Економски факултет- Штип

• Креатор на темата Креатор на темата AFI
  • Време на започнување Време на започнување
Кои задачи да ги спремам за завршниот по Банк. мен. ?

ЗА ЈАЗОТ , ИЦГР И УСТЕ ЕДНА ИМАШЕ АЛИ НЕ МИ ТЕКНУВА :)
--- надополнето: 31 мај 2013 во 18:33 ---
БАНКАРСКИ ПРАШАЊА
285, 292(dopolnuvane krivata na prinosite),296,298,308,311,321,325,348( poslednoto pasosce za bazel 1 koi bilansni aktivnosti gi opfaka na nadopolnuvanje,355,365,ICGR -( dopolnuvanje,,380,384,386,389,395,400,401,403,405,406,,
zavrsen
123
strategii za upravuvanje na likvidnosta preku sredstvata i obvrskite
i 14 tema celata ja nauci i 280( diskontni prinosi)

Дај кажете последната сесија по ФИНАНСИСКИ МЕНАЏМЕНТ кај фотов што ви се падна, кои прашања и задачи...

да не знае некој каков ке биде поправниот по банкарски менаџмент?

КОЛЕГИ ИМА ЛИ НЕКОЈ ШТО Е ПОЛАГАЛ УСНО ФИНАНСИСКИ МЕНАЏМЕНТ КАЈ ДЕКАНОТ , КЕ ВЕ МОЛАМ ДОКОЛКУ СЕ СЕЌАВАТЕ НА НЕКОЕ ПРАШАЊЕ ,ПИШЕТЕ .ФАЛА .ПОЗ

Испитие некој од вас ги има пријавено ? Јас не можам нешто, затворени ми пријавите на е-индексот. А парите ми се стасани и рокот за пријави гледам е до 11ти .. :unsure:

да јас сега само што ги пријавив испитите :)

да јас сега само што ги пријавив испитите :)

Ми кажаа што е маката. Имало нова опција на е-индексот - ЗАВЕРКА НА СЕМЕСТАР и требало да кликнеш ЗАВЕРИ СЕМЕСТАР за да можеш да ги пријавиш испитите .. :facepalm:

Колеги кои задачи се паднаа банкарски денес ? Лесно беше или ... :(

Колеги кои задачи се паднаа банкарски денес ? Лесно беше или ... :(

1. РОА + РОЕ + Мултипликатор + Профитна маржа + Искористеност на средства. Другата група ги немале последните две мислам, на нивно место Нето-каматна маржа и Нето-некаматна маржа.

2. Пресметка на јаз на времетраење + промена на каматната стапка. Истиот пример од 402-403 стр.

3. Маколејово и модификувано времетраење + промена на цена на обврзница. Примерот го имаш на 295 стр.

ПС - Дајте некое прашање по МПЦ за завршен !!

1. РОА + РОЕ + Мултипликатор + Профитна маржа + Искористеност на средства. Другата група ги немале последните две мислам, на нивно место Нето-каматна маржа и Нето-некаматна маржа.

2. Пресметка на јаз на времетраење + промена на каматната стапка. Истиот пример од 402-403 стр.

3. Маколејово и модификувано времетраење + промена на цена на обврзница. Примерот го имаш на 295 стр.

ПС - Дајте некое прашање по МПЦ за завршен !!
Колега како помина на усно по банкарски,кои прашања ги дава најмногу ..... МПЦ ако се сеќаваш на прашањата од колоквиумите на раскажување , тие се паѓаат... позз

Колега како помина на усно по банкарски,кои прашања ги дава најмногу ..... МПЦ ако се сеќаваш на прашањата од колоквиумите на раскажување , тие се паѓаат... позз

Супер беше, со 9 положив. Многу прашања се во игра. Еден куп ливчиња има за одбирање со исто толку комбинации. На секое ливче по 3 прашања. Со сите со кои што правев муабет - имале по 2 прашања од втор, и едно од прв колоквиум. Научи ги убаво последните 5 теми (10-14) и темата за ликвидност од првиот колоквиум. Да не речам сите прашања беа црпени од тие 6 теми ..

Дали некој има прашања по Јавни финансии за завршен?

Има ли некој прашања по Царинска политика за завршен шо се паѓале до сега?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom