Економски факултет (reloaded)

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување
Колеги, би ве замолил ако може да ми кажете нешто повеќе за Математика во прв колоквиум.
Какви задачи се паѓаат, колку задачи и колку прашања ?

Благодарам однапред.

А на прв колоквиум има ли задачи по Економија на инвестиции??? Инаку Управувачко сметководство досега се полагаше само со пишување, 4-5 прашања( не знам колку точно беа ) , логични за објаснување или делови од лекции и плус задачи
Мислам дека имаше да се пресмета нешто околу бруто/нето инвестиции и амортизација. Исто имаше и пресметка за тоа колку траат фазите во процесот на инвестирање (се црташе временска оска).

Значи управувачко нема раскажување на цели лекции? :)

Мислам дека имаше да се пресмета нешто околу бруто/нето инвестиции и амортизација. Исто имаше и пресметка за тоа колку траат фазите во процесот на инвестирање (се црташе временска оска).

Значи управувачко нема раскажување на цели лекции? :)

Управувачко само на испит е на раскажување цели лекции.

надворешна трговија до која страна е прв колоквиум? има нешто скратено или не ?

Колеги морално ли е да се купи оргинал новата книга на Златка Поповска по предметот Политика на технолошки развој? Во книжара некои списоци и евиденции водела Златка:unsure:

Moze nekoj da mi kaze kade mozam da najdam zadaci po ekonomija na investicii kakvi sto ke ima na prv kolokvium,i prasanja nekoj ako ima :) fala odnapred

Колеги, би ве замолил ако може да ми кажете нешто повеќе за Математика во прв колоквиум.
Какви задачи се паѓаат, колку задачи и колку прашања ?

Благодарам однапред.

Некој ?

Колеги дали набројувањата по Економија на инвестици треба да се учат, особено во 7ма глава има многу?
Од 7ма глава не треба да се учи делот број 1, а останатото све треба, и набројуванките.

Moze nekoj da mi kaze kade mozam da najdam zadaci po ekonomija na investicii kakvi sto ke ima na prv kolokvium,i prasanja nekoj ako ima :) fala odnapred
има скрипта со прашања економија на инвестиции во либро или во зоки , а мислам дека имаше и задачи во таа скрипта.

3 задачи и 3 прашања беа кога јас полагав. Прашањата се истите од збирка, одговори си ги точно во збирка и препиши ги, само пази да не те фатат.

Од задачите аритметичка и геометриска средина (вака мислам беа) имаше во сите групи, а и веројатност мислам дека имаше во сите групи. За третата не ми текнува...

:)

3 задачи и 3 прашања беа кога јас полагав. Прашањата се истите од збирка, одговори си ги точно во збирка и препиши ги, само пази да не те фатат.

Од задачите аритметичка и геометриска средина (вака мислам беа) имаше во сите групи, а и веројатност мислам дека имаше во сите групи. За третата не ми текнува...

:)

Третата матрици беше:sneaky: или пак комбинаторика

Da ne ima nekoj menadzment od suklev za prodavanje. znam deka e malku kasno ama ako slucajno se najde nekoj neka mi pise :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom