Другарство, па љубов, па пак другарство. Дали е можно?

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување
никогаш неможе да биде исто како порано, секогаш ке се гледаат „со други очи“

Mnogu pati se trudevme da bideme drugari posle se sto se sluci megu nas,megutoa ne uspea,sekogas ke se gledame kako nesto poveke od prijateli i ke se potsekame na toa sto sme pominale...no ne se site luge isti,nekoi go mozat toa i alal da im e..*

Vo toa ne veruvam deka posle ljubov pak drugarstvo kako porano nema sansi toa , prijatelstvo da ama drugarstvo ne.

Можно е бе зш да не...ако и на двајцата им оладиле чувствата еден спрема друг, зошто не би останале другари после врската...Ама многу тешко дека и двајцата истовремено би им спласнале чувствата, така да секогаш едниот ќе сака нешто повеќе со другиот и ко ќе видиш..пак ништо од другарството :)

можно е другарство, ама после мување...
после љубов поинку ќе е.

п.с. али јас незнам пошо никад не сум бил залјубен

Moze zosto da ne. Mene mi se ima sluceno. Najprvo prijateli, potoa vo vrska i na kraj pak prijateli. E sega problemot tuka moze da bide toa sto
1. Ili prijatelstvoto ne e ili ne bilo iskreno ( nekoj od dvajcata seuste cuvstvuva ljubov i ne moze da gleda so drugi oci)
2. Ili pak ljubovta ne bila iskrena ( nekoj od dvajcata a mozebi i dvajcata nemaat iskreni cuvstva i seuste gledaat kon partnerot kako prijatel)

Drugarstvoto moze da se pretvori vo ljubov, no ljubovta vo drugarstvo-nikogas!!! Ova negde go imam procitano, mene licno mi se nema sluceno, no poznavam licnosti koi bile drugari dolgo vreme i potoa bile vo vrska... Odele kolku sto odele, ne im uspeala vrskata i na kraj go izgubile i drugarstvoto sto prethodno go imale! Drugarstvo posle vrska, spored mene e nevozmozno!

"bili smo drugovi, a ljubav probali.....a sad ni jedno ni drugo...." i tako dalje :toe:

Не знам, никогаш не сум била „во љубов“ со другар, не би знаела да кажам. :icon_lol:

Според сите логики, веројатно нештата би се промениле меѓу нас и тешко дека би останале другари какви што сме биле.

a zosto da ne 90% mi bile drugari pa fraeri pa drugari so ki i do den denes znaeme da izlezeme na kafe i odnosot megu nas de e samo drugarski

Hmmm pa sto znam, jas imam loso iskustvo so toa drugari, najdobri drugari, pa vrska i vise ... kraj! Na edno zdr ostanav :S i toa mi e mn krivo! A masko zenski prijatelstva ne uspevaat ! Barem spored mene

moze, ama pak ke se gleat poinaku, jas sum ziv primer
ama nikogas nema da e isto, kaj nekoi ke e ponezgodno, ama pak moze uste tolku da se zblizat ko prijateli

Pa neli bas od najdobriot drugar moze da se razvie golema ljubov.Mislam se znaete da ne recam cel zivot i nemate tajni pomegju vas.Neli bi bil najdobriot ljuboven sopatnik???
Нормално, за да дозволам јас некоја девојка длабоко да навлезе во мојата интима треба пред се да ја сакам, да и верувам и да ја почитувам, секако истото да го добивам и од нејзина страна.

Mislam deka nemoze posle vrska da ostanes drugar no ako si se razdvoil na fin nacin, mislam deka ke moze. No i da ima prvo drugarstvo pa posle nekoja svoevidna romansa ne vrska , pa pak drugarstvo mozda ke moze, no dali toa drugarstvo ke bide istoto kako sto bilo? Na nekoj nacin ste pobliski na nekoj podalecni...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom