E што е де турбофолкот?

Fallen`Angel

Im Gotham's Reckoning
Член од
26 мај 2007
Мислења
5.658
Поени од реакции
75
хех правила...па мислев то е одликата на металците...си имаат своја облека симболи...стил....ај вака да се договориме да сме живи и здрави пошо глеам ни самите не знајте шо да прајте кај да се определите...ко ке застаниш на една страна пиши ми ке прајме муабет...ти реков еднаш...нас не ни смета металот...и јас можам да го слушам за разлика од вас шо се инаетите а сепак во душата полоши од Џеј сте..:smir: а за дерењето вистина се дерат...но нивно право...таков е стилот шо да прајме ние..ете кажваат исти ритам не знам шо не знам трилери...то е то..

Шо си ти бе нешто боље, попаметен од мене затоа што се држиш строго за турбофолк ? Баш заради тоа не си! Ти реков 200 пати дека не сум прав металец, земи си некои апчиња за памтење или нешто слично! Мислам, шо ти е муабетот .. дека ако застанам од страна на големата шабанерија морам да го исфрлам металот, м? Тоа е лош муабет! Тебе може не ти смета метал али на останатите 99.99999999 % им смета, веруј ми! О, и не нема да ти пишам у случај да застанам на една страна за да праиме муабет, ке ти пишам кога ке добиеш памет (а памет од небо не паѓа) и кога ке престанеш да гледаш у црно-бело .. како што кажа Тончи, група на луге со понизок коефициент на интелигенција (негде под нула) ... ха:pipi:

kapetan

Не сум дебел. Стомакот ми е 3D!
Член од
4 октомври 2008
Мислења
966
Поени од реакции
535
Шо си ти бе нешто боље, попаметен од мене затоа што се држиш строго за турбофолк ? Баш заради тоа не си! Ти реков 200 пати дека не сум прав металец, земи си некои апчиња за памтење или нешто слично! Мислам, шо ти е муабетот .. дека ако застанам од страна на големата шабанерија морам да го исфрлам металот, м? Тоа е лош муабет! Тебе може не ти смета метал али на останатите 99.99999999 % им смета, веруј ми! О, и не нема да ти пишам у случај да застанам на една страна за да праиме муабет, ке ти пишам кога ке добиеш памет (а памет од небо не паѓа) и кога ке престанеш да гледаш у црно-бело .. како што кажа Тончи, група на луге со понизок коефициент на интелигенција (негде под нула) ... ха:pipi:

:tapp::tapp::tapp::tapp:за тебе рековме....подножичка си...а за паметот вистина во право си точно ти кажале ама глеам пак чекаш од небо...а на Blind утре ке му вратам оти ми е мака сеа ке си легнувам...добра ноќ..

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.905
Поени од реакции
50.574
Едино нешто бетер од турбофолк е хистеријата што према него ја пројавува шатро-интелектуалната популација,која мисли дека едини предуслов да си паметен е само ако не слушаш турбофолк. За жал нискиот IQ и проридната глупоќа не бираат и не зависат музички стил чеда.
Мене 100 пати по глуп ми делува некоја непран смрад облечен у црно шо пие со на тате парите и кења за системот,него некој механичар шо сака да се олабави у кафана после недела дена рмбање.

Fallen`Angel

Im Gotham's Reckoning
Член од
26 мај 2007
Мислења
5.658
Поени од реакции
75
:tapp::tapp::tapp::tapp:за тебе рековме....подножичка си...а за паметот вистина во право си точно ти кажале ама глеам пак чекаш од небо...а на Blind утре ке му вратам оти ми е мака сеа ке си легнувам...добра ноќ..
Ете гледаш .. баш тоа зборам, веке незнаеш што да кажеш и праиш муабет онака од инает само колку да пишеш нешто .. колку турбофолкерски! Али не те обвинувам, никој не излага на крај со мене .. затоа поштеди ме од глупи муабети, иди легни си и те молам не реплицирај на постов, само уште повеке ке се избрукаш!

Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.583
Поени од реакции
89
Турбофолкот е најреалната музика. Луѓето не се идентификуваат со рушење на системот, социјална правда, религиски концепти и такви срања туку со пиење, невозвратена љубов и останати теми блиски до широките маси :)

Затоа на панк и метал има по 50 луѓе, а на Аца Лукас 5 000 публика. Музика на народот, од народот, за народот :smir:

Fallen`Angel

Im Gotham's Reckoning
Член од
26 мај 2007
Мислења
5.658
Поени од реакции
75
Затоа на панк и метал има по 50 луѓе, а на Аца Лукас 5 000 публика. Музика од од народот, за народот :smir:
И затоа на Мејден идат по 200-300 иљади луге, и затоа на Монстерс оф Рок знаат да се соберат више од пола миљон луге ... итн, и затоа Аца Лукас е дегенерик што собира по мизерни 5000 ... е ај сеа !?

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.905
Поени од реакции
50.574
Спореди ги поднебјата каде што се случиле настаните мајчин....

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.905
Поени од реакции
50.574
Тоа е најмногу битно,“боље’’ е релативна ствар и бајаги зависи од поднебјето и приликите .
Како да ти кажам а да не те заболи,ама овде уште Аца Лука царува. :)

Член од
25 октомври 2007
Мислења
1.583
Поени од реакции
89
Тоа е најмалку битно, збориме што е боље !
Како не е битно кога на Манстерс од рок доаѓаат луѓе од цел свет, а на турбофолк свирки има луѓе само Македонија земја со 2 милиони жители...
Тоа е најмногу битно,“боље’’ е релативна ствар и бајаги зависи од поднебјето и приликите .
Дури и металки се палат на него

Fallen`Angel

Im Gotham's Reckoning
Член од
26 мај 2007
Мислења
5.658
Поени од реакции
75
Уживај, ич не ме заболе! Па нормално бре дека царува, дебилна држава, дебилен народ, дебилна музика, дебилно све! Ако еден ден успеам да го најдам лекот за глупавост, ке го излечам простиов народ и тогаш ке сватиш што мислам, вака џабе!

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.905
Поени од реакции
50.574
Ме стаи у мисла сеа не знам како е изводливо ти да си паметен а мнозинството да не е ,поготово што немаш ама баш ништо со кое би штрчел,али ајде твое си е

Кога бев средно на еден час имавме дебата некоја и се фатија на тема “турбофолк и зашто не’’ у клас имав воглавно рокери металчуги те.овој горе множено со 10 :)
Се поделија 28 на 1,само еден беше “за’’ и со помош на многу опасни факти на крај ги “убеди’’ дека Аца Лукас металец.
Кога има спореди стил на носење,кокаинот и алкохолот што ги конзумира он што дефинираат ''party like a rockstarr'' други фактори,(наравно содржината на текстот ја иземаа како субкјетивно нешто) на крај вака така на смеа на курташак им го учука на сите.

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Ме стаи у мисла сеа не знам како е изводливо ти да си паметен а мнозинството да не е ,поготово што немаш ама баш ништо со кое би штрчел,али ајде твое си е

Кога бев средно на еден час имавме дебата некоја и се фатија на тема “турбофолк и зашто не’’ у клас имав воглавно рокери металчуги те.овој горе множено со 10 :)
Се поделија 28 на 1,само еден беше “за’’ и со помош на многу опасни факти на крај ги “убеди’’ дека Аца Лукас металец.
Кога има спореди стил на носење,кокаинот и алкохолот што ги конзумира он што дефинираат ''party like a rockstarr'' други фактори,(наравно содржината на текстот ја иземаа како субкјетивно нешто) на крај вака така на смеа на курташак им го учука на сите.
Па тоа е стереотипот кој владее, дека оној кој слуша Турбо, по дифолт е прост. Штосот е што тоа е музика која во главно допира до “интелигентно challenged“ популацијата, додека оние кои се со повисок коефициент, исто така би ја прифатиле, но желбата за невлегување во редот на масата ги тера да го игнорираат, како еден имагинарен билет за влезот во високото друштво. Факт е дека таквиот стил е близок до нашиот јуњачки менталитет, кој сака да “пусти бригу на весеље“ па само најхрабрите отворено кажуваат дека слушаат и немаат проблем со тоа.

И тоа според мене е океј, треба да се знае што е што, проблем мене ми претставуваат овие Фолен ангели, кои се трескаат по нешто друго убедени дека се благословени само затоа што уживаат у тежок гитарски риф. Уствари, само генерално музиката може да се поврзе со интелигенцијата, ама исто така генерално и 90% од луѓето се неинтелигентни, па првите претпоставки веднаш ќе ни паднат во вода. :baeh:

Б

Бат Елохим

Гостин
hehe... turbofolk e srpska stvar :)))) nesto kao "mile vozi motorce oko varazdina".... ama vo slucajot nosi i zlaten lanec...:pos2:

ama u redu e. zosto da ne. na nekoi im se dopaga, na nekoi ne. stvar na vkus. nekoi povrakaat na Ceca i kompanija... nekoi na slayer i drugarite....

Kajgana Shop

На врв Bottom