Економски факултет (reloaded)

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување
Ај мала помош од поискусните економисти тука, кој департман е подобар за студирање - Е-бизнис или Маркетинг? Кои се предностите, а кои недостатоци и на едниот и на другиот?

Само би ве замолил без празни муабети од типот „ваму одат вакви, таму онакви студенти“, туку некои поконкретни работи. :)

Е-бизнис ти е подобар смер, материјалите не се така обемни, порано се учеше на англиски, сега не знам дали е така. Кадарот е повеќе спремен од оној од Маркетинг, а веројатно и да се положи е полесно. Јас кога би се двоумел меѓу тие два смера би избрал е-бизнис :)

Маркетинг имаш повеќе бубање колку што знам. Е-бизнис е ОК, не е така тежок смер како што беше кога го воведоа, сега е доста олеснат. :)

Има нешо покреативно на маркетинг (задачи, проекти шо знам) или слабо?

Маркетинг имаш повеќе бубање колку што знам. Е-бизнис е ОК, не е така тежок смер како што беше кога го воведоа, сега е доста олеснат. :)

Баш напротив. Јас сум трета и баш за нашата генерација сите професори или професорки кои го правеа смерот полесен отидоа во пензија и дојдоа млади кои сакаат работа, што може е и подобро, за да се научи нешто. Дрн дрн јариња, не дека некогаш ќе ти треба ама ајде.. А инаку смерот не е уопште лесен, посебно не за тие сега што ќе се запишуваат, разбрав дека само кај нас и на менаџмент да не ќе останувал менаџмент задолжителен, на сите други да не го укинале или така нешто ... Имаш доста проекти, тоа е добро, се развива духот за тимска работа, некогаш ќе работиш со некој што не сакаш, затоа што понатаму многу често ќе работиш со некој што не сакаш и мора да се навикнеш и да правиш компромиси, но и да прават. :)

Има ли резултати од Економика на претпријатија кај Постолов ?

Девојки да не знаете до кој датум сега работи книжарата на факултет и дали работи во август за време на сесија ?

Зема некој годинава дипломска кај Мартин ( Веб Дизајн ) да сподели искуство што, како ?

KOLEGI DALI ZNAETE KADE MOZAM DA NAJDAM LISTATA ZA SITE FIRMI KOJ NUDAT PRAKSA STO IMAAT DOGOVOR SO FAKULTETOT.LANI MASE NA STRANATA NA EKONOMSKI AMA SEGA NEMOZAM DA GI NAJDAM.FALA ODNAPRED :D

Може да ми издвоите разлики(предности и недостатоци) помеѓу
Сметководство, финансии и ревизија и
Банкарство и финансиски менаџмент?
Што е потешко, попросперитетно, и генерално подобро?

Нешто за смерот економија?Тука пребарував но не најдов ништо,а читав на друг форум дека таму оделе најслабите ученици :cautious: Мене најинтересно ми делува,што знам..

Нешто за смерот економија?Тука пребарував но не најдов ништо,а читав на друг форум дека таму оделе најслабите ученици :cautious: Мене најинтересно ми делува,што знам..

Краток муабет за смерот економија/

Јас сум на економија, не знам дали да се префрлам или да продолжам ???
·
I jas sum na toj smer mene mi rekoa deka e najlesen deka nema menadzment ali samo da znaes deka poveketo predmeti na polaganje ti se so pisuvanje ima esei otvoreni prasanja ako ti ide toa dobro ke pomines eve jas sega zosto slaba mi bese taa strana raskazuvanjeto i sega tesko mi e sekoj smer si ima svoja tezina

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom