Економски факултет- Штип

• Креатор на темата Креатор на темата AFI
  • Време на започнување Време на започнување
Некој прашања за колоквиум ФПИ, Корпоративно управување, Историја на економска мисла..... Фала поздрав :)
ФПИ:

Sto e sekjuritizacija,
koi se formi na regulacija,
sto e asimetricna informacija,
modeli na regulacija,
ekonomija od obem,
koi se finansiski edinici,
funkcija na pari,
merenje na pari,
forma na regulacija,
privaten plasman,
osiguruvanje na javna ponuda.

Пишав на другата тема за економски, ајде ќе се повторам и тука.

Некој да не има прашања по Економика на претпријатие од прв колоквиум да ми прати по пп?

Царински систем и политика, прашања, на што да се обрне повеќе внимание?

За студентите од студиските програми (генерации) 2009/2010, 2010/2011, 2011/2012 и 2012/2013, пријавувањето на испити се реализира исклучиво преку електронскиот индекс, без приложување на уплатниците за пријавување на испит(и) на шалтер на студентска служба, а со претходно приложување (најдоцна пред пријавување на испити) на уплата за административна такса (таксена марка) на шалтер на студентска служба или преку процесирање на уплата за административна такса преку СМС, односно со пополнување на кодот за верификација добиен во повратната порака во Образец за овластување на референт на внесување на административна такса во електронскиот индекс на студент (пред пријавување на испити) и негово доставување на референтот на студентска служба, физички или електронски (преку студентската е-пошта)
DALI NEKOJ ZNAE KAKO SE PLAKJA TAKSA PREKU SMS? HITNO E!!

Simni si aplikacija za android Taksena marka I uplati

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

Професорката Маџова по банкарство каква е при полагање усно? конкретно во однос на предметот банкарство :)

Има ли овде на форумов некој на кој Ристо Фотов му предавал финансии, отприлика да каже како да поминеш добро кај овој професор, бидејки колку и да учиш се мали резултати. Дали има некои прашања што се паѓале од претходните години исти, или секоја година различно.Презентации за предметов има ли??? Буквално ли испаѓа работава секоја реченица се треба да знаеш..... Некој совет???

Какви прашања дава Фотов на финансиски менаџмент у априлска сесија?

Дечки кога одите на апсолвентска екскурзија ?

Кои прашања и задачи ги даде Фотов по финансиски менаџмент во априлската сесија?

Некој случајно да не знае од кои дати се вторите колоквиуми, од прилика?
и дали пак ќе дозволуваат како лани, тие што одат за УСА да полагаат порано?

Некој случајно да не знае од кои дати се вторите колоквиуми, од прилика?
и дали пак ќе дозволуваат како лани, тие што одат за УСА да полагаат порано?

Втората колок. недела се шушка дека би требало да почне од 13ти (и мене ми изгледа така). Ако не 13ти, тогаш од 20ти - 100%.

А тоа околу пораното полагање, се' зависи од професорот. Лани знам некои дозволија да се полага порано, а други не - ги оставаа студентите за септември-октомври.

Втората колок. недела се шушка дека би требало да почне од 13ти (и мене ми изгледа така). Ако не 13ти, тогаш од 20ти - 100%.

А тоа околу пораното полагање, се' зависи од професорот. Лани знам некои дозволија да се полага порано, а други не - ги оставаа студентите за септември-октомври.

Според студентскиот календар вторите колоквиуми се последната недела од мај (од 27-ми мај)

Според студентскиот календар вторите колоквиуми се последната недела од мај (од 27-ми мај)

Остави студентскиот календар - нема шанси да почнат од 27ми мај, прекасно е. Што ќе правиме уште цели 5 недели на предавања и вежби, песнички ќе си пееме ?

На сите евидентни листови сме потпишани по 7 пати, така да простата математика доволно кажува дека уште 3 потписи (3 недели) остануваат до крајот на предавањата. А завршат ли со нив, ќе тропнат на врата и колоквиумите. По еден предмет имаме блок вежби секоја втора недела и асистентката на последните вежби ни кажа сите да ги спремаме семинарските и презентациите за наредната недела, бидејќи е можно да ни бидат последни вежби ..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom