Eвропското првенство на албански јазик?

Статус
Затворена за нови мислења.

skech

United Will Rise Again
Член од
10 јули 2007
Мислења
186
Поени од реакции
37
skech!

Tи ме читаш?:) Ти пишав да го намалиш веднаш потписот.

OK е сега
Немора толку да си нафуран и постови со наредби да праќаш ок е мислам ќе го сменев и онака

CurvaSud_Milan

rossoner4life
Член од
21 март 2008
Мислења
622
Поени од реакции
4
I, kaj e togas problemot?!
Незнам, како што кажав јас немам проблем, но се обраќав на друг, поради неговиот пост кој гласеше цитирам:"Платиле и ќе прават што сакаат"!

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Ина коментар на македонски не знам шо е проблемот.И емисијата после е многу културна има дел на македонски и дел на албански.

Коментаторите се одлични а и студиото е прва класа.Најдобар пренос до сега.

skech

United Will Rise Again
Член од
10 јули 2007
Мислења
186
Поени од реакции
37
абе друже се е прва класа и студио и слика и коментар и се и програмата после утакмиците
ама зашто да не биде цела на македонски има милион луге што гледаат и не разбираат

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.119
Поени од реакции
5.771
Нема што да плукам врз АлСат..Погледав малку (барем онолку колку што имаше)..Одпрво немаше тон ама кога дојде гледав..Коментаторите ме бендисаа, Македонски се зборуваше како што и требаше да биди..Треба да се лутам на нашава кабловска што не обезбедуваат квалитетен пренос на АлСат телевизија...Што цела слика беше преплавена со бубачки, и шуштеше..Ама барем, можеме да ги разбереме коментаторите, што и ми беше најголем страв дека нема да биди така!

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
абе друже се е прва класа и студио и слика и коментар и се и програмата после утакмиците
ама зашто да не биде цела на македонски има милион луге што гледаат и не разбираат
Не разбираш македонски?

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Zosto jas sakam i na albanski.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.119
Поени од реакции
5.771
Zosto jas sakam i na albanski.
Немојте во се да мешате политика..Ајде ви се молам..Имате дуал ченел и слушајте на кој јазик сакате..Ебаго...

Limp Bizkit

Gone with the sin
Член од
9 мај 2007
Мислења
837
Поени од реакции
2
А на пример јас сум на Роби и не можам да ја најдам Алсат ќе мора ли антена да ставам за да можам да гледам на Алсат оти најискрено на Германски не ми се гледа фудбал.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Јави се да ти ја укључат ако не со собна антена.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.100
Поени од реакции
46.008
Договорот за тв правата за првенствово е јасен , мора да се пренесува на официјалниот јазик на земјата , а тука тоа е Mакедонскиот , такви се правилата на УЕФА , така да незнам што се фркиве и постовиве . Ме мрзеше да глеам по постовиве дал некој истово го напишал иако имаше слична тема отворено пред некој месец кога АлСат ги откупи правата за пренос , и тогаш беше нагласено дека преносот мора да биде на Македонски .

Нек се брише темава .

LiverpoolFC

Captain Fantastic!
Член од
10 ноември 2007
Мислења
864
Поени од реакции
15
Точно така Syn. Но сепак, убаво што може да се гледа на 2 јазици, иако ако ме прашувате мене вакво прашање не треба да постои, само 1 јазик и тоа се знае кој.. Македонски!

CurvaSud_Milan

rossoner4life
Член од
21 март 2008
Мислења
622
Поени од реакции
4
Договорот за тв правата за првенствово е јасен , мора да се пренесува на официјалниот јазик на земјата , а тука тоа е Mакедонскиот , такви се правилата на УЕФА , така да незнам што се фркиве и постовиве . Ме мрзеше да глеам по постовиве дал некој истово го напишал иако имаше слична тема отворено пред некој месец кога АлСат ги откупи правата за пренос , и тогаш беше нагласено дека преносот мора да биде на Македонски .

Нек се брише темава .

Го пишав истово погоре.:smir:

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.100
Поени од реакции
46.008
Го пишав истово погоре.:smir:

Рekoв , не прочитав ниеден пост на темава освен од последнава страна и неколку претходно :wink:, како и да е , нема резон да постои темава и тоа по втор пат на форумов , ако има некој буден од модераториве нека ја брише , ако не утре . . .

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Расизмус!!!!

Во Куманово е на Македонски. Коментаторов Македонец е закон бољи за фудбал во Македонија немам слушнато додека другиот не знам каков е ама "зборува" на Македонски.

Мал цитат: "Мислам дека Португал имаат добри играчи, што рипаат со глава"
Во Штип е на албански, а во Куманово е на македонски, во Тетово е на кинески, а Струмица дека се поблиску до грчка, на турски. Иди разбери се, ебем ли им Алсат.

Само што, голем број од вас гледаат Алсат преку кабловска. Квалитетот на сликата, ќе го барате кај кабловските оператори. Точка. Кој ве дрибла. Турете антена, ако не ви чини, тогаш мрчете, ќе ве разбирам. Вака сте ко стадо овци што не ни знаете што сакате.

Почнавте демек на албански ќе било, иако јасно и гласно кажаа дека преносите ќе бидат на МАКЕДОНСКИ. Нејсе, тој детаљ е небитен, мора да се мрчи. Продолживте после да мрчите за квалитетот на сликата, кој што иде преку кабловски оператор, ама нејсе, мора Алсат да ви е крив што кабловскиот ви е тиња. Сега аудио каналите ви се криви, со тоа што вие душички напатени немате пари за телевизор од 20.000 денари, а имате пари да киснете на интернет по цели денови, да седите по играчници со саати, да купувате ова она...важно ебем ти радиодифузија што вие немате современ телевизор.

Некој, мора да е крив. Нали?

Ајрлија европсково, Португалија шампион. Другите кој ве дрибла.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom