ne se soglasuvam deka e taka ....barem zboruvam za ekonomija spored mene najtezok smer e (opsta ekonomija ).....ako go zemame smerot finansiski menagment ... tie do krajot na studiranjeto se zanimavat so eden predmet ....parce po parce sekoja god ....iako site vikat deka ekonomija e lesno ....ama nema vrska i da e taka vazno e da zavrsis fax
Потполно се согласувам, смерот Општа економија воопшто не е лесен за оние кој не планираат да станат проф. по економија. Јас лично бев на тој смер и можам да кажам дека за мене тој смер е изгубен случај, како да ве пратиле да пловите на океан а немате ни мапа ни компас, бар тогаш кога јас се запишав.
Тој смер е многу општ и тој навистина е само за оние кои се решени да станат да речеме Таки Фити
Јас сум на маркетинг и за мене е многу лесен смер веројатно бидејки ми лежи таа струка и искрено потешко ми беше да ме префрлат од општа економија на маркетинг отколку полагањево испити.
Но сепак ова е субјективно мислење прво добро запрашајте се што одприлика ве интересира во животот кај најмногу ќе се пронајдете себеси, бидејки секој смер е тежок доколку не е правилниот