lool
znaci veruvas vo se ova sto go pisuvas????
prvoto nema da navlagam zosto ke zabegame offtopic epten, iako resiv da se povlecam od diskusijava nema sto navistina si inspiracija.
Problemot dokolku miluvas taka da kazes so visokoto obrazovanie bese resen mnogu prethodno so Stuloviot ili pa jas bi rekol duri i so pozitivnata diskriminacija na SV Kiril i Metodij Univerzitetot!!! Ako voopsto i pomisli da me razubeduvas za Stuloviot.. brat mi e veke apsolvent tamu i uslopvite se odlicni od tehnicka opremenost do nastaven kadar !!! mnogu ogu podobro otkolku tetovskiot.. e sega sto DUI si sakase partiski univerzitet e drug moment na plitkosta vo razmisluvanjata.. a uste nemanjeto sluh za intelektualnite potrebi na albancite ke napravi vo mnogu skora idnina celosno da go ispusti tetovskiot od race.. ako jas se prasuvam neminovno e spojuvanje na dvata univerziteta, druga logika nema imajki prediv aferite i kriminalite sto izlegoa od funkcioniranjeto na tetovskiot.. negovoto izglasuvanje veke bese opfateno na forumov procepkaj ke gi procitas detaljite!
Najbrutalno Ve lazat i za decentralizacijata, Djemo Saiti e prekrasna licnost i mnogu uspesen albanec koj sto bese i minister za lokalna samouprava od redovite na DPA ako se sekavas i procesot uste togas bese otpocnat.. i neznam vo koj film ve stavaat ama decentralizacijata ne e proces za pogolemi prava na albancite toa e proces na priblizuvanje na izvrsnata vlast do samite gragjani i nisto drugo !! E sega ti kazi mi najiskreno i otvoreno kolku od opstinite so gradonacalnici od DUI gi ispolnuvaat uslovite za vtorata faza od decentralizacijata !
Za tretovo mozebi i si vo pravo ama celta bese mesetarenje i nisto poveke... vrati se na intervjuto na Ali vo grckite vesnici..
i kolku za na kraj, momentot dali ke bevme posrekni ako ja nemase DUI.. i da i ne.. ke bev mnogu posreken i jas i ti i nasite prijateli albanci i site ostanati vo RM ako ne se pojavese DUI i da napravi vojna so nivnite srodni socijaldemokratski dusicki samo za da se dokopaat do ministerska fotelja ..i NE absolutno ne.. jas sum mnogu sreken sto tokmu DUI postoi i go ima ovoj pristap sprema temite i nestata .. jas tvrdam deka ovaa strategija sto sega ja primenuvaat ke im se vrati kako bumerang i toa so ostriot del.. brodec ne bese akcija vo koja bea ubieni ili zarobeni ili fateno oruzje.. brodec e tokmu dokazot na neuspesnata i odnapred izgubena strategija na DUI.. nitu imase podrska nitu imase pak reakcii vo polza na DUI nitu od tuka nitu od Kosovo nitu od megjunarodnata zaednica ...
Jas pak ke povtoram, stavi go tvojot potencijal vo funkcija na demokratizacija na DUI,kanaliziraj ja tvojata energiuja kon trezveno razmisluvanje i nedvosmisleno odbivanje da se potcinis na nekoj sumar .. od koj sto i onaka nema sto da se nadgradis .. bidi ti rkulecot namesto da bides luspata ..