EDC (everyday carry)

• Креатор на темата Креатор на темата 4NHK0
  • Време на започнување Време на започнување
Браво,чим имаш храброст да носиш 10цм сечило со тебе...Јас се плашам да не си имам проблеми со 5-6цм што носам со мене...Кажи ако е легално и јас ќе си носам еден Мора компанион со мене :)[DOUBLEPOST=1402889206][/DOUBLEPOST]
Ако се под 700д.ниту малку не се мисли...Нема да зажалиш.
Друже не се со мене цело време, најчесто ја земам мората кога се шета некаде по планина и тн. :)

Друже не се со мене цело време, најчесто ја земам мората кога се шета некаде по планина и тн. :)
За на планина не прави муабет,не верувам дека има некој што ќе се остави без нож,туку си викам да не си го носел цело време со тебе со велосипедот...

За на планина не прави муабет,не верувам дека има некој што ќе се остави без нож,туку си викам да не си го носел цело време со тебе со велосипедот...
Ja na planina bez noz idem :D

Sent from my Vodafone Smart II using Tapatalk 2

Luge kolku cm noz e dozvoleno? Ja ona visenamenskoto ima 4cm... Do sea sum go nosel a denes cel den mi se vrti u glava dal ke imam problem ako go najdat. P.S zelezen boks sto cena e?

Luge kolku cm noz e dozvoleno? Ja ona visenamenskoto ima 4cm... Do sea sum go nosel a denes cel den mi se vrti u glava dal ke imam problem ako go najdat. P.S zelezen boks sto cena e?
Не ти треба,200 од битпазар ама ќе ти се скрши во раката.Инаку како што тука имаат многу пишувано 6-7цм е дозволено...Јас си носам еден од 6цм тој герберот со гумена рачка.А ако сакаш нешто како боксерка пишуваме пп.

Порано беше дозволено да се носи нож со сечиво до 12цм, со тоа што беа забранети скакавците и острици со назабени сечива. Како е моменталниот закон, навистина незнам.

Порано беше дозволено да се носи нож со сечиво до 12цм, со тоа што беа забранети скакавците и острици со назабени сечива. Како е моменталниот закон, навистина незнам.
Од одамна го имам разгледувано законот за оружје на МК и не пишува ништо детално,освен тоа дека е забрането носење нож на јавни места,па ти види...Објаснува за оружјето,пневматско,ладно,огнено, со теитва итн.,а подетално за нив нема ништо.[DOUBLEPOST=1403096526][/DOUBLEPOST]Еве ја гаранцијата од Leatherman...Си направив шило од ножичките...SAM_0550.JPG

Последно уредено:
@спортеџ цомфорт , каде се изгуби ? Добро ја одржуваше темава,ти да не си од дамна ќе пропаднеше.[DOUBLEPOST=1403867569][/DOUBLEPOST]Инаку и јас почнав да се опремувам со некои работи,до сега имам електрик и упаљач,на ред е ноже и паракорд.

Да се размрдаме малку.
Минималистични кичејн :). Кога носам панталони со каиш, ги ставам заедно со карабинерот, а кога носам нешто лесно како тренерки, карабинерот го вадам.
SAM_0678.JPG
Од горе, на горе лево, па надоле лево, па најдоле, па надоле десно, па нагоре десно :D.
Карабинер Omega Pacific Dash
Leatherman PS Style
Leather Micra
Gecko kits
Victorinox nail clipper
Bic запаљач :)
Армиран лепак/трака
Изолирани жички со ластички од латекс
1м. 325lb Paracord

Последно уредено:
На било кој, еден е и повеќе од доволен за едц....или јас сум ептен минималист.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom