Духот и по смртта на човекот живее?

• Креатор на темата Креатор на темата hera_m
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
8 октомври 2007
Мислења
125
Поени од реакции
0
Честопати имам слушано дека телото умира но душата никако.

Што мислите вие? Дека луѓето онака само си зборат што ќе им дојде или духови навистина има?

Духови како оние на Скуби Ду не постојат. А душата живее и по смртта.

Да, јас верувам дека живее.
Сеа не ко во филмовите, ко Каспер да ни шета низ дома. Туку едноставно чувствувам кога нечија душа сеуште е присутна и покрај тоа што ја нема на овој свет.

Ангелче, душа и дух не е исто. Прашањето е за духот, твојот пост е за душата. ;)

Ove e , i mislam deka dolgo ke ostane neodgovoreno prasanje !!

Inaku , poverodostojna mi e reinkarnacijata :toe: , but hey that's just me :)

реинкарнација од увек ма занимала:):):) ама сепак јас сум повеке на рационална ( бар до сега ) страна значи се знае што се депава откако ке не нема од овој свет никој не докажал дека духови има или не а она што е по фјумовите е ччисто за да се збогати продукцијата на хороор филмчиња :):):)

Сум гледал на Дискавери- The Haunting. Покажуваат вистински приказни од луѓе на кои нивните куќи им биле поседнати од духови. Стварно језиво и би требало да биде вистинито бидејќи не верувам дека Дискавери би лажеле. Уверен сум дека постои духовен свет.

душата, духот и се друго што припага на човекот по смртта заедно со телото оди само 2 метра под земја и никаде на друго место

а тоа што лугето гледаат духови и сл. според мене е само замисла во човековиот мозок

Сум гледал на Дискавери- The Haunting. Покажуваат вистински приказни од луѓе на кои нивните куќи им биле поседнати од духови. Стварно језиво и би требало да биде вистинито бидејќи не верувам дека Дискавери би лажеле. Уверен сум дека постои духовен свет.

Discovery ne laze, ali u sekoj slucaj e TV stanica i bi prikazale kontroverzii za da privlecat gledaci.

Duhovi dali postojat? Hmmmmmm.....ja ne sum naisla na nisto takvo, ali ne bi zela niedna strana - bilo ZA ili PROTIV

и имам читано дека телото умира но душата продолжува да живее...и бајаги филмови такви има направено....ама за сигурност ....никој не знае..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom