E што е де турбофолкот?

BABURA

Кајгана на око
Член од
22 март 2007
Мислења
78
Поени од реакции
2
Против сум:) Многу ме нервираат пошо кога пеат многу го тегнат :)

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Против, и то против против, мислам дека стихојте им се исполнати со најсељачки (не селски) содржини.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Зависи што подразбирате под турбо фолк... Вака јас ке ви објаснам. Турбо фолк се оние ново-компонираните српски песни кои се пеат 3 недели и никој не ги памети повеќе. Јеби га во 100 такви излегува некоја арна која ке се врти со години. Значи можам да речам дека се што е турбо е сега за сега, а на подолго време квалитетот останува. А мора да се прават и глупи песни тоа е.

Инаку назад на темава ме нервираат и тоа многу. И кога ке кажам дека слушам србизми освен Македонските сите мислат дека го слушам Шабан Шаулич и Синан Сакич, а уствари врска немаат од квалитетна музика.

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Мислам дека оваа проблематика е разработена во една друга тема за турбофолкот...да не се изјаснувам како се осеќам.

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Понеинтелигентна музика немам сретнато. Против и тоа многу. Рок из д ријл тинг.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Да бе, сите против, против, а се кршите и кршите чаши ко ќе се пијаните.
??????????

не се пијанат сите на турбо.. верувај....... попрво глава би си скршил одколку чаша на турбо песна.... бљак.... само на тешка дрога би слушал

Dzings

Premium
Член од
31 март 2007
Мислења
1.804
Поени од реакции
53
Кој е против ,јас да видам бе? Ајде да дигне два прсти!:majmun11: Ако земам еден стап ......
Ајде да чујам зошто сте против? Ајде една кристално јасна и чиста причина(да не ви барам повеке, ќе ви биде тешко да одговорите)
И уште едно прашање(две во едно де):
1* Хосту на темава колку години си?
2* Зошто сите што се против се на возраст до 20 години? АМ? ........ Ајде, ќе ви простам: млади сте не разбирате некои работи, уште пубертетот ве мава у глава!
ДА не дојде до заблуда: јас немам мишто против другите стилови, баш напротив слушам секаков вид музика, НО НЕ СМЕЕ ДА НЕ СЕ РАСПОЗНАВА КОЈА МУЗИКА ЗА КОЈА ПРИГОДА Е!
Значи: јас не слушам Сека кога се враќам од работа, и не слушам Самарџиќ кога пијам кафе, ама вчера вечер неможев да не го слушам Харис Џиновиќ -
'Тражи, тражи
све што желиш
прстом ми покажи'.
А таа ваша желба да живеете некој САМО ЗА ВАС модерен живот, во овие блакански простори нема реализација. Идете Америка/Австралија и таму барајте го....................
УПС, Ве лажам! Овие нашиве весељаци се и таму застапени и тоа доста често, а кога ќе отидете таму пуакте од желба за нешто наше за душа, 99% од луѓето што се таму ова го кажуваат. Значи: ВИ НЕМА СПАС!!!:majmun:

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Јас имам 23 години а на 14 јанураи пунам 24 значи тука сум негде со тебе и се противам на турбото. Што ќе ми кажеш мене?

ThugProphet

I'ma die a hustla!
Член од
14 јули 2007
Мислења
468
Поени од реакции
8
Против. Повеќе го мразам од ќелави жени...
kolku mrdnat komentar beeeeeee hjahahioaeoehaioeahioeahioaehioheaiohioaeoaehi cek da se dosmea :):)
Inaku i jas sum protiv turbofolkot. nemaat ni tekst ni sranje nemaat pa da bide muzika toa. Samo cickite frleni nadvor, stegnat gazot, i play-back celo vreme..

Dzings

Premium
Член од
31 март 2007
Мислења
1.804
Поени од реакции
53
Јас имам 23 години а на 14 јанураи пунам 24 значи тука сум негде со тебе и се противам на турбото. Што ќе ми кажеш мене?
Среќен роденден, само за 11 дена! :majmun9:

Fallen`Angel

Im Gotham's Reckoning
Член од
26 мај 2007
Мислења
5.658
Поени од реакции
75
Миле Китич е ѕвер .. тој ми е најомилен пеач .. тој пее подобро и од Курт Кобејн, Џејмс Хетфилд, Фил Анселмо, Шаграт, а богами и Брус Дикинсон може вода му носи .. Миле Китич е најдобриот пеач на сите времиња и јас затоа многу сакам да слушам турбофолк .. турбофолк е многу убава музика во која што има многу голема уметност и исто така е многу квалитетна .. стварно не ми е јасно како има некои идиоти што цел живот слушаат рок и метал .. тие се будали , гони ги у пичку матер , ке ти ја скршат кичмата .. тие треба да слушаат турбофолк бидејки бендови како нирвана , мејден , пантера , сепултура се тешко срање и не свират квалитетна музика како што е турбофолкот .. тие исто така идат на метал концерти и се шутираат како нездрави, наместо да идат на места каде што има турбофолк и да се качуваат на маси и столчиња и да кршат чаши како вистински турбофолкери ..затоа Hail To Миле Китич .. The Миле, The Китич :pos:

Леле ко ментален звучам, камо да можевте да ме слушате како го кажувам ова:pos::pos::pos:

затоа читајте го полека !

Dzings

Premium
Член од
31 март 2007
Мислења
1.804
Поени од реакции
53
Миле Китич е ѕвер .. тој ми е најомилен пеач .. тој пее подобро и од Курт Кобејн, Џејмс Хетфилд, Фил Анселмо, Шаграт, а богами и Брус Дикинсон може вода му носи .. Миле Китич е најдобриот пеач на сите времиња и јас затоа многу сакам да слушам турбофолк .. турбофолк е многу убава музика во која што има многу голема уметност и исто така е многу квалитетна .. стварно не ми е јасно како има некои идиоти што цел живот слушаат рок и метал .. тие се будали , гони ги у пичку матер , ке ти ја скршат кичмата .. тие треба да слушаат турбофолк бидејки бендови како нирвана , мејден , пантера , сепултура се тешко срање и не свират квалитетна музика како што е турбофолкот .. тие исто така идат на метал концерти и се шутираат како нездрави, наместо да идат на места каде што има турбофолк и да се качуваат на маси и столчиња и да кршат чаши како вистински турбофолкери ..затоа Hail To Миле Китич .. The Миле, The Китич :pos:

Леле ко ментален звучам, камо да можевте да ме слушате како го кажувам ова:pos::pos::pos:
Изгледа не разбираш што зборувам бе а? Тешко ти иде сваќањево некако гледам.
ЗНАЧИ: ЈАС НЕ СПОРЕДУВАМ ФОЛК/ТУРБО ФОЛК СО РОК ИЛИ МЕТАЛ ИЛИ РАП. ЕДНО СО ДРУГО НЕМААТ ВРСКА. ИСТО ТИ Е КАКО ДА СПОРЕДУВАШ КЛАСИЧНА МУЗИКА СО РОК, МОЖЕШ ДА НАПРАВИШ РАЗЛИКА ОВДЕ А? Нема гитари во класичнава музика? Тоа ќе да е! А?
Немој постови за инат да пишуваш. Или ви смета што кај нас огромна е разликата во слушаност?

Fallen`Angel

Im Gotham's Reckoning
Член од
26 мај 2007
Мислења
5.658
Поени од реакции
75
Чоек шо ти е бе .. си напишав тоа шо сакав .. шо не ти е јасно ?

Dzings

Premium
Член од
31 март 2007
Мислења
1.804
Поени од реакции
53
изигравам: 'The defender of the faith' бе!

IronTrooper

The King of Cool
Член од
27 март 2007
Мислења
1.496
Поени од реакции
32
[MEDIA]http://youtube.com/watch?v=GFi2j68Grkg[/MEDIA]
и све је кажано:pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom