Екстерни тестови

• Креатор на темата Креатор на темата theTinule
  • Време на започнување Време на започнување
Добро од кои школи сте вие?
Ние во Орце ни дадоа учебници уште во август. И на 2 септември одма со книги....немаше како порано немам учебник неможам да учам :(

А за екстерниве не ни помага штрајк. Барем на 4та да се одложи, зошто ке се мрднеме ако полагаме на полугодие 4 екстерни, и на крај година 4 предмети матура...па уште и некои ако имаат приемен за факс.:nesvest:

Добро од кои школи сте вие?
Ние во Орце ни дадоа учебници уште во август. И на 2 септември одма со книги....немаше како порано немам учебник неможам да учам :(

А за екстерниве не ни помага штрајк. Барем на 4та да се одложи, зошто ке се мрднеме ако полагаме на полугодие 4 екстерни, и на крај година 4 предмети матура...па уште и некои ако имаат приемен за факс.:nesvest:

Истото се дешаваше и во Корчагин:)

Значи ја пред недела дена читав на тв дека ние 4та година што сме ќе бидеме ослободени од екстерните тестови(освен се тоа што си иде во склоп со матура) бидејќи полагаме матура. Екстерните тестови ќе бидат за 3та година, а притоа за секој тест ќе се плаќа. Вкупната цена беше одприлика до 100 евра.

Само ако се тестовите со заукружување од кои од можни 4ри ,5одговори се точни,јас неодам да ги полагам...најозбилно ова,за мене е потценување,кога по македонски ме тера да учам и шо дроги користел Бодлер а таму ме прашуваат што е Бодлер -пејач,куче,поет ...пак уште на крај креаева и во јануари да се замрзвам ради тоа што на парното му требаат 20 дена да почне да работи како што треба ....

А баш ме интересира какви се прашањатa за Спорт :) -Каква форма има топката?

А баш ме интересира какви се прашањатa за Спорт :) -Каква форма има топката?
Фудбал, кошарка, ракомет, одбојка, тенис, пливање, атлетика...
Должина и ширина на терени, висина на стативи и кошови, правила на игра и други глупости од сите спортски области.

Спорт е најзаебано да ти се падне на екстерно бидејќи не учиме од книги (барем јас не).

Aбе мајке им га набием... уште мене не ми е јасно како ќе поминам матурите не пак да ми жегнат и екстерни... остај то учебниците ги донесоа, а никој не доби. Е сега имам 5 предмети за матура, плус 4 екстерни то се 9, па пм не сум гение или хард диск се да памтам ошмара ќе ми се напрајт. Згора на се нема ни учебници за мојте стручни (учиме од некој антички) Дигитални системи, процесно управување мислам дека и автоматика нема... Ќе ни ебаат мамето овие. FUCK THE SYSTEM!

п.с. некој спомна дека од утре ќе имало протести и нешо кажае за нашкола дека и другата цела недела или не ќе сме оделе или ќе биле скратени часовите... има некој инфо за ова?

Абе какви протести не се занесувајте. Џабе е и да претестираме, ако решат да полагаме ќе полагаме па нив ич не ги интересира дали сме 4та година или сме 1ва. ќе биде малку кнап гоинава, ќе испоцркаме од учење, ама мислам дека екстерниве нема да влијаат на оценката за крај година така да ние со лесно ќе си поминеме. Ги жалам генерацииве шо идат оти којзнае шо ќе им текне на дечкиве горе у фотељи шо седат да направат до тогаш.

Професорите уплашени од овие екстерни тестови не дерат секоја недела по 2-3 теста да умреш од учење!!:nesum:

Професорите уплашени од овие екстерни тестови не дерат секоја недела по 2-3 теста да умреш од учење!!:nesum:

Си се запрашал ли зошто е тоа така?
Дали е поради нивните критериуми, нереалните оценки, дали е поради нивната мрза да предаваат или можеби нешто друго...
Секако дека ќе бидат уплашени затоа што ова е тест повеќе за нив отколку за вас

Е да тоа е така,нека оценуваат реално ама да не не малтретираат до толку!:toe:

Види и ним не им е лесно.
Кога беше матурата првата година исто така беа исплашени. Знаеја дека ќе им удри по глава нивната неработа.

Кратко и јасно: У ПИ*КУ МАТЕР!!!!!

Зашто не разберат дека екстерните се глупост, како не им влегува во глава ???

Глупост се бидејќи на крајот од годината ќе ни даваат годишни тестови, а плус се на тоа и по 2 екстерни од некој предмет
!!!

И тебе тешко ќе ти е да покажеш дека си ја заслужуваш оценката?

--- надополнето ---

Глупост се бидејќи на крајот од годината ќе ни даваат годишни тестови, а плус се на тоа и по 2 екстерни од некој предмет
!!!

И тебе тешко ќе ти е да покажеш дека си ја заслужуваш оценката?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom