Државна матура 2010

јас си одев на матура на жими мајка... полагав макед англиски информатика и математика ... макед и англиски положив со 5ки, информатика со 4ка заради корел дроу / да си го повторете и математика со 3ка :pipi:

така да ... нишо страшно нели :)

:pos2: На приватен и без положена матура ќе те примат:kesa:

малко не бидејки ако не положаш матура не ти дават диплома за завршено средно образование ,а без диплома не можаш да се запишаш... е тка

малко не бидејки ако не положаш матура не ти дават диплома за завршено средно образование ,а без диплома не можаш да се запишаш... е тка

znam deka lani se zapisaa luge i bez diploma na privatnite fakulteti, taka da...bez gajle za tie sto nemaat namera na drzaven da odat

znam deka lani se zapisaa luge i bez diploma na privatnite fakulteti, taka da...bez gajle za tie sto nemaat namera na drzaven da odat

Запишувањето на ФОН Универзитетот и студирањето на факултетите во состав на Универзитетот, се организира во согласност со Законот за високо образование.
Согласно член 108 став 1 од Законот за високо образование на прв циклус универзитетски и стручни студии може да се запише лице кое положило државна матура или меѓународна матура.
Согласно член 108 став 2 од Законот, ако на конкурсот за запишување студенти на прв циклус универзитетски и стручни студии во првиот уписен рок не се јави доволен број кандидати кои ги исполнуваат условите од ставот 1, право на упис на прв циклус студии можат да имаат и лицата кои положиле училишна матура во гимназиско образование или завршен испит по завршено соодветно стручно средно образование со четиригодишно траење.

значи секако мора да имаш матура...=) освен ако имаш стручно средно образование но бидејки јас сум гимназиско морам да положам:smir:

Ајдее утре, лелее како ме фаќа страав! Мада поише за математика ме фаќа него за македонски ама ај...

за утре учете си записник и оглас
icon_smile.gif

Дечки и девојки, да не знаете за колку време треба да се дознаат резултатите од македонски и математика?

на 13ти јули неофицијални а на 25 ти официјални резултати

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom