Drum and Bass

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.479
Поени од реакции
7.951
Bass Infusion @ Капан Ан - Вторник 07.09.10

Bass Infusion @ Капан Ан - Вторник 07.09.10

По повод лансирањето на официјалниот Bass Infusion веб сајт, кој треба да биде онлајн во наредните две недели, како и денот на независност на Република Македонија, со големо задоволство ви ја најавуваме првата официјална Бас Инфузија журка.

Музиката која ќе се најде на репертоарот ќе биде од reggae до dancehall, од jungle до dubstep, од old school hip hop до breakbеаt и сето тоа фино спакувано во една вечер со:

Active Rasta Selectors
DJ Vaso b2b DJ Slave
Bass Junkeez

Капан Ан, 7 Септември
Старт 23:30
Влез слободен

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.479
Поени од реакции
7.951
The Doppler Effect with HyperTech (dubstep/electronica/experimental beats)

Време: Среда 20.10.2010 во 22:00

Место: Ла Кања [Стара Чаршија, веднаш до Дестан]

More Info: Почеток на нов резидент насловен како "The Doppler Effect". 2 среди во месецот со малку поекспериментален концепт + видео проекции: experimental cinema.

Dubstep / Electronica / Experimental Beats / with: HyperTech (D2 / Течна Кујна-Канал 103)

Се разбира влезот е бесплатен :)

ФБ ивент.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.479
Поени од реакции
7.951
Tommy Gun [Chico Red] - (UK/BG) @ Kapan an - 27.11.2010

Tommy Gun започнал да пушта dubstep уште од 2004 година, иако под алијасот Chico Red има пуштано DnB, Garage и Breaks од 1994 година. По потекло е од Велика Британија, но во 2005 година се преселува во Бугарија каде во ски-центарот Банско започнува да води ноќен клуб.

Од неодамна тој е меѓу главните соучесници во True Badness екипата. Тие се посветени да станат едни од најдобрите dubstep промотори, чија цел е освојување на Бугари...ја. True Badness се одговорни за гостувањата на Borgore, Bar9, Cookie Monsta, Funtcase & Skism во Софија, а како следни гостувања се најавени - Flux Pavillion and Doctor P.

Под алијасот Chico Red има претходно гостувано во Скопје (The Club). Овој пат ќе гостува како гостин на Bass JunkeeZ, кои прославуваат 50 емитувања на нивниот термин во Канал 103. Tommy Gun е добар техничар и ги покрива сите стилови кои Bass JunkeeZ ги презентираат веќе 50 емисии.

FB event

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
^ Ја сум таму...ако некој иде, се глеаме :)

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.479
Поени од реакции
7.951
MJM present "Balkan Beat Bazaar" - BBB001 - Logical Dream (Montenegro)

Time Saturday at 11:30pm - Sunday at 4:00am
Location Капан Ан - Стара Чаршија - Skopje, Macedonia
Created By Macedonian Junglist Movement (MJM), Arangel Angov, Dragan Stankovic Drash, Дер Јолански
More Info Значи се враќаме во Капан ан, не со резидент туку со малку поинаков концепт.

Од овој викенд, па секоја наредна сабота(освен 18-ти), по еден гостин од Балканскиот полуостров, ке ги сподели своите омилени битови со Македонските Џанглисти.

Во план многу нови имиња кои досега не го посетиле нашиот весел подиум, а секако и ке повториме некои од оние кои веќе биле, и се покажале како доста добри за да ги повикаме повторно ;)

Стартуваме со Logical Dream, дуо од Црна Гора,момци за кои слободно може да се каже дека се едни од основополжниците на Црногорската днб сцена, а според многумина, и најдоброто нешто што и се случило на истата.

Дојдете и уверете се дали е навистина така.

За да ве загрее ке се погрижи Васо, а за да ве избрка Јоле :)

BBB is starting up - сабота, 11.12.2010, 23.30, 100ден

ФБ ивент

-----------------
Журов мириса на многу ТоБ жур. Јас сум веќе договорен за таму :)

TheKoksi

[K]oksi
Член од
7 декември 2010
Мислења
139
Поени од реакции
22
Дали знаете ако има некое DnB журче у Штип..(барам таму за викендов журче пошо моментално сум слаб финансиски и немам можност да идам до Скопје или друго место) или Велес на пример. Мош да има нешто али пошо сум од Кочани, тешко стигне информацијата или ивенто на ФБ до мене, оти имам пријатели кои само ги познавам на социјалната мрежа.. така да нема ресурс од кој ќе се запознаам за журката доколку ја има, поздрав и фала предвреме :P :)

Kajgana Shop

На врв Bottom