ManUtdChampions
Lleyton Hewitt
- Член од
- 5 февруари 2009
- Мислења
- 32.875
- Поени од реакции
- 44.377
Математички методи беше предмет во кој уживав. Малце нервира тоа цртањето табели цело време, ама предметот е на некој начин рекреативен. 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Некој да ми каже нешто повеќе за втор циклус (постдипломски)-смер-менаџмент на човечки ресурси? (една година)
Некој што има упишано/завршено да сподели искуство / импресии?
Фала![]()
Земај демографија,јас сум на менаџмент сеа втора привршувам и лани имав презапишано математика,така да имав менаџмент,финансиски,математика и маркетинг у еден семестар,ми се еба мајкатаDajte kazete koj predmet e naj dobro da go zemam za tret semestar na menadzment? Ili koi se najlesni, poso znaete sea go iam trioto finansiski, osnovi na menadzment i marketing![]()
Земај демографија,јас сум на менаџмент сеа втора привршувам и лани имав презапишано математика,така да имав менаџмент,финансиски,математика и маркетинг у еден семестар,ми се еба мајката. Иначе помош,дајте tips за маркетинг испит? Само у јануар се појавив и тоа буквално ич не го спремав,не ни памтам шо се паднало ниту пак прашања нешто..
Истово важи и за Методи на продажба, сите викаа 9ки 10ки најлесно, ама се заебавме јако. Најтежок изборен до сеа.Џабе tips, сите прашања се од типот на "кои од овие искази се точни" и имаш по 5 искази ископирани од книга само со по едно сменето зборче шо ќе те заебе, а што е уште позезнато не се уопште поврзани, на пр. под а е од прва тема, под б и в од трета, па г од четврта што значи дека треба да ја набубаш буквално цела книга на памет и така... Имаше и 5 кратки точно/неточно мислам и читај убаво дали се бара да се точни или неточни затоа што многу луѓе се зезнуваат тука а не дава нов шифрарник. Исто така дава и од фуснотите бајаги ствари. У глобала, освен ако не ја симне ептен границата (ко во јануари од 18 на 12), тешко се положува![]()
Истово важи и за Методи на продажба, сите викаа 9ки 10ки најлесно, ама се заебавме јако. Најтежок изборен до сеа.
Ако може мене некој да ми предложи за 5ти семестар изборен, освен Е-бизнис, Демографија и Методи..![]()
Редовен ми беше тој у втора.Трговско право ти е многу лесен.
+++++++++++++++++++++Годинава имате среќа сите што се запишувате на смеров, пошто има кого да прашате. Лани немаше кого да прашувам, прва генерација и искрено, воопшто не се каам што се запишав на смерот.Имаш 7 предмети се на се, и на крај нормално изработка на магистерска теза. Раководител на смерот е проф. Ефтимов и искрено поголема посветеност и ангажираност од некој професор немам видено. Предметите според мене беа корисни, применливи и што е најважно проследени со премногу практични примери, нели тоа е целата поента на магистерските. Професорот Ефтимов носеше постојано гостини-спикери и експерти од полето што многу ми се бендиса и одблиску не запозна со Македонската Асоцијација за човечки ресурси.
Многу позитивни импресии имам, па кажи што поконкретно те интересира, да ти одговорам/помогнам![]()
Предавањата се од 5 саат, пошто голем дел од студентите се во редовен работен однос, генерално се оди четврток, петок од 5 саат и сабота сабајле, од кај 8-9 саат. Дури и да не можеш да стигнеш на некое предавање не е страшно воопшто, сите професори се многу заангажирани и враќаат на мејлови експресно, а можеш и да одиш на консултации кај нив во канцеларија доколку имаш нешто нејасно. Со ниеден професор немав никаков проблем, од аспект на оцени зимање, предавања, било што...+++++++++++++++++++++
Па вака:
Ме интересира распоредот на предавањата. Јас одам на работа по смени и за да знам дали би можела некако да ја усогласам работата со студиита.
Друго, во ценовникот стои 2000 евра, тоа е со вклучена магистерска или без?
Дали имаше проблем со некој професор за оценка или нешто друго?
За сега тоа, фала
Инаку, го гледам и смерот на ФИНКИ проектен менаџмена, па доколку некој има има да ми даде инфо, фала фала![]()
Јас го зедов Аграрна лани пошо ми рекоа дека бил најлесен предмет. Арно ама од лани му текна да го смени начинот на полагање и да се полага со отворени прашања.Дечки Аграрна политика некој лани што го имал да каже искуство со оглед дека беше сменет, го направи со отворени прашања. Исто и за управување со производ, што мислите, дали е добра опција за изборен, дали треба редовност, проекти? Или сметководство на јавен сектор..? Немам веќе некои опции за изборни..