се прави фаст травел (ќути немој не ме плакуј) :facepalm: :ROFLMAO:
Па јас навикнат на бонфаер да се телепортирам бре! Кое ти е ова Асасинс факинг Крид фаст травелинг ...
Ми идеше да сe самоубијам, онака брутално во WC шоља да можам да влезам и вода да си пуштам.

Друга работа која порано можев да ја согледам беа борбите со змејот и коњаникот. И двата босови 10 пати полесно се тепаа на коњ отколку регулар а поготово змејот. Змејот воопшто и да не се тепаше без коњот.
А кај коњаникот секогаш фатален ми беше slam нападот кој го правеше после пола сила.
2 боса или 2 мини боса?
Мини босеви имам бутнато ни јас незнам колку а мејн боса 1 имам ќешнато на скоро 40 часа игра. :D
Автоматски споено мислење:

o_O

Последно уредено:
2 боса или 2 мини боса?
Мини босеви имам бутнато ни јас незнам колку а мејн боса 1 имам ќешнато на скоро 40 часа игра. :D
Автоматски споено мислење:

o_O
Да да мини ваљда. Коњаникот, змејот, тоа стаорците големи и еден пес со меч сабајле убив во една пештера.
Ду нот еск ме абаут д нејмс плис :sramezliv:

Да да мини ваљда. Коњаникот, змејот, тоа стаорците големи и еден пес со меч сабајле убив во една пештера.
Ду нот еск ме абаут д нејмс плис :sramezliv:
Сите се мини. :pos:

:(

Сите се мини. :pos:

:(
Не бе ок си се босовите како за мини, таман се. :)
Знам дека првиот потежок е босот што рипа од тоа карпата.
(не на брат му со кичмата)

Ваљда тој е тој Маргарит или Маргит ватевр.

Не бе ок си се босовите како за мини, таман се. :)
Знам дека првиот потежок е босот што рипа од тоа карпата.
(не на брат му со кичмата)

Ваљда тој е тој Маргарит или Маргит ватевр.
Не е толку јак ма да јас ОП вепон арт имамв кога го ќушнав.

Еве јас што имам поминато од тие што се бројат. Последниве два дена заглавив на еден. Не е претежок, ама некако многу малце демиџ му правам. Ќе мора изгледа да му се вратам после дваесетина левели.

download.jpeg

Инаку често пати заворавам на Торент па трчам така едно 15 минути додека да ми текне дека го имам. :lolzz:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom