ДУИ:"Сега подршка, а во 2014 претседател Албанец"

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Не знам. Црнцине не биле баш милувани во двата века заедничка историја со белците. А нашиве качаци машала, не пропуштиле прилика да не се стават на страна на некаков завојувач за да можат непречено да зулумат! Поентата ми беше дека нема никакви допирни точки изборот на Обама во САД и изборот на Албанец за Претседател на Македонија.

Има, токму поради таа историја во однос на афро-американците.

Прогресот е што Обама ја сруши онаа бариера, расна.
Се разбира во тоа му помогна и катастрофалното водство на Републиканците, но сепак.

Прогресот што Албанецот треба да го направи во Македонија, во однос на Македонците е да ја сруши бариерата на сомнежот, на недоверба.

Како што кажав и претходно и ти додаде сега, дека треба да покажат македонско национално чувство, дека припаѓаат кон оваа држава и никоја друга.
Создавање лојалност кон нацијата- Македонија.

А тоа.. не би можело да дојде до израз, доколку не покажеме и малце волја и почит едни кон други.
Незнам дали е ова остварливо до 2014, и мислам дека не треба да се поставуваат рокови. Туку да дојде природно.

Многу е тешко ова да се постигне, но ако постои некоја “далекувидност“ за тоа како да излеземе од сопствената закоченост и гушење, треба да се работи и вложува во односите.

Темава е прилично опширна, има премногу за дискутирање.

Albanec pretsednik vo r-MAKEDONIJA:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::nesvest:

А Македонец од албанско потекло не звучи подобро?

Оние кои ја формираа Грција, не беа глупави кога ја создаваа Грчката нација.

ние можеме да дискутираме колку што сакаме на оваа тема, но ФАКТ е дека тука не можеме ништо.
јас сакам да се викаме МАКЕДОНИЈА
претседател да биде МАКЕДОНЕЦ
и ред сите работи...

Затоа кулирам, не размислувам многу за темава, бидејќи ако би размислувала, можеби ќе ме фати "криза" зошто знаеме што може да се случи доколку некогаш дојде претседател од албанска националност, не дека имам нешто против Албанците, сосем напротив... но свесна сум за нивните амбции кон Македонија

Македонија ВЕЧНА:oeoeoe:

Многу сака Ахмети. Албанец да биде претседател на Македонија. Ќе почека и тоа подолго време. Да му се невиди све иде од крш покрш :toe::salut:

“Клинците“... растат, собираат знаење и искуство и на среден рок ќе си го заземат местото на истршените ни фигуринки.

Од “старава“ постава... не очекувам ревелација во политиката и насоката која ја држат.

Но полека, се катализираат вистинските процеси. :wink:

кои процеси?????......дај некој маркер :)...не не оставај у темница....:)
и не се "клинци" одамна ..повеќето израснаа во превеани багабонти....

Па луѓе, Дуи со помош на министерството за култура направи музеј ,,слобода`` за БОРЦИТЕ на ОНА, а нашиве борци си ги заборавивме...Што барате после, кога ние им ги градиме музеите

GOSPODA SVATETE SAKAM PRETSEDATEL COVEK.
(SAMO NACIONALIZMOT E BESPLATEN. NACIONALIST POTOPEN VO NARODOT ISTISNIVA POVEKE OTKOLKU STO SAMIOT IMA VOLUMEN)

Какви учители, такви ученици....само не ќе е на арно кога ќе почнат да ги надминуваат учителите:kesa::helou:

Многу опширна тема, башка ќе мора да се откривам за нешто кое ми е замисла или да не употребувам претешки зборови..како идеологија. :)

Процесите на одделување и распознавање на глината од калта, која подоцна се употребува за обликување,вајање и добивање цврстина.
Значи .. еден дел од таа глина веќе се пече, дел е испечена..а има уште голем дел неоткопан хехе

И најверојатно не мислиме на истите “клинци“.

Не се багабонти.
Да беа багабонти ќе разбираа дека пиштолот и нешто кеш,како и барем еден safe place стално мора да ти бидат на располагање.

Али ова се некои поттип на мексички разбојници и расипикуќи...
без грам памет у глава.
KARAMBA !!!

ZEKO za zhal jas ne uspeav da go razberam tvojot artisticki naklonet post dali bi mozelo neshto vaka prosto da go nadopolnuvash.

Fala odnapred

ZEKO za zhal jas ne uspeav da go razberam tvojot artisticki naklonet post dali bi mozelo neshto vaka prosto da go nadopolnuvash.

Fala odnapred
Другар...
ДУИ има работа со мексички бандити изгубени у простор и време.
Без компас.
И без никаква стратегија за битни политички и економски прашања.
Уште сега ви... а у брзо време уште повеќе ќе ви штети и по домино ефект ќе губите од коалицирањето со дпбне.

У ДУИ... интелектуалната елита која што дрма и ги поставува принципите и приоритетите пред теренците си ја знае својата задача и е спремна за заедничка напорна работа.
Дур у дпбне... нема таква.
Има еден пастир и мнооогу овци.
А сам знаеш... еден пастир,порано или покасно ќе ги изгуби овците.
Или ќе му ги изедат волците. :wink:

Едноставно,по сите линии,(а тоа нема кој да го признае) у моментов, ДУИ поминува било која од македонските партии.
Немате спаринг партнер.
Све само глумци.
(и тоа лоши)

With all due respect, I think there are some facts you have not considered. :nenene:

Со прости зборови, ја зашлака репликава максимално.
Бидејќи не се работи ексклузивно за ДУИ и ВМРО, туку се работи за Македонци и Албанци.

Јас гледам само еден лош глумец..во Боливуд филм.
Кис4е.

Бидејќи не се работи ексклузивно за ДУИ и ВМРО, туку се работи за Македонци и Албанци.
Не се работи за македонци и албанци,ај ти.
И едните и другите се лесни на повелање и најважно не им се прави беља.
Ама некој нема капацитет да одигра на простор на цела Македонија и игра на свесна или несвесна поделба.
Дур како што ти кажав...
у ДУИ има сериозни покер играчи кои што играта им ја префрлаат у `нивниот двор`.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom