Дрога ( Наркотични дроги )

• Креатор на темата Креатор на темата Southpark
  • Време на започнување Време на започнување
Брзо гори, мн техаце ти бега у празно (:
Претпоставувам на тоа мислел...

:tv::tv:
Гарфилд мислеше на ЧИСТА ганџа, НеПрскана, НеМешана со хемии а не со тутун па брзо да горела :)

не го разбравте ....
како може да биде природна, солза чиста ганџа pure waste ? - Никако :)

:tv::tv:
Гарфилд мислеше на ЧИСТА ганџа, НеПрскана, НеМешана со хемии а не со тутун па брзо да горела :)

не го разбравте ....
како може да биде природна, солза чиста ганџа pure waste ? - Никако :)

Токму така. Чиста, без додатоци, сурова, сам да ја анбереш, да ја исушиш, да ја консумираш, да те види господ, како цар, а не изулавен и збудален од прсканици!

Не се разбираме еден со друг изглеа.
Прскана ил непрскана ганџа, кога е немешана со тутун, гори побрзо, затоа, претпоставувам, момакот вели дека е pure waste. Не мисли дека е pure waste зашо е немешана со хемикалии, туку немешана со тутун, у ризла -.-

Секако, у СЕКОЈ СЛУЧАЈ, непрскано > прскано грање, никој не го спори тоа.

Брат, 2 години дувам, па ниеден од гореспоменатите симптоми не сум го осетил.
Ни Еден.
Уствари лажам.
Забрзан пулс, што е нормално.
И кафе коа пиеш ти е забрзан пулсот, па шо ти фали?

Значи НИ ЕДЕН од симптомите.
Дур ни кашлање.
НИКОГАШ не сум имал проблеми со кашлање.
Брат дувај си ти и натака и господ само нека те поживеее , ќе осетиш - само едно: веќе си зависник , а тоа кажува се. Цигарата е минимал,дрогата е максимал,травата е средише која е мост до дрога :helou:

Брат дувај си ти и натака и господ само нека те поживеее , ќе осетиш - само едно: веќе си зависник , а тоа кажува се. Цигарата е минимал,дрогата е максимал,травата е средише која е мост до дрога :helou:

заблуда :toe:

Прскана ил непрскана ганџа, кога е немешана со тутун, гори побрзо, затоа, претпоставувам, момакот вели дека е pure waste. Не мисли дека е pure waste зашо е немешана со хемикалии, туку немешана со тутун, у ризла -.-
Брат ти или не знаеш добро да ролаш, или користиш чкарт ризли :toe:
Мене еднаш братучедка ми ми даде целофански ризли од Холандија што и ги донеле. Немаа лепак на страните како повеќето ризли, туку овие ги лижеш кај сакаш и се лепи едно со друго. Потоа палиш и уживаш. Дуру и на ветер не гореа освен ако не го пушиш.
И мешан џоинт со тутун е џабе труење. Don't do it! Единствено може да се стави на почетокот на џоинтот, т.е. до фасот, пошто тогаш веќе станува грдо, и си знаеш да не пушиш даље. :wink:

Очигледно не си читал доволно за овие работи колку што мислиш...

Хахахаха да да примери милијон и нешто него ако со тек на време ќе ви се разјасни :pipi:

колку време?
да ти дообјаснам ...
за тешкотиите предходно споменати си во право .. (затоа шо квалитетна ганџа неможеш секогаш да имаш), а од искуство поштетно ми влијаат цигарите и позависен сум од нив него од ганџа :toe:

а околу зависноста шо ја навде предходно си у заблуда пак ќе ти кажам.
зависници од ганџа можат да бидат луѓе без карактер, свест, безмозоклии :toe: исто како и зависниците од алкохол ...

Izvini, moze se osekam malku glupo, ama ne te sfativ, moze da mi objasnis, sto mislese so: pure waste?

Mislam, cista ganja, neprskana, nemesana, ti e pure waste???

Why?

Коа рече "чиста, немешана е доволна за двајца" ја те разбрав - немешана со тутун (пошто доста у САД така ја праат, дури не ни ја виткаат у класична хартиена ризла, а и има и што не ни ставаат филтер, барем од тоа што сум видел - у живо).

Тоа е за мене, pure waste. Ако стават тутун, нема да има многу полошо дејство, а ќе се заштеди многу.

Секако, у СЕКОЈ СЛУЧАЈ, непрскано > прскано грање, никој не го спори тоа.

да, тоа

Мене еднаш братучедка ми ми даде целофански ризли од Холандија што и ги донеле. Немаа лепак на страните како повеќето ризли, туку овие ги лижеш кај сакаш и се лепи едно со друго. Потоа палиш и уживаш. Дуру и на ветер не гореа освен ако не го пушиш.
И мешан џоинт со тутун е џабе труење. Don't do it! Единствено може да се стави на почетокот на џоинтот, т.е. до фасот, пошто тогаш веќе станува грдо, и си знаеш да не пушиш даље. :wink:

Ризлите немаат никаква врска.
Ролам у OCB 2ка. (Manga вика не сум бил аматер :()
Убава сува, чиста (читај: не измешана со тутун) ганџа гори побрзо од онаа измешана со тутун. Па ролај ја ти у бамбусов лист ако сааш.

Него, ни ја неќам со тутун, коа пушам сам си праам чисти.
Ме гребе тутунот пошо не сум пушач, башка и шмекот е сасвим различен.

По шо заклучи дека сум зависен? о_о

:tv:

Факт е дека тутун се става поради неколку причини.
1. Чисто гори побрзо као шо кажа ГодХејт
2. Ако е (смола) гането ..т.е. се лепат туфките на раце коа ги ситниш - најверојатно ќе се запуши џоинтот - па тутунот служи како еден вид разредувач за да се влече убаво
3. Како кечап и мајонез - гане и тутун е одлична комбинација
4. Ради економичност - да напраиш поеќе (да не го арчиш гането од прва)
5. Ради вкусот да се темпира - знае многу пати да има остар и тежок вкус гането (тоа е дека не го сушат ко шо треба :tapp: ) па тутунот таман го прави.

А на почетокот .т.е. коа ќе стигне близу до фасот ..се знае - пази да не се изгориш и пукај шатови =)

Бонус - Си рола убао Год ..сведок сум =) , али фасчето му е царско :vozbud:

@MIL :nenene: пробај да ја прескокнеш темата , вакви митови шо ги спомна местото им е во мистерии :toe:

Тоа е за мене, pure waste. Ако стават тутун, нема да има многу полошо дејство, а ќе се заштеди многу.
Барем за мене, ако во џоинтот има тутун мене ми е полошо. Пошто не сум пушач, цигарите ми имаат грд ефект, т.е. само што ќе зеам еден дим ми пука у мозок, и ми ствара лажен ефект дека сум high. А коа пушам чисто, ќе си го испушам џоинтот и имам едно 5 мин да седнам, да се одморам и да почнам со трипови, или ако сум во друштво со смеење итн...
И друга работа зошто не е убаво да се меша е пошто тутунот е штетен. Нејќам да се трујам.

Е не е зависник....

И не е цигарата минимал...убаво ти кажа екслекс.

Човек знаеш ли ти дека речиси и нема разлика помеѓу никотинска зависност и кокаинска???

Тоа е,мозокот така реагира,срцето...само што кокаинот ја нема таа токсичност...тревата е...ДАРБА од природата(не средиште)...ама за ваа демирхисарска првпат слушам.

Инаку да-прсканици се повеќето...бе ќерата затоа и треба легализација,ем нарко туризам,ем приходи во буџет+квалитетна ганџа милувана...за хајер кончснес.

И после кога Рус,Шваба,италијанец,Израелец ќе појде во Охридска Црква напушен нема да му треба водич(не татарски!!)...ќе види како анѓелите ги тепаат демоните:vozbud:

По шо заклучи дека сум зависен? о_о

Животот е мојот филм ваљда:pos2::pos2:

И после кога Рус,Шваба,италијанец,Израелец ќе појде во Охридска Црква напушен нема да му треба водич(не татарски!!)...ќе види како анѓелите ги тепаат демоните:vozbud:
Јао човече тоа ќе биде EPIC!!! :vozbud:
А иначе многу повеќе позитивни страни ќе има со легализација на марихуаната отколку негативни. Како што рече smart ass:
Инаку да-прсканици се повеќето...бе ќерата затоа и треба легализација,ем нарко туризам,ем приходи во буџет+квалитетна ганџа милувана...за хајер кончснес.
Јас само ќе додадам дека вака и би се намалил бројот на дилери и зависници, пошто чим имаш легална марихуана - кој нормален би купувал прскана трева од дилер? Дилерите може ќе опстојуваат од кокаин/хероин зависниците, кои веќе се длабоко навлечени во тоа, па нема назад за нив. :nesum:
И друга боље работа е што со легализација барем ќе гледате напушени луѓе во петок/сабота навечер отколку пијани.
PS: напушен=смирен, релаксиран, расположен, насмеан;
пијан=нервозен, агресивен, склон кон насилство и демолирање итн... Не важи за сите луѓе истово, али у глобала тоа ти е тоа. Не за џабе на транс журки никогаш нема тепачки (во споредба со кафаните) :smir:

Нешто да прашам оти од муабети (10% точни) се информирав дека од состојката што ствара зависност (што е малку чудно би требало да има врска со човекот) може да се извади од травата?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom