Eвропското првенство на албански јазик?

• Креатор на темата Креатор на темата Vartolu
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Каков АлСат, на ХРТ2 си гледам јас. Ја немам АлСат и онака.

Првото полувреме го поминав во читање на упатството за телевизорот. Најдов опција за менување, но функционира само доколку каналот е дигитален, односно само доколку е канал од сателитска или кабловска, а АЛСАТ не ја фаќам преку кабловска :( (имам сателитска). Најверојатно нема шанси да се смени. Дали има некој кој гледал на Македонски, а да не му е АЛСАТ преку кабловска? Инаку, на сателитска не се фаќа ХРТ, ама за среќа ZDF Германската ги пренесува натпреварите. Подобро да слушам коментар на Германски, отколку на Албански (барем разбирам).

Ако има некој кој знае како да се намести на Македонски (ама да не е од кабловска) го замолувам да пише.

Добро бе зошто ХРТ, Нова, РТС, ОБН сите балканскиве канали не се приклучуваат на сателитска?Јас гледав на ЗДФ.

Кај мене на Ал Сат немаше тон и незнам на каков јазик беше натпреварот.

Ц ц ц сите за грев со телевизииве.Кој нема АлСат, кој ја има ама нема тон, кој на странски канали гледал....

Тоа ти е, кога нашиве телевизии не се способни да пренесуваат...:toe:

Требаше МТВ да откупат или А1 така најдобро ќе беше.Ама што е тоа е ќе се помачиме ќе гледаме некако.

Кај мене цел град немаше струја, пошто имаше јако невреме, па не знам ништо.:) А сега кога дојде струја, од македонските канали ги имам само МТВ сите 3, и Канал 5.

Да да, сега гледам и кај мене нема А1, Телма, Сител и АЛСАТ !!! Да се надеваме дека утре ќе биде подобро:)

Тука има само слика..Тон амин!!Ц ц ц ц...Се надевам дека ќе се смени работата!

:) ја пуштиле ХТВ2 кај мене.

Ова е жално бре..

Ни АлСат ни ништо нема ..
Сега ја пуштија АлСат со лоша слика , али и со албански коментатори..

па добро бе , у Македонија , ЕВРО на албански да гледам ?

жално ..

Нешто кажаа на Алсат дека се расипало нешто(не е до нив) и во некој градиви нема да се емитуваат дел од програмите(алсат, а1, телма) и веднаш штом ке се поправи дефектот ке се врати програмата.

Иначе во Скопје е супер, со коментаторите од 90.3радио и имаа "стручни" коментатори, прееска беше Џиџи сега незнам кој е.

Зошто Eвропското првенство во фудбал се пренесува на албански јазик?

zosto????

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom