Apokalipto
Tredici
- Член од
- 4 март 2007
- Мислења
- 15.576
- Поени од реакции
- 2.585
Толку ли немаше пари некоја од нашиве телевизии да ги откупи правата па да мораме да гледаме на албанска телевизија во сопствена земја?
Па не даваат за Албанците само. И за Македонците даваат и за сите други националности во Македонија. Даваат преноси со коментар на официјалниот јазик на државава - Македонскиот. Е, сега за тоа што кај некој има коментар на Албански, не знам. Слушнав нешто за два аудио канала, едниот на Македонски, а другиот на Албански, ама ни за тоа не знам нешто повеќе како се мести. Кај мене има коментар на Македонски без да подесувам ништо.Абе убаво што даваат за Албанците на Алсат ама требало и Мтв да откупи
Абе братче саа тука за 15-20 души они ќе ти менат програма на тебе оти се праваш ИНТЕРЕСЕН ?
Сигурно ти бил пуштен телевизорот на вториот аудио канал, затоа што првиот аудио канал си има коментар на македонски јазик!Кај мене е обратно , преносот на натпреварот е албански , а рекламите , емисијата , highlights и сето тоа е на македонски ..:tv: :jaj:
Незнам точно за емисијата, ама само тој мал дел од кој што ја гледав емисијата беше гостин Шаќири ми се чини ако не сум видел нешто лошо и збореше на македонски.абе друже алсат ти е национална телевизија затоа и им го имаат даено преносот тоа значи дека ја гледа цела Македонија. Во Македонија имаш над 2 милиона жители од кои околу 70 % се македонци од тие 70% фудбал посебно ЕУРО 2008 гледаат пола и поише и сто посто сум сигурен дека и мн други им пречи тоа. Ако тебе ти е ОК тоа незнам или ко што некои пишаа смени на ХРТ 2 има некој што сака тука да гледа фудбал и што сака тоа што го гледа да го разбере не реков јас дека Алсат треба да ја мења цела програма. Нормално телевизијата си е двојазична и нормално дека си има и на албански ствари. ЈАС праам тука муабет само за делот што се однесува на ЕУРО 2008 значи гостите у студиото. Чим е коментарот на македонски може и посел тоа да е на Македонски не глеам причина зошто да е спротивно
Nekoj prasha zoshto?
Bidejki platil drugar zatoa i shto saka ke pravi
I, kaj e togas problemot?!Другар вака ќе ти кажам неколку работи а меѓунив првата работа е да не се палиш многу предвреме!!!
Второ, да , точно Алсат платил, АМА , неможе да прави што сака, е сеа ќе ме прашаш зошто , а јас ќе ти речам дека, во договорот за откупување на лиценцата за пренос на натпреварите од ЕУРО 2008 стои дека телевизијата која ги откупува правата за преносот мора да врши пренос на официјалниот јазик на државата! А за твоја информација официјален јазик на Македонија е Македонскиот, така да неможе да праат што сакаат.
И да, уште ова, јас сум од Ск. и немам никаков проблем со коментарот, тој е на Македонски, а за Албанците има албански коментатор на вториот аудио канал.
:salut: