Економски факултет (стара тема)

• Креатор на темата Креатор на темата energichen
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ќе може некој да ми каже на кои страни се овие писатели: Харингтон Емерсон,Муни и Рајли, неможам да ги најдам:toe:

Сметководство и ревизија е убедливо најтежок смер, а најлесен не би сакал да кажам за да не навредам некој :)

Фала колега, сеа ме утеши :tapp:

Ги немаш 3те најтешки предмети + уште некои придружни потешки испити :)
Сметководство и ревизија е убедливо најтежок смер, а најлесен не би сакал да кажам за да не навредам некој :)

ne se soglasuvam deka e taka ....barem zboruvam za ekonomija spored mene najtezok smer e (opsta ekonomija ).....ako go zemame smerot finansiski menagment ... tie do krajot na studiranjeto se zanimavat so eden predmet ....parce po parce sekoja god ....iako site vikat deka ekonomija e lesno ....ama nema vrska i da e taka vazno e da zavrsis fax :D

ne se soglasuvam deka e taka ....barem zboruvam za ekonomija spored mene najtezok smer e (opsta ekonomija ).....ako go zemame smerot finansiski menagment ... tie do krajot na studiranjeto se zanimavat so eden predmet ....parce po parce sekoja god ....iako site vikat deka ekonomija e lesno ....ama nema vrska i da e taka vazno e da zavrsis fax :D

Потполно се согласувам, смерот Општа економија воопшто не е лесен за оние кој не планираат да станат проф. по економија. Јас лично бев на тој смер и можам да кажам дека за мене тој смер е изгубен случај, како да ве пратиле да пловите на океан а немате ни мапа ни компас, бар тогаш кога јас се запишав.
Тој смер е многу општ и тој навистина е само за оние кои се решени да станат да речеме Таки Фити :toe::pipi:

Јас сум на маркетинг и за мене е многу лесен смер веројатно бидејки ми лежи таа струка и искрено потешко ми беше да ме префрлат од општа економија на маркетинг отколку полагањево испити.

Но сепак ова е субјективно мислење прво добро запрашајте се што одприлика ве интересира во животот кај најмногу ќе се пронајдете себеси, бидејки секој смер е тежок доколку не е правилниот

Јас не кажав дека е најлесен смер... Но немате ни Менаџмент, ни Маркетинг, ни Статистика (можеби имате, ама не е онаа истата од кај Славе), ни Управувачко Сметководство, ни Финансиско сметководство, ни Деловно Планирање, ни Менаџмент на Мал Бизнис, ни Маркетинг Менаџмент... Јас не сум на сметководство и ревизија и кажувам објективно дека е најтежок, ги имаат речиси сите можни тешки предмети... На пример во четврта за изборен предмет имаат избор помеѓу предмет од Драге Јанев и предмет од Бобек Шуклев :nesvest:

Управувачко 2 кога ке има резултати и ќе ги стави ли на интернет?

:nenene: Како можеш да кажеш дека е најтежок кога уште си 1ва година, и коа полагаш исти предмети како и сите останати од 1ва година... ваљда постарите колеги знаат повеќе од нас.....

@Lady J се согласувам со тоа што рече дека секој смер е тежок ако не е правилниот....

И? Ве бендиса ли економика?

Кој фактор не е испочитуван при одредување на локацијата на Таска во Кавадарци? Па што, и практични примери треба, да се види колку се сфатило... :pos2:

dobro za nekoj predmet ke se stavat li rezultati na sajtot?? znae nekoj ?? ili mnooooguuuuu teshka rabota ke im e ?:salut:

Кој фактор не е испочитуван при одредување на локацијата на Таска во Кавадарци? Па што, и практични примери треба, да се види колку се сфатило... :pos2:

Не се нормални најблаго речено

ZDRAVO na site , edna mala kosultacija -kolokviumot po menadzment na mal biznis utre vo 13 casot li e???
malku e cuden terminot za profesorot no se biva. FALA.

hehe da jas imav za Okta :) ne bese tesko:vozbud:nego daj kazete dali industriska zona e mikro ili makro lokacija???go mislev pola saat ....dankesen :smir::smir::smir:

Ej luge tocno li e deka pettata tema zadacki nema da imalo na kolokvium?

Де Ве молам луѓе кажуј те ако имате некои прашања или тестови по Анализа на Финансиски извештаи...Ве молам многу.. ќе полагам а немам време да го научам..Однапред му благодарам на оној кој ќе ми помогне :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom