E што е де турбофолкот?

E

elence*$

Гостин
глабовоља од винаа а нигде аспиринаа:pijan:
ова сношти го слушнав...лелееее неможам :pos:
иначе јас не ја поштовам ко музика и само во ептен тешко пијанство би ми се свидело нешо вакво(а то ретко ми се дешават:wink: )

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.841
Поени од реакции
11.492
турбо? па уште фолк? :pos2: која е поентата? хихихихи
не го категоризирам ова како музика, јбг :wink:
пиис

Тамарче

Ако одам во Битола..
Член од
11 јули 2007
Мислења
3.239
Поени од реакции
223
??????????

не се пијанат сите на турбо.. верувај....... попрво глава би си скршил одколку чаша на турбо песна.... бљак.... само на тешка дрога би слушал
Не се пијанат сите, само 99% од македонското население.
Дај жити се, шо е глупа музика глупа е..ама која друга музика мој да те расположи в крај и да земиш да мешаш и да кршиш чаши..Рок? Метал? Или техно?
Јас не велам дека е квалитетна музика, ама искрено, па сакам да слушам некогаш ко ќе ми се игра ептен, ко ќе ми се крши чаша, сакам да ја слушнам..Чашеее ломим руке ми крвареее..

Kvendolin

чупе од бурдите
Член од
24 март 2007
Мислења
1.003
Поени од реакции
75
Баш ме интересира дали сте за или против турбо фолкот!?
Јас искрено бев против дека не гледав никаква уметност во таа музика дека се е на плеј бек и има само наминкани кукли со силикони,ама па за нова година сватив дека турбо фолкот на сите ни го подигна располозението.
Вие што мислите?
Турбофолкот за нова година на сите им го подигнал расположението од проста причина што сите биле поднапиени.:). Инаку многу се зборувало за турбофолкот, се ке звучи како повторување, сум против турбофолкот и сакала-неќела секогаш асоцијација за турбофолкот ке ми бидат силиконски гради, недолични деколтеа, невкус, кафани, ниски страсти, пцофки,мрзливост на умот и слично и по цена да се тоа предрасуди.

Член од
3 јануари 2008
Мислења
1
Поени од реакции
0
Mnogu dobra tema !!!

PROTIV ! I Sepak mislam deka ovoj vid na muzika treba da se zbrani so zakon ! Odnosno da se pusta samo na odredeni mesta kade so bi odele site so sakaat takva muzika, a ne da ja pustaat skoro vo sekoj cafe bar. :nenene:

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Ова масовно се слуша што е факт ама ја не го обожавам, и некогаш вечерта ќе ми пропаде ако има ваква музика. Значи си има луѓе што си слушаат тоа, ако, убаво ама јас неможам или некако одвај за да другите не ги изнервирам.

Jebo F@kic

†The Eba4ot†™
Член од
1 јануари 2008
Мислења
133
Поени од реакции
0
Turbofolk, pa toa ti e najprostoto nesto sto postoi na ovaa planeta i podaleku, a definitivno go slusaat samo najgolemite glupaci. Toa ti e samo peacki so silikoni ili plasticna operacia na nekoj del od teloto, koi se zamisluvaat ko da se kojznae koi! Zatoa ja podrzuvam ovaa kampanja protiv turbofolkot!

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.861
Поени од реакции
50.277
Turbofolk, pa toa ti e najprostoto nesto sto postoi na ovaa planeta i podaleku, a definitivno go slusaat samo najgolemite glupaci. Toa ti e samo peacki so silikoni ili plasticna operacia na nekoj del od teloto, koi se zamisluvaat ko da se kojznae koi! Zatoa ja podrzuvam ovaa kampanja protiv turbofolkot!
Ахммм а ти као паметен нешто а???

:bilokojzbot::bilokojzbot::bilokojzbot::bilokojzbot:

mravka

in eternal embrace of flames
Член од
4 јануари 2008
Мислења
130
Поени од реакции
2
Protiv!!!!! Rock and roll rules :D

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Прво да кажам дека слушам секаков вид на музика.Затоа и не сакам да вреѓам која музика е сељачка а која не. Секој си има различен вкус, секој различно ја чувствува музиката. Една девојка на две резлични персони нема да им е подеднакво убава, но сепак таа си е персона со одредени квалитети и не може да биде лоша.
Поентата ми е дека преку турбо фолк дискусијата ние не ја вреѓаме музиката туку луѓето што ја слушаат.
Јас ги имам слушано и двете спротивставени страни и двете се во право. Како што на едните им се свиѓа турбо фолкот, на другите им се свиѓа (секаков жарн на) друга музика. И обратно, како што на првите не им се свиѓа вториов тип на музика, на вториве не им се свиѓа првиот тип на музика.
Впрочем затоа има и места за излегување каде се пуштаат различни жанрови на музика, и кој каква музика сака, нека си го бира локалот каде ќе излегува и нема да има недоразбирање. Сите сме различни!:salut:

KohlBass

Dechak iz vode
Член од
1 јуни 2006
Мислења
1.485
Поени од реакции
36
Чекајте, зарем уште никој неможе да предвиди како ќе се одвива темава??? Епа, ај малку да илустрираме...
Има 10-тина коментари кои гласат `Против` + некоја мала причинка или забелешка.
На секој 10-ти таков, се појавува по еден `Да бе, сите сте против, ама у кафана сите песни ги знаете!`
Пак 10-тина кои викаат `Против` + музиката е за глупи
Па, тука се убацува некој кој вика `Ај ќе видите вие кога ќе пораснете, ќе сфатите дека турбо е најдобро!`
Следи кратка дискусија со некој кој е спремен да ја брани каузата противниците, па кажува лични примери на луѓе кои не слушаат турбофолк или вади цитати од песни кои доловуваат какви лоши текстови има. Евентуално се појавува некој коментар со социјална содржина кој тврди дека турбофолкот ги руши вистинските вредности во општеството, а пандан на коментарот е `А, тие раперине/металцине/било кои други, поарни да не се?`

И се така во круг...
И пак сите ќе ги знаат сите песни, и пак сите ќе одат во кафани, и пак сите ќе се праат дека не слушаат турбофолк, и пак ќе се отвараат вакви теми...
А, исклучоците само го потврдуваат правилото.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.133
Поени од реакции
5.774
Турбо не слушам!!Не го сметам, ниту како музика!!Туку за работа што се прави кога се нема друго!!!

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Не, не го сакам, но понекогаш се препуштам на бруталноста, се зависи до ситуацијата:)

Член од
29 ноември 2007
Мислења
1.149
Поени од реакции
38
ПРОТИВ!!!Само жал ми е за младиве што се трујат.И треба да се забрани.:nenene:

aquarius

sweet child
Член од
20 октомври 2007
Мислења
170
Поени од реакции
0
Против!
Има други убави песни кои можат да направат добро расположение.

Kajgana Shop

На врв Bottom