Дрога ( Наркотични дроги )

• Креатор на темата Креатор на темата Southpark
  • Време на започнување Време на започнување
abe saska ama ova so drogata ti e nekako omielna tema aa ili taka mi se cini hehehehe ako nema da probas ama nekako non stop pisis...
a inace i da probas e samo iskustvo ne znaci deka mora da si zavisnik od ednas samo ke ti bidi edno iskustvo za da znajs kako ne trebaa

дрогата ама ич не ми е омилена тема...ни сум била со неа во било каков контакт со неа.се зачудив колку поинаку размислуваат другите форумџии...
а за тоа шо викаш ако еднаш пробаш е ок не размислувам така...ама нема веза

Zenska ..ubavo mi e i taka ..ne vika ne top e ..ama vaka e pomnozeno so 100 ..pa ti vidi kolku e bolje

Да точно е дека е помножено со 100, тоа доаѓа со цена, и тука не мислам на парите дадени за набавка на наркотикот туку за цената што пред да пробаш си спремен да ја платиш со твоето здравје твојот духовен а евентуално и со твојот физички живот.

Само колку информација како функционира тоа на молекуларно ниво.
Првите пати се постигнува ефектот на многупати појачано дразнење на постсинаптичките мембрани со допамин или серотонин (зависи од активната супстанца). Притоа многу повеќе рецептори за истите неуротрансмитери се врзани со неуротрансмитерите што доведува до многу појак сигнал. Обично кога има пореметување во акумбенсот и се лачи повеќе допамин (што се постигнува и со некои наркотици како кокаин) се јавува шизофренија, па може до некаде да се дефинира искуството со еве во случајов кокаин како искусување на шизофренија. како и да е по одреден период кокаинот во синапсите ќе се разгради и ќе го снема тоа доживување. Како логична последица се создава меморија за тоа дека таа супстанца позитивно го дразни мочокот па мозокот дава информации да се конзумира повторно таа супстанца, кој инаку претставува маска односно лажен сигнал дека му чини добро на организмот (во реалност јадеќето доведува до повишено лачење на допамин и задоволство на мозокот кое е вистинско бидејќи се задоволуваат реалните потреби на истиот).
И се посегнува по уште една доза, па уште една и така понатаму, но по одредено време тие што се рецепторите за допамин почнуваат да стануваат порезистентни кон допамин па со внесувањето на кокаинот веќе само се постигнува она нормално надразнување. Ова пак го тера уживателот кој го сака истото доживување да земе поголема доза на кокаин. се додека не дојде до момент кога колку и да земе повеќе кокаин нема да може да го постигне истиот ефект ко првите пати и станува депресивен. Верувајќи дека поголема доза ќе му го донесе тоа доживување остиот тој може да се предозира и да умре од труење на организмот со истиот наркотик, друга можност е самиот да настрада обидувајќи се да ја набави таа голема доза или пак тотално разочаран и депресивен од тоа што неможе повеќе да прима одреден наркотик, кој сега веќе му е потребен за да се постигнат нормалните количества на соодветниот неуротрансмитер за да се се врзе со рецепторите, се самоубива.

Манга а и до сите други уживатели на психотропни супстанци жал ми е ама тоа е реалноста со сите појаки дроги.
9-тетрахидроканабинол и никотин не се толку јаки во споредба со другите па депресијата што се јавува при апстинирање е пропроционално помала и може полесно да се преброди.

Исто така жал ми е пто не го правиме муабетов во четири очи па да можам да ви нацртам за подобро да сфатите, како и да е токму поради психотропните својства на тие супстанци самиот уживател уште од моментот кога веќе повеќе од двапати ја уживал дрогата не е способен да расуди дали е во ред и дали штети дрогата на организмот само поради тоа што во самиот мозок се создала меморија дека таа супстанца му носи само задоволство на мозокот исто онакво какво што би го добивал кога навистина се конзумира нешто добро за организмот.

Во врска со ова дрогата...
Имав еден пријател земаше дрога на големо,арно ама еден ден снема пари за та пуста дрога многу скап бизнис...посегна по парите во домот кај еден мој исто така другар,укради 100евра,ама овој без милост кога дозна кој му ги украдил парите го тепаше дур мрда.

Незнам,најверојатно му помогнал зошто сега го гледам се опоравил,не од ќотекот него од дрогата.

Znam povekje negoli shto mislish ...teshko da mozesh na ovaa tema da mi parirash ...
koj ti rece deka sakam da ti pariram vo tvoeto iskustvo so droga???
ako ako, drogiraj si se ti, koga ke porasnes ke pravime muabet, zatoa sto veruvaj znam mn sto se drogiraat i znam mn sto prekinale da se drogiraat. tie sto prekinale samite kazuvaat deka vo svoeto minato koga se druzele so drogata bile mn neiskusni, slabi i detinesti. cim im doslo niv pametot i tebe ke ti dojde (mozebi).

Zenska ..ubavo mi e i taka ..ne vika ne top e ..ama vaka e pomnozeno so 100 ..pa ti vidi kolku e bolje

Подобро секој ден да ми е просечно убав, отколку периодично и на вештачки начин одличен. Тешко светов со младинава која нејќе ни да стави прст на глава.

do vcera gi polnese pelenite.....daj da vidime sto ti ostana od toa.....poveli its ur turn!da vidam sto znaes
напротив, тие што премногу се разбираат во видови на дрога и велат пробале се (можеби точно е дека пробале се) не конзумираат такви сусптанции :):jaj:

do vcera gi polnese pelenite.....daj da vidime sto ti ostana od toa.....poveli its ur turn!da vidam sto znaes
Господине LouWeed,поштовање за вас.
Едно прашање:
Имате ли пробано White Widow?
Пошто ја неам,а сакам да знам каков е ефектот.
Ако не за тоа,кажете ми ја најдобрата ганџа шо ја имате пушено.
Ја досеа иам пушено само три вида сканк,и затоа немам големо искуство,а знам дека вие сте упатени во тие работи,а ми треба мислење на некој искусен,пошто од интернет неможам да го добијам.
Поздрав:smir:

koj ti rece deka sakam da ti pariram vo tvoeto iskustvo so droga???
ako ako, drogiraj si se ti, koga ke porasnes ke pravime muabet, zatoa sto veruvaj znam mn sto se drogiraat i znam mn sto prekinale da se drogiraat. tie sto prekinale samite kazuvaat deka vo svoeto minato koga se druzele so drogata bile mn neiskusni, slabi i detinesti. cim im doslo niv pametot i tebe ke ti dojde (mozebi).

ok..tvoe mislenje ...nema veze ....zar cela Holandija ........razni glumci , manikenki .pejaci ..vrvot na svetot ..se neiskusni , detinesti itn??//....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom