Екстерни тестови

• Креатор на темата Креатор на темата theTinule
  • Време на започнување Време на започнување
Јас сум ПРОТИВ екстерните тестови затоа што никој ученик неможе да запамти се по сите предмети од цела година. Стварно не е можно тоа во пракса. И најдобриот ученик, кој цела година си учел, бил редовен, станувал усно, ги правел одлично тестовите можи да му се случи на денот на полагањето да не знае ништо т.е. едноставно да му се блокира мозокот од страв, од трема и ред други работи.
А да кажат пример уште од сега по кои предмети ќе се полага, тоа е веќе друга работа. Ќе се сконцентрираш на тие предмети цела година и знаеш што те чека во јуни, а не како овие што прават... На 1ви Јуни викат ќе полагате по тоа,тоа,тоа и тоа + пракса од 10 до 15 јуни пример. И кој ученик ќе успеј во 10 дена да повтори материјал од цела учебна година итоа по 4 предмети.
Некој ќе речи дека треба редовно да се учи. -Да, вистина е тоа дека треба редовно да се учи, но теоретски не е можно да се памти се од цела година.
На министерството за образование ако му е толку да ги оцени професорите како оценуваат, тогаш нека им ги побараат тестовите од цела учебна година по тој предмет, нека соберат оцените таму и ако варира оцената за една, тогаш нека го повикаат ученикот, нека го потпрашаат нешто (писмено или усно) и решен проблем. Така најлесно ќе ги оценат и професорите и учениците

Јас сум ПРОТИВ екстерните тестови затоа што никој ученик неможе да запамти се по сите предмети од цела година. Стварно не е можно тоа во пракса. И најдобриот ученик, кој цела година си учел, бил редовен, станувал усно, ги правел одлично тестовите можи да му се случи на денот на полагањето да не знае ништо т.е. едноставно да му се блокира мозокот од страв, од трема и ред други работи.
Јас сум ЗА екстерните тестови и сметам дека ученик кој цела година учел и имал добри оцени неможе да направи кикс,можеби но само под исклучителни околности.Нешто што е научено е научено,не се така лесно заборава,може да се плашат само оние ученици на кои оцените не им се заслужени.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom