Економски факултет (reloaded)

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување
Се двоумам меѓу финансиски менаџмент и сметководство и ревизија па ме интересира кој смер е полесен а кој потежок(какви се професорите ,предметите, полагањата;). Ако може објаснување и однапред ви благодарам.:oops:

НЕ. Немој да се лажеш. Едино ако имаш послаби оценки, па да влезеш во државна квота на овој смер, а после во прва прилика да се префрлиш на друг смер.

Економија ти е НАЈСРАЊЕ смер на цел економски факс. Многу глупи и дебилни предмети, многу премногу непотребен материјал, општи срања. Моја препорака, НИКАКО овој смер. :)
Сакав само да поминам полесно бидејќи тежок ми е финансиски менаџмент и сметководство

Сакав само да поминам полесно бидејќи тежок ми е финансиски менаџмент и сметководство

Нема ништо тешко, ги исфрлија тоа глупите предмети од Финансиски уште пред некоја година. Сега е далеку полесно. А за Економија, тој смер не сакаш да го учиш.

Дечки, дали може да продолжам со студии како редовен студент ако се вработам и сум осигуран?

Druze, bukvalno niso ne ti menja toa dali si redoven ili vonreden. Poso i ednite i drugite ako sakaat mozat da idat na kolokviumi, ako nekjat nemoraat. A poso gleam deka sakas da bides redoven, togas ne ti e sigurno deka nenozes da ides na predavanja. Znaci skroz isto e. Barem spoted mene

Кај сакаш оди, само на економија не. Да можам јас да бирам сега, јас би надворешна трговија или финансиски. :)

Dajte kazete koj predmet e naj dobro da go zemam za tret semestar na menadzment? Ili koi se najlesni, poso znaete sea go iam trioto finansiski, osnovi na menadzment i marketing :)

Ако може нешто повеќе за предметот математички методи ?

Ке може да ми кажете сега за упис ќе ми треба ново државјанство не постаро од 6 месеци или може да се запишам и со старото?? и за исвод од матично исто

Последно уредено:
Ако може нешто повеќе за предметот математички методи ?
Глас само ако чујам лош за комшиката мавам перманент банови :D

Некој да ми каже нешто повеќе за втор циклус (постдипломски)-смер-менаџмент на човечки ресурси? (една година)

Некој што има упишано/завршено да сподели искуство / импресии? :)

Фала :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom