Економски факултет (reloaded)

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување
книгиии од прваа година дали , дали некој има потреба од нив ?

Сега ти текна кога се опердашив -.-
--- надополнето: Sep 26, 2011 8:24 PM ---
Kolku pari se na novo ekonomija na taki fiti i tablicata i zbirkata matemtika da ne znae nekoj ?

Економија ти е 1200 денари во книжарата кај нас што си ја имаме <3 a за таблиците и збирките незнам точно мислам дека се 1400 заедно(700 една,700 друга) оди прашај ако те закачи инфаркт од ниските цени можеш да си заминеш навикнати се тие :D

Што е работава со запишувањето на индекс во книзарницата за тој што ќе ги купи двете книги по сметководство, ида дали мора да се оди на предавања кај Зорица Лазаревска по сметководство?:)

Нема врска тоа со запишувањето, немој да мислиш дека ако купиш нови книги ќе положиш сигурно, или пак ако не купиш нови нема да положиш. Сметководство е лесен предмет, учи го со разбирање. На предавања не мора да одиш, јас имам отидено само на првото предавање и на последното за да земам потпис, на вежби можеш да одиш, ма да јас кога видов дека и од нив немам некоја голема помош престанав да одам и таму. :D

Основи на маркетинг што да учам? Ајде некој совет од постарите колеги. :)

Од постарите колеги кој знае ... менаџмент, макроекономија , финансиски пазари , финансиско сметководство на кој принцип се колоквиумите и испитите ако може некој да ми каже :icon_mrgr:
Менаџмент - посебна економска приказна на нашиот мил факултет. Индивидуално искуство. На заокружување
Макроекономија - се наоѓаат прашања, редовност на предавања зошто дава прашања и никако испит! Многу е потешко! На заокружување и има отворени прашања (Задача или график)
Финансиски пазари - најјак предмет, логичен, сфатлив и многу вањем. Колоквиумите со разбирање се решаваат нема бубање...Се најнај за предметов! Има отворени прашања на втор колоквиум, ама не се тешки и заокружување.
Финансиско сметководство - колку и да учиш, чуда се случуваат и паѓаат на колоквиум! На заокружување.

Колеги и колешки, ги има ли некој презентациите по трговско право да ми ги прати? Многу ќе ви бидам благодарен :)

А ако не си на список ти одзима бодови или пак не ти дава потпис и ако може да се каже дали пушта и финански менаџмент список и ако не си запишан што ке се деси ?

А ако не си на список ти одзима бодови или пак не ти дава потпис и ако може да се каже дали пушта и финански менаџмент список и ако не си запишан што ке се деси ?
Ако те нема на „среќниот“ список што ќе го избере нема да добиеш поени за редовност (можеби и за активност) и нема да добиеш потпис.

Слушам дека Теорија на организација бил многу тежок за полагање на испит? Стварно е така? Барал лекции до детали да се раскажуваат? Знае некој?

Ако те нема на „среќниот“ список што ќе го избере нема да добиеш поени за редовност (можеби и за активност) и нема да добиеш потпис.

Kolku nema vrska ova! Ako e eden spisok jbg ali ako se poise site gi gleda i ti dava bodovi za redovnost, za potpis povtorno vlece spisok i uste ednas praj ako ima poise znaci tri pati. Jas u vtora godina posle prv kolokvium a togas beea na 3 kol. me nemase na ni eden spisok taka se pogodi a idev na predavanje i me znaese profesodot od idenje pa mi dae i potpis i bodovi za redovnost , taka toa sto vadite nekoj informacii bez veze samo gi plasite pomladite kolegi, bez potreba
--- надополнето: Sep 27, 2011 10:20 PM ---
Слушам дека Теорија на организација бил многу тежок за полагање на испит? Стварно е така? Барал лекции до детали да се раскажуваат? Знае некој?

So pa na ispit ti pa ke go ostavas??? Idi na kolokviu ke go polozis lesen e :D

So pa na ispit ti pa ke go ostavas??? Idi na kolokviu ke go polozis lesen e :D

Па баш оти ми изгледа лесен сакам на испит да го оставам и да не се замарам со редовност, квизови итн...Треба да учам некои предмети сега од летниот што ми беа, за во јануари на испит и сакам да се растеретам што е можно повеќе од овие сега што ги имам, ама ме плашат сите тие што викаат на испит никако да не сум го оставала.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom