EDC (everyday carry)

• Креатор на темата Креатор на темата 4NHK0
  • Време на започнување Време на започнување
Јас во принцип имам само еден нож закачен со pocket clip (шнола:cautious:) за десниот џеб......се појќе од тоа ми смета.

Јас во принцип имам само еден нож закачен со pocket clip (шнола:cautious:) за десниот џеб......се појќе од тоа ми смета.
Во десниот џеб носам само телефон и пари, ретко кога носам нож во него, посебно сега кога го растурив тој Герберот со гумени рачки. А пак во левиот носам се и сешто, од игла до... Maxpedition торбичето:), веќе навикнат сум од основното и средното што си наоѓав (не крадев :)) по 2-3 пенкала, моливи, гуми, штрафови и се што ќе најдев на земјата пикав во него :D.

Убаво што го смопнам макспедишн, кој модел го имаш и дали е уште набавлив?

- Новчаник, а во него имам:
Card sharp
Шнола
Игла
Спајалица
Хансаплас
Прашок за дезинфекција

- Цигари
- Ќибрит
- Телефон
- Рачен саат

Ако носам педерушка обавезно носам и Multitool, копија на Victorinox Swiss Army :D

ЧКНХКО (рофл) па ти бе поопремен си бил и од хаусмајстор :-)

Убаво што го смопнам макспедишн, кој модел го имаш и дали е уште набавлив?
Микро покет органајзер, мислам дека ти имам кажано и ти имам линк дадено. Околу 1000д. ми испадна. И да, би требало уште да го има, држат роба Макспедишн.[DOUBLEPOST=1412433007][/DOUBLEPOST]
ЧКНХКО (рофл) па ти бе поопремен си бил и од хаусмајстор :)
Запомни - МИНИМАЛНО :).

Абе ми имаш кажано сигурно, ака кога чоек има миљон години не мојт све да памтит.

Задоволен си од макспедот? Дали е набавлив maxpedition anemone?

Абе ми имаш кажано сигурно, ака кога чоек има миљон години не мојт све да памтит.

Задоволен си од макспедот? Дали е набавлив maxpedition anemone?
Па скоро го земав, сигурно е уште набавлив. А за квалитет да не зборуваме... Цврст, дебел, стегнат најлон, а користат и YKK патент... За мерак.

Дали овој паракорд е добар за правење врвци за батерии и ножеви, и одприлика колку ми треба за една врвца (мотана, незнам како и е името, snake ли е)

http://www.ebay.co.uk/itm/121284985318?var=420242040391

Дали овој паракорд е добар за правење врвци за батерии и ножеви, и одприлика колку ми треба за една врвца (мотана, незнам како и е името, snake ли е)

http://www.ebay.co.uk/itm/121284985318?var=420242040391
Паракорд си е паракорд, најон си е најлон, за такво кобра брејд, конецот оде околу 1:10, за 1цм да сплетиш, ти требаат 2 потези и околу 10цм конец. Инаку има поефтини паракорди и на али и на ибеј. Можеш класичен 550ка со 7 внатрешни конци и има еден потенок 325ка со 3 внатрешни конци. Потенкиот е само за нијанса поефтин (иако би требал да биде да не речам дупло поедтин) но е многу поцрвст и по затегнато е плетен, 550ката кога ќе го стиснеш со прстите, се сплеснува бидејќи има луфта меѓу внатрешните конци, за разлика од 325ката што е многу цврст и да не речам крут.
П.С. За ленјард имаш подобри плетки кои помалку трошат, подобро изгледаат и се полесни за плетење.

Ок, кои плетки и кој паракорд - 325 или 550?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom