Економски факултет (reloaded)

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување
Ако може некој од прва година да ми каже кој предмети ги имале за бирање за изборни во прв семестар?
Трговско право, деловна етика, основи на е-бизнис и еколошки менаџмент

Трговско право, деловна етика, основи на е-бизнис и еколошки менаџмент

Со тоа што Надворешна трговија не може да го одбере трговско право бидеќи го има како редовен предмет во втора година.

Кој професор е по Економика на претпријатија од прва година ?
--- надополнето: 29 јануари 2013 во 10:03 ---
Да ми објасни некој....
Во овој семестар (летниот) ке пријавам 4 испити...3 задолжителни и еден изборен.
Наредни сесии се мајско-јунска и августовско-септемвриска сесија.
Дали во августовско-септемвриската сесија може да полагам предмет кој го паднав во зимскиот семестар ??

Кој професор е по Економика на претпријатија од прва година ?
--- надополнето: 29 јануари 2013 во 10:03 ---
Да ми објасни некој....
Во овој семестар (летниот) ке пријавам 4 испити...3 задолжителни и еден изборен.
Наредни сесии се мајско-јунска и августовско-септемвриска сесија.
Дали во августовско-септемвриската сесија може да полагам предмет кој го паднав во зимскиот семестар ??
За математика прашуваш?:icon_lol:
Иначе можиш, то ти е последен рок пред да го презапишиш предметот,а за овие од летен семестар наредниот Јануари е последен рок.

За математика прашуваш?:icon_lol:
Иначе можиш, то ти е последен рок пред да го презапишиш предметот,а за овие од летен семестар наредниот Јануари е последен рок.
Не за математике, положена ми е.
Општо прашувам.
--- надополнето: 29 јануари 2013 во 12:45 ---
Како да го презапишам предметот ?
Како се презапишува ако сакам од зимски семестар да полагам во август

Имаш три испитни сесии ако падниш колоквиум од зимски семестар, во јануари,јуни и август последен рок. Ако го падниш во август треба да го презапишиш предметот колку шо знам :)

Организациско однесување и Управување со ризик.

Дај баба ако сакаш дај повеќе инфо за предметиве дали е задолжително присуство,дали е на заокружување на пишување итн:)

Дај баба ако сакаш дај повеќе инфо за предметиве дали е задолжително присуство,дали е на заокружување на пишување итн:)
Организациско ,колоквиумите ти се оптика,меѓутоа во сесија испитите се со расказвуање .(дава 3 лекции да му ги раскажеш). Се учат 44 страни од копија и плус до 137 страна од книга "Лидерство" ама учебникот почнува од 13 стр. значи уште пократок е.Ја сум вонредно,мислам дека небара присуство и семинарски.
Управување со ризик е мал предмет 160 страни и плус одфрлен материјал.Ако сакаш дај ми мејл и ке ти ја пратам книгата.Се учи логички исто ко теоријата сто се учи кај финансиски менаџмент или инвестиционен менаџмент. И колоквиумите и испитите се оптика, и имаш во нив група на прашања со точно неточно ,група на прашања со еден точен од повеќе понудени одговори, и група на прашања каде што не ти е предходно кажано колку се точни. Незнам за редовност и трудови..

Може некој да ми разјасни некои работи околу Социологија? Планирам да го земам него место Организационо (малце да го избегнам Шуклев хаха). Гледам на овој распоредот има 8 часа неделно??? Лесен е/тежок е.. мора да се оди на предавања?

Како се пишува молба и отприлика за колку време ја одобруваат?

Некој да даде мислење за изборни... Менаџмент на човечки ресурси и Управување на резултати. За првиот викаат дека бил л есен, а за Управување на резултати не сум доволно запознаен. Може некој да ми даде инфо.

Некој да не има инфо за француски 2 да сподели???

Колеги,кажете нешто повеќе за интернет маркетинг? дали мораш да одиш на вежби? Проект се прави ли ? фала

Kolegi ajde ke ve molam da mi kazete dali nekoj od vas e zapisan na postdiplomski studii na ekonomski fakultet otsek Evropski studii? PLS mnogu e itno mi treba nekoj takov :) :) vecno blagodarna

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom