Дрога ( Наркотични дроги )

• Креатор на темата Креатор на темата Southpark
  • Време на започнување Време на започнување
Имав пријатели кои почнале со злоупотреба на трева. Имав, а сега немам, зш едноставно то не е мој круг на окружување. За тоа дали сум во право, ти цениш дека не сум, јас ценам дека сум. Не мојш да заземиш улога на врховен командант на темава па да имат апсолутно и непобитно мислење со кое ќе се согласуваат сите.
Сум прочитал за тревата, да. Точно е дека има и медицински употреби, исто како што има и метадонот, и куп други срања шо ако се земет на своја рака, се злоупотребени, а не употребени.

И сега ќе дојде некој на темава и ќе ме убеди дека пие вино за да има повисок притисок или дека пуши марихуана за да го отстрани нагонот на повраќање. Беајте аман.

Те капирам бе. Само шо не капирам зашо споредуваш метадон со трева, со оглед дека од трева неможеш никако да се предозираш нити да си уништиш било шо на тебе, тоа со уништувањето на клетиките на мозокот, е мит, кој више е и busted и го има на нет, ако не те мрзи ч'чни..
Физичка зависност за разлика од метадонот, не предизвикува.
Психичка, треба добри месеци секојдневно пушење па да се навлечеш.
Односно, психичката зависност се јавува како long term use effect..

И не, не користам трева од медицински причини, неам проблеми со здравје па да го праам тоа.
Рекреативно, од забава, коа сакам да си се опуштам да си го ладам.
Не, не коа сум депресивен и као пичка да користам за да се лечам, туку коа ми е кејф, а не коа ми ТРЕБА.

И незнам, стварно незнам како се злоупотребува.
И те молам, да не го дрвиме со злоупотреба на марихуана, зашо тогаш ќе отворам тема за злоупотреба на мед, на млеко, на грав, на шеќер, и ефектите ќе бидат каде каде полоши, со таков муабет у крајности не доаѓаме до заклучок. Можеш да ми ги наведуваш лошите страни на користење, нормално користење на трева..можеш да ги користиш термините шо ги користат експертите "in long term uses may/can cause addiction" а не ко шо мислиш ти "will cause addiction"

За болдот: Друже, немој да ме сфатиш погрешно, не зборувам за тебе, но 95 посто од метадонтските зависници кои се на лечење го викале ова.

Не гледам како тоа е возможно - methadone е синтетички опиоид што значи дека е психоактивен како резултат на неговиот афинитет кон му-опиодни рецептори, и ради тоа се користи кај зависници од хероин и морфиум. Стварите јас што ги набројав се воглавно активни како резултат на афинитет на серотонински и допамински рецептори. Биохемиски гледано немаат никаква поврзаност - тоа е исто како да преминеш од кафеин на никотин. (Иако викаат дека многу добро идело кафе и цигара.. :D)

Тоа со лузерите си е океј.. Не реков дека си лузер ако пушиш трава.. Само си го искажав моето мислење бидејки секој има право да си прави што сака.. А според зборењето на дечкото погоре јас го свакам како да ни кажува дека е добро тоа и демек треба и ние да праиме.. Без навреда али мислам дека си ептен фејкер чим се фалиш по форум дека дуваш до толку

Гадхејтасол, врати само една страна наназад, ти споредуваш грав и марихуана, а овде ме прашуваш зошто споредувам марихуана и метадон? Метафора? Трај аген?

I'm off од темава, се до следниот пост кој ќе ме изиритира, што не би требало да потрае ни месец дена.

Ч-чао.

Тоа со лузерите си е океј.. Не реков дека си лузер ако пушиш трава.. Само си го искажав моето мислење бидејки секој има право да си прави што сака.. А според зборењето на дечкото погоре јас го свакам како да ни кажува дека е добро тоа и демек треба и ние да праиме.. Без навреда али мислам дека си ептен фејкер чим се фалиш по форум дека дуваш до толку

Не се фалам, дебатирам. А за тоа да го правам треба да напоменам дека дувам еднаш до два пати месечно, на крај краева, ни нај блиските другари незнаат дека пушам, не се ни сомневаат со оглед дека не пушам цигари. Си дувам сам, или со многу добро другарче шо не ми е блиско до моменталното добро друштво..така да, форумов знае, никој друг незнае, нека остане така :)
И брат, не ме занима како ти го сваќаш, ја пишувам конкретно, не пишувам апстрактна библија па ти да го сваќаш како сакаш, сваќај го како шо е напишано, ја никаде не реков дека е добро, нити пак те терам да пробаш. Едноставно од сосема глупи причини чуствувате одбивност, а има каде каде подобри причини за тоа, кој, секако нема да ги спомнам зашо афтоматски губам дебата :)

Те капирам бе. Само шо не капирам зашо споредуваш метадон со трева, со оглед дека од трева неможеш никако да се предозираш нити да си уништиш било шо на тебе, тоа со уништувањето на клетиките на мозокот, е мит, кој више е и busted и го има на нет, ако не те мрзи ч'чни..

И не, не користам трева од медицински причини, неам проблеми со здравје па да го праам тоа.
Не, не коа сум депресивен и као пичка да користам за да се лечам, туку коа ми е кејф, а не коа ми ТРЕБА.

И те молам, да не го дрвиме со злоупотреба на марихуана, зашо тогаш ќе отворам тема за злоупотреба на мед, на млеко, на грав, на шеќер, и ефектите ќе бидат каде каде полоши, со таков муабет у крајности не доаѓаме до заклучок. Можеш да ми ги наведуваш лошите страни на користење, нормално користење на трева..можеш да ги користиш термините шо ги користат експертите "in long term uses may/can cause addiction" а не ко шо мислиш ти "will cause addiction"

Лол...смешно човече си ти.

http://en.wikipedia.org/wiki/Effects_of_cannabis

Да не шириш дезинформации, деца читаат.
А за ова со млеково и медов...кажи ми ти после 2 лажици мед ке се чувствуваш опуштено и пријатно? Не, организмот ке ти каже да престанеш.

Гадхејтасол, врати само една страна наназад, ти споредуваш грав и марихуана, а овде ме прашуваш зошто споредувам марихуана и метадон? Метафора? Трај аген?

I'm off од темава, се до следниот пост кој ќе ме изиритира, што не би требало да потрае ни месец дена.

Ч-чао.

Ок, еве ти замена за зборови, не сум ти ја крив шо не ја капираш метафората, сеа ќе ти стане јасно одприлика, еве, директива, не праам трикови, само го заменувам зборот грав со марихуана:

На крај краева пријателе, неможеш да кажеш дека cannabis-ot е гаден ако не си го пробал, можеш да кажеш дека несакаш да пробаш зашо мислиш дека е гаден. А мислиш не е принцип на кој светот е заснован.

Лол...смешно човече си ти.

http://en.wikipedia.org/wiki/Effects_of_cannabis

Да не шириш дезинформации, деца читаат.
А за ова со млеково и медов...кажи ми ти после 2 лажици мед ке се чувствуваш опуштено и пријатно? Не, организмот ке ти каже да престанеш.

Acute effects while under the influence can include euphoria, increased appetite, anxiety, temporary short-term memory loss,[1] and circulation effects which may increase risks of heart attacks and strokes. However, chronic use is not associated with some cardiovascular risk factors such as blood triglyceride levels and blood pressure in the longitudinal CARDIA study.[jargon][2] The evidence of long-term effects on memory is preliminary and hindered by confounding factors.[2][3] Concerns have been raised about the potential for long-term cannabis consumption to increase risk for schizophrenia, bipolar disorders, and major depression,[4][5] but the ultimate conclusions on these factors are disputed..

ок? Излажав нешо? Нигде нема WILL..
A can и may се зборови со кој лично јас, можам да живеам :) реков, лично јас, не го глеам као поздитивна ствар, али во моја калкулација, мене ми одговара.

Ајде, десети едит, за вториот дел, си пробал чокле, те терало да продолжиш да дуваш или те терало да земеш повеќе? Мене тоа не ми се десило, искрено, месец дена неам чепнато..

Едноставно, тревата е луксуз кој можам да си го дозволам, и лично го оправдувам.
А за се останато синтетичко освен DMT и мескалин сум ТОТАЛНО против! Алергичен на такви ствари, како од историски така и од реални физички/психички причини :)

Не ви е подобро да имате една партија секс, да го пуштите мозокот на пасење, да добиете сатисфакција легално, него да се криете по подруми со другарчиња и да дувате? Знам дека не се исти ефектите, но претпоставувам дека сексот убедливо води. Не можам сигурно да тврдам за марата бидејќи не сум ја пробал. Ако не секс, барем еднаш мавнете го Бошко. М?

Не ви е подобро да имате една партија секс, да го пуштите мозокот на пасење, да добиете сатисфакција легално, него да се криете по подруми со другарчиња и да дувате? Знам дека не се исти ефектите, но претпоставувам дека сексот убедливо води. Не можам сигурно да тврдам за марата бидејќи не сум ја пробал. Ако не секс, барем еднаш мавнете го Бошко. М?

Ако сум гладен, одам да јадам, не да мочам. :smir:

Подборо е, каде каде.

Само шо сексот на моиве 16 години неможам да си го дозволам коа сакам :) Од друга страна, тревата е тука :) иако не е никаква компензација за недостак на секс :)

И музиката УБЕДЛИВО опушта 10 пути повеќе од цела кутија цигари, па шо не слушате музика у друштво место да пушите цигари? :) Ем поефтино, ем по здраво :)

Ако сум гладен, одам да јадам, не да мочам. :smir:

QFT!

Подборо е, каде каде.

Само шо сексот на моиве 16 години неможам да си го дозволам коа сакам :) Од друга страна, тревата е тука :) иако не е никаква компензација за недостак на секс :)

И музиката УБЕДЛИВО опушта 10 пути повеќе од цела кутија цигари, па шо не слушате музика у друштво место да пушите цигари? :) Ем поефтино, ем по здраво :)
Да, ама можеш да си дозволиш да го мавниш еднаш пред искачање, пред легнување, после станување, кога сакаш.

И не, не пушиме цигари во друштвово. Се собираме четворица и си ги пушиме пенисите меѓусебно. Ем задоволни, ем поефтино. Плус слушнав дека спермава имала цинк, витамин Д и фруктоза. Значит поздрава е од марихуанава.

И сега сериозно: зборуваме за задоволство и опуштање. Не за јадење и уринирање.

>.<

Сега сум во исчекување на твоите истомисленици, кои ќе се фатат во врат и со тебе. Да де, оние што ќе негираат дека после секојдневно пушење трева се ствара некаква зависност. Ајде каде сте!:vozbud:
А до тогаш да кажам колку не гледам поента во муабетиве. Немаш проблем со здравје, не си зависен, немаш никаква потреба, а сепак земаш. Марихуаната ја сметаш за луксуз кој те радува и можеш да си го дозволиш. Аха. А вака од страна ако си го погледнеш муабетот, не ти е беден и тажен?
Иначе напорни сте со споредбите. Ако можете да си ја одбраните марјана ваша без да правите список од поштетни работи - бранете ја. Не туку се вадете на се` од грав до млеко, само за да напишете нешто, што ваљда би требало да е многу мудро и паметно.

Да, ама можеш да си дозволиш да го мавниш еднаш пред искачање, пред легнување, после станување, кога сакаш.

И не, не пушиме цигари во друштвово. Се собираме четворица и си ги пушиме пенисите меѓусебно. Ем задоволни, ем поефтино. Плус слушнав дека спермава имала цинк, витамин Д и фруктоза. Значит поздрава е од марихуанава.

И сега сериозно: зборуваме за задоволство и опуштање. Не за јадење и уринирање.

>.<

Јадење и уринирање беше метафора, чуството е различно и кај џоклето и кај сексот, за сексот не дебатирам со оглед дека сум невин, за џоклето можам.
И сексот има лоши страни, па го практицирате, и тревата има лоши страни, лоши страни кој можам да си ги дозволам, и кога ќе ги споредам со филингот и сатисфакцијата сум у ќар.
А за сатисфакцијата, не, не ме осудувај, моја ствар, ко ти шо неќеш метал, ја неќам рап. [оп, уше една метафора/компарација -.-]

Поентата ми е дека секоја занимација и секое задоволство не се исти - различни работи задоволуваат различни потреби. Секс е супер, али никој не дува или зема ецид или екс за да се задоволи сексуално.

Дури и мозокот ако го гледаш - при оргазам се ослободува пролактин и окситоцин кои се врзуваат за пролактин и оксицотин рецептори - не допамин и серотонин. (Тука уствари лажам - постои комплицирана врска помеѓу серотонин, допамин и оргазам, за која ме мрзи да пишувам, така да преправајте се дека не го читате ова *џедајско мавтање*)

Марихуаната ја сметаш за луксуз кој те радува и можеш да си го дозволиш. Аха. А вака од страна ако си го погледнеш муабетот, не ти е беден и тажен?

Што е толку тажно во тоа да правиш нешто од лично задоволство? Прилично сум сигурен дека тоа е мотивот за сите човечки дела. Повторно - мозок, неурорецептори, бла бла. Проблемот зошто ти изгледа чудно и жално е ради таа фиктивна, табу категорија дрога. Ете и ти признаваш (ако добро сфатив) дека луѓе прават далеку поопасни работи за задоволство.

Сега сум во исчекување на твоите истомисленици, кои ќе се фатат во врат и со тебе. Да де, оние што ќе негираат дека после секојдневно пушење трева се ствара некаква зависност. Ајде каде сте!:vozbud:
А до тогаш да кажам колку не гледам поента во муабетиве. Немаш проблем со здравје, не си зависен, немаш никаква потреба, а сепак земаш. Марихуаната ја сметаш за луксуз кој те радува и можеш да си го дозволиш. Аха. А вака од страна ако си го погледнеш муабетот, не ти е беден и тажен?
Иначе напорни сте со споредбите. Ако можете да си ја одбраните марјана ваша без да правите список од поштетни работи - бранете ја. Не туку се вадете на се` од грав до млеко, само за да напишете нешто, што ваљда би требало да е многу мудро и паметно.

Еј, тек сеа го приметив постот.
Не, муабетот не ми изглеа ич беден и тажен, различно ги перцепираме работите. Ко ти шо можеш да си дозволиш цигара, ја можам да си дозволам канабис, а земи ги лошите ствари кај цигарата и џоклето па онда да дебатираме и да ги разгламабе. Со оглед дека канабисот помага при лечење на рак, а цигарата помага при создавање на рак.
И точно, неможам да ја одбранам, нит пробувам, само кажувам факти, одамна се иам помирено со фактот дека марихуаната нема никад да ја одбранам во државава, со оглед дека е подпадната под антимаријана пропаганда која е финансирана од алкохол/тобако гиганти.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom