Дуел на бендови (оваа недела: Fantomas vs Melvins)

• Креатор на темата Креатор на темата Толстој
  • Време на започнување Време на започнување
Alice in Chains, иако повеќе сум ги слушал Pearl Jam.
Некако, Pearl после некое време здосадуваат и се повторуваат, ептен слушачки ги надраснав. Alice in Chains , не дека прогресираа особено, ама имаат бар у тек на години неколку ствари кои што ми имаат фатено уво. Чак и со последниот албум ми се свртоа неколку песни у глава.

Desetka1.jpg

vs

y232914183869889.jpg

Ae be glasajte.

Јас за Хладно Пиво. Ван Гог само почетоците 90ти ми се тро интересни и така. Другиве исто почетното творештво ми е појако, но се најдуваат добри песнички на кои сме пивкале и од поновиве ствари. Плус во Битола ршум сторија над 2 сати свирење. Во Прилеп за пивофест, задоволително.

Хладно. Овие ван Гог не ги варам уопште.

Исто како и членот над мене, многу пати сум се обидувал да ги слушам Ван Гог ама не ме влечат уопште, Хладно Пиво +1

Пиво,Пиво,Пивоооооо....
10ка,џиновски и ГАД им се извонредни. Следнитре албуми им се многу у рок фазон.

Хладно пиво, нормално.

ван гог.. ги слушам цел живот и ми се меѓу омилените бендови.

Мизар или Анастасија

mizar-1.jpg

vs

anastasija.png

Нели умре темава?

Мизар инаку.

Mizar имаат одлични албуми (најслаб последниот али то ко да не е Мизар Мизар), од друга страна пак Анастасија го имаат зад себе маестралниот Before the rain OST кој комотно можи да влези во најдобра филмска музика општо во целата кинематографија :D Зато тешко ми е да се одлучам....

Анастасија, саундтракот на пред дождот е нешто вонвременско. Мизар добри се, али анастасија ми се најдобрио мк бенд после архангел.

Анастасија, дефинитивно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom