Eвропското првенство на албански јазик?

Статус
Затворена за нови мислења.

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Толку ли немаше пари некоја од нашиве телевизии да ги откупи правата па да мораме да гледаме на албанска телевизија во сопствена земја? И покрај тоа што кај мене е на македонски ме нервира тоа логото кога ќе го видам. Абе сакам во мојата држава на МАКЕДОНСКА телевизија да гледам фудбал а не на странски.

А

Ајсшутер

Гостин
Неможат сите да си дозволат тв од 20.000 денари па за да гледаат а платата не им стасува за јадење на 60 % од македонциве

А

Ајсшутер

Гостин
Толку ли немаше пари некоја од нашиве телевизии да ги откупи правата па да мораме да гледаме на албанска телевизија во сопствена земја?

Игледа немале или штеделе :toe:

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.152
Поени од реакции
5.986
Абе убаво што даваат за Албанците на Алсат ама требало и Мтв да откупи
Па не даваат за Албанците само. И за Македонците даваат и за сите други националности во Македонија. Даваат преноси со коментар на официјалниот јазик на државава - Македонскиот. Е, сега за тоа што кај некој има коментар на Албански, не знам. Слушнав нешто за два аудио канала, едниот на Македонски, а другиот на Албански, ама ни за тоа не знам нешто повеќе како се мести. Кај мене има коментар на Македонски без да подесувам ништо.
Значи, АЛСАТ обезбедува преноси со коментар на Македоснки јазик. И покрај тоа, слушнав дека имало доста што на ХРТ2 гледаат. Ако ви смета тоа што е на АЛСАТ, гледајте си на ХРТ2 со коментар на Хрватски, наместо да гледате на Македонски, ебаве патриотите!

П.С. За кој кур служи темава?! Веќе има една тема насловена "Европско првенство на Алсат" или така нешто.

ЕДИТ: Мал совет - Ако коментарот ви е на Албански, а не можете да смените на Македонски, изгасете го тонот и пуштете Спортско радио (мислам 90,3 беше) истиот коментар е што оди и на Алсат (Македонскиот).

skech

United Will Rise Again
Член од
10 јули 2007
Мислења
186
Поени од реакции
37
Абе братче саа тука за 15-20 души они ќе ти менат програма на тебе оти се праваш ИНТЕРЕСЕН ?:tapp:

абе друже алсат ти е национална телевизија затоа и им го имаат даено преносот тоа значи дека ја гледа цела Македонија. Во Македонија имаш над 2 милиона жители од кои околу 70 % се македонци од тие 70% фудбал посебно ЕУРО 2008 гледаат пола и поише и сто посто сум сигурен дека и мн други им пречи тоа. Ако тебе ти е ОК тоа незнам или ко што некои пишаа смени на ХРТ 2 има некој што сака тука да гледа фудбал и што сака тоа што го гледа да го разбере не реков јас дека Алсат треба да ја мења цела програма. Нормално телевизијата си е двојазична и нормално дека си има и на албански ствари. ЈАС праам тука муабет само за делот што се однесува на ЕУРО 2008 значи гостите у студиото. Чим е коментарот на македонски може и посел тоа да е на Македонски не глеам причина зошто да е спротивно

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Aман, сто теми ви се потребни за да дискутирате за ова?

И skech, намали си го потписот. Си претерал. Тргни го пингвинот.

skech

United Will Rise Again
Член од
10 јули 2007
Мислења
186
Поени од реакции
37
Значи темава е отворена за оние кои сакаат целата програма околу ЕУРО 2008 да е на Македонски. И е отворена за да напраиме нешто за тоа да се промени. Доколку глеате ХРТ 2 или др програма или не ви е проблем програмата или не се замарате со фудбалот немора да давате постови ради реда

CurvaSud_Milan

rossoner4life
Член од
21 март 2008
Мислења
622
Поени од реакции
4
Кај мене е обратно , преносот на натпреварот е албански , а рекламите , емисијата , highlights и сето тоа е на македонски ..:tv: :jaj:
Сигурно ти бил пуштен телевизорот на вториот аудио канал, затоа што првиот аудио канал си има коментар на македонски јазик!

абе друже алсат ти е национална телевизија затоа и им го имаат даено преносот тоа значи дека ја гледа цела Македонија. Во Македонија имаш над 2 милиона жители од кои околу 70 % се македонци од тие 70% фудбал посебно ЕУРО 2008 гледаат пола и поише и сто посто сум сигурен дека и мн други им пречи тоа. Ако тебе ти е ОК тоа незнам или ко што некои пишаа смени на ХРТ 2 има некој што сака тука да гледа фудбал и што сака тоа што го гледа да го разбере не реков јас дека Алсат треба да ја мења цела програма. Нормално телевизијата си е двојазична и нормално дека си има и на албански ствари. ЈАС праам тука муабет само за делот што се однесува на ЕУРО 2008 значи гостите у студиото. Чим е коментарот на македонски може и посел тоа да е на Македонски не глеам причина зошто да е спротивно
Незнам точно за емисијата, ама само тој мал дел од кој што ја гледав емисијата беше гостин Шаќири ми се чини ако не сум видел нешто лошо и збореше на македонски.

Да не ти бил и тебе вклучен вториот аудио канал?!

skech

United Will Rise Again
Член од
10 јули 2007
Мислења
186
Поени од реакции
37
Зне ли некој контакт меил или нешто на алсат за да им пишеме за да сменат тоа на македонски програмата после емисијата

CurvaSud_Milan

rossoner4life
Член од
21 март 2008
Мислења
622
Поени од реакции
4
Nekoj prasha zoshto?
Bidejki platil drugar zatoa i shto saka ke pravi

Другар вака ќе ти кажам неколку работи а меѓунив првата работа е да не се палиш многу предвреме!!!

Второ, да , точно Алсат платил, АМА , неможе да прави што сака, е сеа ќе ме прашаш зошто , а јас ќе ти речам дека, во договорот за откупување на лиценцата за пренос на натпреварите од ЕУРО 2008 стои дека телевизијата која ги откупува правата за преносот мора да врши пренос на официјалниот јазик на државата! А за твоја информација официјален јазик на Македонија е Македонскиот, така да неможе да праат што сакаат.

И да, уште ова, јас сум од Ск. и немам никаков проблем со коментарот, тој е на Македонски, а за Албанците има албански коментатор на вториот аудио канал.

:salut:

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
Другар вака ќе ти кажам неколку работи а меѓунив првата работа е да не се палиш многу предвреме!!!

Второ, да , точно Алсат платил, АМА , неможе да прави што сака, е сеа ќе ме прашаш зошто , а јас ќе ти речам дека, во договорот за откупување на лиценцата за пренос на натпреварите од ЕУРО 2008 стои дека телевизијата која ги откупува правата за преносот мора да врши пренос на официјалниот јазик на државата! А за твоја информација официјален јазик на Македонија е Македонскиот, така да неможе да праат што сакаат.

И да, уште ова, јас сум од Ск. и немам никаков проблем со коментарот, тој е на Македонски, а за Албанците има албански коментатор на вториот аудио канал.

:salut:
I, kaj e togas problemot?!

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
skech!

Tи ме читаш?:) Ти пишав да го намалиш веднаш потписот.

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
se e zgreseno vo drzavava pa alsat ja nema na cela teritorija pr Resen nema pa site sme primorani da gledame na satelitska i onie koi imaaat kabelska nema nikakakva euforija vo gradot kako da ne e evropsko prvensvo za sreka ima hrt2 inaku ke mu ebev mameto na site

Член од
6 јануари 2008
Мислења
1.899
Поени од реакции
717
ima i na makedonski na ALSAT ,treba da se smeni vidot na zvukot(kaj mene stereo,mono,dual I i dual II ,na dual I e makedonski na dual II e albanski.i slikata e cista i bistra taka da jas nemam problemi....:nesum::smir:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom