Можеш, на факултет се до 15-ти јули (т.е би требало да се).
Еве Дракулевски разбрав дека тек утре ќе давал оценки по некој предмет.
Тука треба да се
Еве Дракулевски разбрав дека тек утре ќе давал оценки по некој предмет.
Тука треба да се

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Појасни што подразбираш под доблестиДа прашам , има некој на маркетинг или е-бизнис што е да ми објасни кој се доблестите од овие смерови ?
Годинава треба да се запишувам на факултет и овие смерови интересно ми звучеа.
Па најлесно би нашла работа со среќатаЗдраво на сите!
Планирам да се запишам економски, но незнам точно кој смер... Ми ѓи препорачуваат: е-бизнис, сметководство и ревизија и финансиски манаџмент.
Што мислите вие кој од тие смерови е најдобар? Со кој најлесно би нашла работа?
Поздрав![]()
Наоѓање работа/интерест од страна на фирми.Појасни што подразбираш под доблести![]()
Во основа ако завршиш на маркетинг не значи дека не можеш да се вработиш како сметководител, а за интерес од фирми поврзано директно со факултет и не може баш да се оцени. Секако можеш низ огласи да видиш што се бара, но ретко ќе наидеш да пишува: "Барам дипломиран на департман тој и тој".Наоѓање работа/интерест од страна на фирми.![]()
Можно е да се најде нешто низ компјутер, прати ми меил.Дечки дали имате некои прашања по Маркетинг на трговски претпријатија? Барав по либровци ама немаат ништо за тој предмет :S
ke moze malce poopsirno da kazes za tvojot smer nadvoresna trgovija profesorite kako se,predmetii , koj bi bile moznostite za rabotenje so toj fakultet i taka natakaВо основа ако завршиш на маркетинг не значи дека не можеш да се вработиш како сметководител, а за интерес од фирми поврзано директно со факултет и не може баш да се оцени. Секако можеш низ огласи да видиш што се бара, но ретко ќе наидеш да пишува: "Барам дипломиран на департман тој и тој".
Инаку задниве години Е - бизнис е доста форсиран, а и имам неколку огласи нниз факултет видено од фирми што бараат стриктно студенти на е - бизнис. ама за пракса не за работа. Сепак мене ми е некако најнеконкретен смер, затоа што се учи скоро од се по нешто.
Маркетинг мислам дека 20 предмети може да асе сместат во 3 предмети, се тоа па тоа. Ама од друга страна во денешно време многу компании ставаат силен акцент на рекламирање така да има работа.
Реално сметководство има во секоја фирма, така да од тој аспект и тоа е добро, но за мене лично досадна струка.
Финансиски менаџмент има интересни предмети и корисни, а и најспремен си теоретски за банките, а менаџмент многу тупаџиски смер и лично не го преферирам.
Економија е најопшт смер и најмалку си насочен на нешто конкретно што ќе го работиш.
Јас сум надворешна трговија и се учи многу за Европска Унија, надворешна трговија и слично и мене ми е тоа интересно, но не секого го интересира тоа.
Значи генерално, ова важи за сите што прашуваат за смеровите, секој смер си има предности и недостатоци, ама кога ќе дипломирате не значи дека баш до тоа ќе се држите. Така да разгледајте си ги предметите на веб, видете што мислите дека ќе ви биде интересно и ќе сакате фда го учите и земете го тоа![]()
Не, од другата година ќе биде задолжително, барем така се зборува.Оваа година задолжителна е праксата или не е ве молам за одговор
Па предметите можеш да си ги видиш на веб сајтот на факултетот, генерално се поврзани со Европска Унија, Надворешна трговија, Светска трговска организација и слично.ke moze malce poopsirno da kazes za tvojot smer nadvoresna trgovija profesorite kako se,predmetii , koj bi bile moznostite za rabotenje so toj fakultet i taka nataka