Егзорцисти?

• Креатор на темата Креатор на темата Apokalipto
  • Време на започнување Време на започнување

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.586
ОМГ сега слушам на вести - "наредба од горе (високи црковни институции)" во секоја црковна заедница да имало по еден обучен свештеник за егзорцизам и препорака до полицијата и психијатрите и школите да соработуваат - да се искоренел ѓаволот од младите....
Добро бе зарем во 21 век !????

Каков е вашиот став по ова прашање ???

абе шо знајш ! можда вистина обседвет ! на пример емили роуз... вистинска прича... стигма да речиме.. вистинска прича! мораме да се соочиме со фактот дека постои натприродното!

Што има врска кој век е?
Ако си гледал на Discovery и Reality често даваат една емисија за духови и ѓаволи и присуствуваат на такви истерувања. Не знам колку ќе поверувате во ова ама мене прилично реално ми изгледа!

абе шо знајш ! можда вистина обседвет ! на пример емили роуз... вистинска прича... стигма да речиме.. вистинска прича! мораме да се соочиме со фактот дека постои натприродното!
Да постои натприодно. Ама Егзорцисти, нели е малку..... т.е многу за ова време во кое живееме.

п.с Аман кај ја најде Емили Роуз.... ова е сериозно.

Да постои натприодно. Ама Егзорцисти, нели е малку..... т.е многу за ова време во кое живееме.

п.с Аман кај ја најде Емили Роуз.... ова е сериозно.
eвааааа! море емили роуз беше случај на вести пред неколку години... и се напраи филмот според вистинска случка... судењето... екзорцизмот... се е вистина... :smir:

На кои вести? Кај нас ова или???
Штом ги спомна младите, веројатно мислат токму на џаолот од нашиот ни 21ви век, никаквите морални вредности и слично, а не на некои католички филмски спектакли...

Дедо Мраз, да не мислеше на ова случајно?
http://en.wikipedia.org/wiki/Anneliese_Michel
пред неколку години...:)

Штом ги спомна младите, веројатно мислат токму на џаолот од нашиот ни 21ви век, никаквите морални вредности и слично, а не на некои католички филмски спектакли...

За низ цел свет - препораки од високите црковни кругови инаку на А1 кажаа... и кај нас во Македонија ќе се вршела обука за такви свети лица :uvo:

Зошто да не?
Јас сум за.

Кај нас ова е табу тема. Ако кај нас оваа појава се потиснува не значи дека не постои и дека нема вакви случаеви. Сум слушал многу урбани легенди, сум слушал и за опседнувања на селани, па паники низ цели села...

Ваш пред некое време гледав на Нова тв, за опседнувањата во Хрватска. Ги има многу, исто толку многу има и егзорцисти... плус хрватите имаат еден од најдобрите егзорцисти во светот кој извршил преку 30 000 истерувања во последниве 50 години. Мислам дека овој човек вршел истерувања дури и во неделите, секоја чест за храброста и посветеноста во работата.

е баш за ова... бравос... имаш реп од мене :) ! :smir:

ОМГ сега слушам на вести - "наредба од горе (високи црковни институции)" во секоја црковна заедница да имало по еден обучен свештеник за егзорцизам и препорака до полицијата и психијатрите и школите да соработуваат - да се искоренел ѓаволот од младите....
Добро бе зарем во 21 век !????

Каков е вашиот став по ова прашање ???

За обучување егзорцисти....ај нишо, не е голема работа, шо ако

Ама, ко што го кажуваат да го искоренат ѓаволот од младите.....:pos2: ГЛУПОСТИ!!!!!

А бе почна да им опаѓа влијанието и сега ова му е некој потег со кој сакаат да го привлечат вниманието на светската јавност. барем јас така мислам. а ова со искоренувањето на ѓаволот од младите да не знаеш дали да се смееш или да плачиш.Апсурдно е!

зашо да не би имало. .. ако дојде ризичен случај да ни е при рака :wink:

Епа колку што знам во католичка црква веќе има двајца свештеници кој се обучени за Егзорцизам , а една од основните разлики меѓу православната и католичката црква е и егзорцизмот .. Премногу ми е апсурдно да се менуваат правилата на православната црква и да се обучуваат за такво нешто... Незнам дали е потребно плус.. Досега колку што сум информиран се нема случено кај нас некој ваков случај кој доживеал "медиумска слава" ... Али ипак , ит мајд би хенди !!

Сега со ова се обидува да се воспостави една паралела помеѓу двете Цркви, и тоа со егзорцизмот мислам дека е во ред..Во последниве години некако од страна на Православната Црква завземаат католички ставови, имаше шушкања дека ќе се спојат во наредните десет години, сега не знам колку има вистинитост во тоа, дали и тоа е една обична шпекулација..Имам гледано повеќе филмови со егзорцизам и ми се застрашувачки, и мислам дека е лошо тоа...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom