Економски факултет (стара тема)

• Креатор на темата Креатор на темата energichen
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
od 14ta glava statistika treba da se znaat 4te komponenti (trend, ciklichna, sezonska i rezidualna-definiciite) i Dragan kazha deka chesto go postavuvale kako prashanja : kako da gi dobieme posebnite elementi(komponenti)? so metod na podvizhni sredini i metod na najmali kvadrati, za tie prochitajte, da znaete sho se.... toa e se...

Веќе е касно за да ви го тупам дека на зефир ги имате, веќе 3 колоквиум помина...

Резултати Трговско Право - (клик)

kolegi so vkupno 73 poeni po trgovsko sto ocenka mozam da ocekuvam?

Колеги а во колку полагаме утре статистика,тие кај Калина шо сме?Нема на Зефир ништо ставено...:costumed4

Дали може некој да ми објасни како се решава 13.4 под а) ?
секако за статистика зборувам

:back:

Very Nice Girl :D решаваш само според индивидуални индекси за да добиеш за колку % се зголемиле големините. според формулите Iq=q1/q0 i Ip=p1/po p1,q1 se P i Q od 2009, a Qo i Po od 2008...е и има грешка во Q за производ А од 2009 треба 14 а не 12:smir:

Ај нека каже некој дали треба да се учи за модифициран експоненјален тренд, сезонска компонента и циклични варијации(статистика тие што се кај Калина) зошто формулите у слајдовите немаат врска со предходните!!

Ај нека каже некој дали треба да се учи за модифициран експоненјален тренд, сезонска компонента и циклични варијации(статистика тие што се кај Калина) зошто формулите у слајдовите немаат врска со предходните!!

Мене ми кажаа дека треба тие да се учат од на Славе учебникот

Да не знае некој кога ќе има Е-бизнис резултати ???

модифициран и сезонска да (од кај славе), циклични варијации не

Ај некојшто е е-бизнис ако може да ми пушти приватна порака што точно се учи статистика ( целиот материјал за испит за сите колоквиуми)) а што не и од која книга се учи дали само од калина или има делови и од кај Славе

поздрав

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom