Економски факултет- Штип

• Креатор на темата Креатор на темата AFI
  • Време на започнување Време на започнување
kriteriumite tie 4te od prv kolok(kvalitativen kvantitativen instrumentalen i vremenski), poteklo na proizvodot i carinski kaznivi dela.
incoterms 2010
konsignaciona vrednost kaj sladistata.

Ajde koj ima prasanja od prva dekada po investiciii pls neka pomaga :)

kriteriumite tie 4te od prv kolok(kvalitativen kvantitativen instrumentalen i vremenski), poteklo na proizvodot i carinski kaznivi dela.
incoterms 2010

konsignaciona vrednost kaj sladistata.

Ajde koj ima prasanja od prva dekada po investiciii pls neka pomaga :)

1. Просечна стапка на принос на инвестициите
2. Практични методи за квантификација на ризикот
Задачата комбинација од 2 и 3 домашно

Англиски 4 прва декада како поминавте шо имаше?

Усно се полага Осигурување :sick:???

Има ли некој полагано усно кај Проф. Јанка, што жена, што бара? :)

Знае ли некој од каде е проф. Јанка
Радовишанка е.
Има ли некој полагано усно кај Проф. Јанка, што жена, што бара? :)
Усно знам полагаше едно девојче пред време по ЦП и кажа дека арно минала. 5-6 прашања и' поставила и со 6ка ја пуштила .. :icon_mrgr:

ПС - Резултати пак ли до 20ти Јули ќе чекаме бре :mad: !? Пу маму ви .....

Има ли некој некое прашање банкарски менаџмент од претходната сесија?

Ako ima nekoj/a od lanska generacija apsolventi ili diplomirani, da spodeli iskustvo od branenje diplomska kaj prof. Riste Temjanovski (mentor). Fala odnapred ;)

Ako ima nekoj/a od lanska generacija apsolventi ili diplomirani, da spodeli iskustvo od branenje diplomska kaj prof. Riste Temjanovski (mentor). Fala odnapred ;)

Не сум ти погоден да ти одговорам, ама имам слушано дека гнјавел многу на семинарски .. Па сега ти направи си ја сликата околу дипломската :icon_lol: .. Иначе да те прашам две работи :

- Добар ли изборен е Меѓународни Финансии за 7ми семестар ?
- Целокупна оценка и мислење за 7ми семестар ? Викаат ептен тежок бил .. :(

Јас не бев Меѓународни финансии, имаше само 3-4 студенти, немаа предавања ни вежби, материјалот мислам дека беше обемен, слушнав дека на завршен тешко пуштал. Но ни стратегиски менаџмент не беше нешто полесно, обемен материјал + тежок за сваќање + треба на памет да се учи..исто тешко поминавме на завршен.
- Осигурување од деканот, асс. Љупчо Давчев, книгата е на деканот, не е нешто многу тежок материјал, но на колоквиум бара дефиниции како што се во книгата, а завршниот минав лесно :)
- Управувачко сметководство од Костадиновски, асс. Благица- задачи од секаков тип, 14 теми (има книжење, биланси на состојба, успех, извештаи + други пресметки (ќе си видете за некој ден) завршниот кружат 4 групи со исти задачи - напишеш 2,5задача и минеш.
-Економетрија од Трајче Мицески - обемни задачи, сметање со децимали, но скоро сите се решаваат на ист начин.. лесен предмет, кој бара многу концентрација при сметањето. теорија по 30-40прашања. завршниот кружат 1-2 групи со 6 исти прашања.

Да не знае некој кој е професор по предметот Водење на бизнис компјутерски методи и апликации? Дали е добар избор за изборен предмет во 7ми семестар?

Јас не бев Меѓународни финансии, имаше само 3-4 студенти, немаа предавања ни вежби, материјалот мислам дека беше обемен, слушнав дека на завршен тешко пуштал. Но ни стратегиски менаџмент не беше нешто полесно, обемен материјал + тежок за сваќање + треба на памет да се учи..исто тешко поминавме на завршен.
- Осигурување од деканот, асс. Љупчо Давчев, книгата е на деканот, не е нешто многу тежок материјал, но на колоквиум бара дефиниции како што се во книгата, а завршниот минав лесно :)
- Управувачко сметководство од Костадиновски, асс. Благица- задачи од секаков тип, 14 теми (има книжење, биланси на состојба, успех, извештаи + други пресметки (ќе си видете за некој ден) завршниот кружат 4 групи со исти задачи - напишеш 2,5задача и минеш.
-Економетрија од Трајче Мицески - обемни задачи, сметање со децимали, но скоро сите се решаваат на ист начин.. лесен предмет, кој бара многу концентрација при сметањето. теорија по 30-40прашања. завршниот кружат 1-2 групи со 6 исти прашања.

А кој е професор и асистент на Меѓународни финансии?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom