GoD.HateUSaLL
Фар акрос д диштанс
- Член од
- 30 март 2008
- Мислења
- 8.339
- Поени од реакции
- 8.238
Имав пријатели кои почнале со злоупотреба на трева. Имав, а сега немам, зш едноставно то не е мој круг на окружување. За тоа дали сум во право, ти цениш дека не сум, јас ценам дека сум. Не мојш да заземиш улога на врховен командант на темава па да имат апсолутно и непобитно мислење со кое ќе се согласуваат сите.
Сум прочитал за тревата, да. Точно е дека има и медицински употреби, исто како што има и метадонот, и куп други срања шо ако се земет на своја рака, се злоупотребени, а не употребени.
И сега ќе дојде некој на темава и ќе ме убеди дека пие вино за да има повисок притисок или дека пуши марихуана за да го отстрани нагонот на повраќање. Беајте аман.
Те капирам бе. Само шо не капирам зашо споредуваш метадон со трева, со оглед дека од трева неможеш никако да се предозираш нити да си уништиш било шо на тебе, тоа со уништувањето на клетиките на мозокот, е мит, кој више е и busted и го има на нет, ако не те мрзи ч'чни..
Физичка зависност за разлика од метадонот, не предизвикува.
Психичка, треба добри месеци секојдневно пушење па да се навлечеш.
Односно, психичката зависност се јавува како long term use effect..
И не, не користам трева од медицински причини, неам проблеми со здравје па да го праам тоа.
Рекреативно, од забава, коа сакам да си се опуштам да си го ладам.
Не, не коа сум депресивен и као пичка да користам за да се лечам, туку коа ми е кејф, а не коа ми ТРЕБА.
И незнам, стварно незнам како се злоупотребува.
И те молам, да не го дрвиме со злоупотреба на марихуана, зашо тогаш ќе отворам тема за злоупотреба на мед, на млеко, на грав, на шеќер, и ефектите ќе бидат каде каде полоши, со таков муабет у крајности не доаѓаме до заклучок. Можеш да ми ги наведуваш лошите страни на користење, нормално користење на трева..можеш да ги користиш термините шо ги користат експертите "in long term uses may/can cause addiction" а не ко шо мислиш ти "will cause addiction"