Егзорцизам

Ti apce pies koa te boli glavata il se molis na glas? Smrtnosta od vremeto koga vladeese crkvata i denes ne e ista....blagodarenie na naucnata medicinata (onaa zaglavenata) a ne religijata...! Svetot ne e sozdaden od bog!
Ne sum ti jas slep vernik vo religijata. Religijata kako i se sto e vodeno od lugje stanala biznis. Jas sum pocituvac na vistina sto ja sozdal semokjniot sozdatel na se. Glavata retko me boli a koga me boli ne pijam apche i druga rabota tocno znam od sto me boli. Mnogu e zalno da ne rabotime na sebe i da ne true medicinata. Bolesta ne pagja od vedro nebo taa tocno ide tamu kade sto treba i kako sto treba. Inache de podobjasni mi koj go sozdal svetov ???

Треба да има еден човек верба во Господ, потоа во себеси и крајно да си погледнете околу себеси. Тука се кријат одговорите, а дека не постојат па баш и не се согласувам со коментарот на Петре (поетска правда). И би сакала чисто еве да ме покани Поетска Правда у живо и со докази да му излезам пред него... Значи луѓе... Духови и Демони постојат, насекаде се околу нас... НИКОГАШ НЕ СМЕ САМИ... А тоа ќе го сфатиме, ако не во овој живот, во другиот сигурно и Ќе се каеме.
Срцко, од која секта те пратија за да се регистрираш и ни го кажеш ова?

Ne sum ti jas slep vernik vo religijata. Religijata kako i se sto e vodeno od lugje stanala biznis. Jas sum pocituvac na vistina sto ja sozdal semokjniot sozdatel na se. Glavata retko me boli a koga me boli ne pijam apche i druga rabota tocno znam od sto me boli. Mnogu e zalno da ne rabotime na sebe i da ne true medicinata. Bolesta ne pagja od vedro nebo taa tocno ide tamu kade sto treba i kako sto treba. Inache de podobjasni mi koj go sozdal svetov ???
Ovoa boliranovo ...ke mozis da go objanis? Vtoroto na primer: rakot,leukemijata eve kaj decata....kako toa bolesta ide tamu kako sto treba i kako treba?

Иван...ис тХат јоу?

Не мешај тема сеа за создавање на светот моиш да трубиш до сабајле. Болеста како болест како што сам кажа не паѓа од ведро небо туку е предизвикана од нешто ( бактерија вирус габа ). И ај да речиме Господ владее со болестите...луѓево како се инфицираат? Или он рандом си праи еци пеци пец аа еве ти тебе канцер...а тебе еве ти ебола. ти добар си намити тебе треска малце да ми те здрмат. Мисли шо пишуваш малце. И јас сум верник ама нешто што нема врска нема. Подобро да напишиш дека Америка ги лансира болестиве отколку Господ.

Да се вратам на темата. Егзорцизмот е научно докажано дека се халуцинации. Значи и темни сили и ѓаоли и демони и баба ванѓа и стеф ангел да се во личноста ако тоа што го тврди дека го гледа го гледа само таа личност тогаш тоа е ХАЛУЦИНАЦИЈА. А за халуцинации лек не постои. Се зависи од самата личност. Гледај го "Beautiful Mind" и многу работи ќе ти станат јасни.

o_O

И јас сум слушнал за егзорцизам. Имаше и филм снимен по стварни настани, што стварно се случиле, кај што ѓаволот влегол во женското тело на жената за да го мачи и да му прави секакви болести и кожни и психички проблеми и редовна менструација. Но тогаш дојде попот, му го покажа крстот на ѓаволот и не се врати више. Ни ѓаволот, ни попот ни жената.
И кај нас има вакви проблеми, од што страдаат верниците, пошо нив Господ посебно ги сака, а ѓаволот ептен ги мрзи, ама они добро знаат каде е лекот, пошто се верници.

Имав навистина непријатен момент со роднина на ова тема. Почнавме со дискусијата за верата и го прашувам дали верува во магии и уроци, ми вика да, го прашувам зошто верува, дали имал некое близок со магии, дали видел лично?. Ми вика ДА, негова сестра била, и ми ги покажува симптомите, и дека биле кај многу оџи, и дека кога почнува оџата молитви да кажува она реагирала итн.
Го прашав пак дали ја однеле на доктор, ми вика не е таа за на доктор. Пак занемев, не знаев минута две што да кажам, но пак собирав сила и му кажав дека сакам да го советувам за добро, и дека мора да најде чаре на доктор, и да не трошат пари низ оџи.
Но сигурен сум дека немаат да ме слушат, дали треба да не му зобрувам веќе за тоа, или треба да инсистирам?

Ве молам за совет.

Имав навистина непријатен момент со роднина на ова тема. Почнавме со дискусијата за верата и го прашувам дали верува во магии и уроци, ми вика да, го прашувам зошто верува, дали имал некое близок со магии, дали видел лично?. Ми вика ДА, негова сестра била, и ми ги покажува симптомите, и дека биле кај многу оџи, и дека кога почнува оџата молитви да кажува она реагирала итн.
Го прашав пак дали ја однеле на доктор, ми вика не е таа за на доктор. Пак занемев, не знаев минута две што да кажам, но пак собирав сила и му кажав дека сакам да го советувам за добро, и дека мора да најде чаре на доктор, и да не трошат пари низ оџи.
Но сигурен сум дека немаат да ме слушат, дали треба да не му зобрувам веќе за тоа, или треба да инсистирам?

Ве молам за совет.
Очигледно на твојот роднина му е исперен мозокот, како може по оџи и такви срањи да оди, најдобро е да ја однесат на доктор.

Очигледно на твојот роднина му е исперен мозокот, како може по оџи и такви срањи да оди, најдобро е да ја однесат на доктор.
Тоа го знам, но кажи како мозокот да му го поправам?

Тоа го знам, но кажи како мозокот да му го поправам?
Незнам јас не сум ни психијатер ни психолог, најди на нет дај му истражување факти нека чита, незнам шо друго да ти кажам.

Ovoa boliranovo ...ke mozis da go objanis? Vtoroto na primer: rakot,leukemijata eve kaj decata....kako toa bolesta ide tamu kako sto treba i kako treba?
Karma be bratuced. ;)[DOUBLEPOST=1409951150][/DOUBLEPOST]
Иван...ис тХат јоу?

Не мешај тема сеа за создавање на светот моиш да трубиш до сабајле. Болеста како болест како што сам кажа не паѓа од ведро небо туку е предизвикана од нешто ( бактерија вирус габа ). И ај да речиме Господ владее со болестите...луѓево како се инфицираат? Или он рандом си праи еци пеци пец аа еве ти тебе канцер...а тебе еве ти ебола. ти добар си намити тебе треска малце да ми те здрмат. Мисли шо пишуваш малце. И јас сум верник ама нешто што нема врска нема. Подобро да напишиш дека Америка ги лансира болестиве отколку Господ.

Да се вратам на темата. Егзорцизмот е научно докажано дека се халуцинации. Значи и темни сили и ѓаоли и демони и баба ванѓа и стеф ангел да се во личноста ако тоа што го тврди дека го гледа го гледа само таа личност тогаш тоа е ХАЛУЦИНАЦИЈА. А за халуцинации лек не постои. Се зависи од самата личност. Гледај го "Beautiful Mind" и многу работи ќе ти станат јасни.
Mislev deka ke mi ja razberesh poentata ama nishto od toa. Ne e bitno vo pravo si se razbira.

Sepak 21vek sme redno e da ne veruvame vo ovie raboti zatoa sto denes ima objasnenie, a porano ne se znaelo i lugjeto ne znaele kako da si go objasnat i mislele deka ja napadnale duhovi nekoja si negativna energija
Човекот мислел, мисли и ќе мисли дека е најсовршеното и најмоќното суштество кое постои. Но човекот се лаже самиот со таа голема лага. Човекот е едно немоќно суштество.

:)

Човекот мислел, мисли и ќе мисли дека е најсовршеното и најмоќното суштество кое постои. Но човекот се лаже самиот со таа голема лага. Човекот е едно немоќно суштество.

Covekot e nemokno sustestvo koga stanuva zbor za toa koga edna edinka saka da vladee so drugi... Dodeka koga stanuva zbor za toa kolku e covekot moken davlijae za promena vrz sebe tuka nema muabet. Naj dobro nesto sto covekot moze da go pravi e da se menuva na pozitivno da raboti postojano na sebe i da im pomaga na drugite. So vakviot nacin na postoenje go prifakjame zivotot i sudbinata i so toa ukazuvame blagodarnost kon Stvoritelot. Ova ne go izmisliv jas ova e kazano od mnogu golemi uciteli duhovni. :)

Што згрешило детето, за “створителот“ да го казни со леукемија?

Човекот не е најмоќно суштество. Човекот е нај интелигентно суштество. Бидејќи не е доволно моќен (зависи што подразбираш под моќ) тој наоѓа начини да го олесни својот живот. Во поново време со правење на машини, а порано со користење на животните.

Што згрешило детето, за “створителот“ да го казни со леукемија?

Човекот не е најмоќно суштество. Човекот е нај интелигентно суштество. Бидејќи не е доволно моќен (зависи што подразбираш под моќ) тој наоѓа начини да го олесни својот живот. Во поново време со правење на машини, а порано со користење на животните.
Postoi i familijarna karma... Ne mora da se licni gomnenici... Nekoj blizok nazad napravil sega potomcite ke stradaat.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom