Државата со намера за наплаќање данок за собирање шумски плодови!

Дали се сеќавате дека некогаш во минатото државата садела печурки во шумите?

• Да

Гласови: 10 7,4%
  • Не

Гласови: 53 39,0%
  • Не знам, бев во подрум

Гласови: 73 53,7%

• Вкупно гласачи
    136
Разбирам дека е глупав законот и воопшто не го оправдуцам, ама навистина мислите може да се спроведува во рурални региони особено тие за палење ќумбе и варење ракија? Ајде размислете само колку луѓе треба да бидат вработени од локалната полициска станица да шетаат по селата со цел спроведување на некој идиотски закон кога треба да се справуваат со вистинскиот криминал? И самите знаете колку се почитуваат вакви закони барем во внатрешноста на земјата.

Да собираа печурки некои директори ајде да им бараш данок ама некој од шумските плодови едвај си го прехранува семејството па сега уште данок им фали...

Државата сака да ги докусури сиромашните луѓе и од нив ли најде да ја полни државната каса!!!???

Ако треба полнење на државната каса тогаш нека го зголеми данокот на Фирмите на мултимилионерите (Транзициските Лопови) - Минчо, Штерјо, Камчев, Гуштеров, Трифун, Силјан Мицевски, Механџиски, Мукаетов, Свето Јаневски и останатите...

Државата сака да ги докусури сиромашните луѓе и од нив ли најде да ја полни државната каса!!!???

Ако треба полнење на државната каса тогаш нека го зголеми данокот на Фирмите на мултимилионерите (Транзициските Лопови) - Минчо, Штерјо, Камчев, Гуштеров, Трифун, Силјан Мицевски, Механџиски, Мукаетов, Свето Јаневски и останатите...
И? Ќе ги затворат фирмите и ќе го преместат капиталот на друго место, пример како Депардје во Русија што стана комунист за да плаќа помал данок.

И? Ќе ги затворат фирмите и ќе го преместат капиталот на друго место, пример како Депардје во Русија што стана комунист за да плаќа помал данок.
Ако незнае државава кај нас како треба да постапи со нашите лопови нека побара совет од Путин.

Конфискување на нивните имоти и Фирми како што Путин им направи на Ходорковски, Березовски, Лебедов, Литвиненко...

Ако незнае државава кај нас како треба да постапи со нашите лопови нека побара совет од Путин.

Конфискување на нивните имоти и Фирми како што Путин им направи на Ходорковски, Березовски, Лебедов, Литвиненко...
Ахам..А оти ништо не им прави на Лисин, Прохоров, Усманов итн, итн?

Море габични инфекции да добијат и сами данок да си платат за нелегално одгледување печурки... Полуписмени мајмуни не спуштаат на нивно ниво, медиокритетот стана недостижна висина за нас.

Добро е ДОБРО, ех идеме кон европа е нема сега кој стигне сабота недела да бере капини од кај стигне и да ги продава и препродава или да си прави сок.
Од сега се знае редот сакаш капини ќе си дојдеш кај добро познат,ќе си купиш и прави што сакаш од нив.
Нема више препродавање на диво плодови украдени од природата на нашата ни мила ем драга држава, па непријавени црни пари и сиви економи, не отишол ги набрал порај автопат па ми иде на пазар ги продава по 30/40 денари кило а мене не ми се исплати под 80 да ги мосам дури на пазар, наводнување фрезање берба работници
НЕМАААА цркнете дифтари и шферцери.(y)

Ваков предлог имаше одма штом ММЛО дојде на власт, берачите на боровинки уште 2007 требаше да плаќаат по 1000 денари од сезона... ама изгледа не помина глобата.

Али сада, друже, буџетарски расходи су велики, а аутомобили, мебел и бронѕа су скупи!

^ Нека ми дает ЕУ плати и ќе плаќам за ЕУ закони и даноци.
За европски плати требало да влеземе у ЕУ, мош ќе почекаме уше 30 години али затоа ќе иаме Европски закони и казни....додека не поцркаме или додека не се иселиме од убаинава.

За европски плати требало да влеземе у ЕУ, мош ќе почекаме уше 30 години али затоа ќе иаме Европски закони и казни....додека не поцркаме или додека не се иселиме од убаинава.
И ЦЕНИ европски не ги заборавај цените.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom