Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Сега молбите мора да бидат искуцани, најдобро ти е да одиш кај дечките од студентски парламент имаат во компјутер веќе направени молби ќе ти ја средат со твое име и презиме и ќе ти ја отпечатат, а за одобрување не сум сигурна би требало за два-три дена.Како се пишува молба и отприлика за колку време ја одобруваат?
Пиши ми број на индекс.Некој ако може да ги сликне резултатите по претприемништво.
Не ми треба.Бев денес на факултет , земав и оцена.Пиши ми број на индекс.
Лесен е предметот,материјал има само на англиски а на полагање дозволено е и речник да носиш ако имаш потреба.Прашањата беа точно неточно и со повеќекратен избор,стрикно набројуванки и дефиниции.Предавањата не се задолжителни и на нив предаваат студенти за повеќе поени,ама затоа вежбите се задолжителни и траат 4 саати.На вежбите се прави проект во групи од по 5,6 студенти и проектот е всушност целосен маркетинг план за некоја компанија која ќе ви биде доделена.Проектот е доста обемен,одзема и плус дополнително време и се прави на англиски.Ако си Е-бизнис ке треба да соработувате со фирмите а ако си на надворешна трговија може да се каже дека е за некоја нијанса поопуштено сето тоа,и немате контакт со фирмите.Како и да е проектот е многу важен пошто ако си го положила предметот на колоквиуми а не си учествувала во изработка на проектот или па ако проектот не е по стандардите кои ги бараат асистентите,предметот ти се смета како неположен.Инаку лани вежбите за е-бизнис ги држеше Димитар а за надворешна трговија Ежени.Колеги,кажете нешто повеќе за интернет маркетинг? дали мораш да одиш на вежби? Проект се прави ли ? фала
Најпрво запишуваш семестар, а потоа запишуваш предмети од летен семестар (задолжителни и изборни), а во определените денови за твојата година одиш во студентски прашања со семестралните листови и уплатниците за административна такса и теткиците ти го заверуваат зимскиот и ти го запишуваат летниот во индексКолеги во он-лине запишувањето каде треба да се пријави, во Запишувае семестар или Запишување предмети . Се внесуваат ли предметите од летен семестар??
Стегни на Запиши со се тој предмет и долу нели ќе ти излезе листата, па кликни на црвеното X до предметот и така ќе го избришиш, па после ќе си бираш друг изборен предмет.Сеуште ги немам запишано предметите, а Деловно комуницирање ми е префрлено како изборен предмет и не можам да го вратам назад. Речиси сум сигурен дека не сум го префрлил јас, можеби ако по грешка сум стиснал ама не верувам. Кога ќе префрлам друг изборен предмет, можам да го вратам назад. Кога ќе пробам овој да го вратам назад, ми вика дека предметот може да го сменам само со поднесување на молба до студентски прашања. Да повторам, уште не го стиснав копчето ``запиши`` кај предметите. Dafuq?